Zdarzenia techniczne
Wróć do EltenLink#61 lwica
Ja miałam tak właśnie podczas tego ostatniego ataku, i jeszcze kilka dni po nim.
#62 MonikaZarczuk
Ja też mam ten błąd, wybrałam kilkukrotnie nie, ale w końcu tak, bo nie wiem co mam o tym myśleć.
#63 pajper
Opisywana sytuacja nie wynika z ataku na serwery, a zmiany czasu. Bardzo przepraszam za te utrudnienia.
Problem występuje na komputerach, na których dalej ustawiony jest czas zimowy.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#64 MonikaZarczuk
Na moim nie był, bo w nocy zmienialiśmy, a pokazał mi się komunikat późnym popołudniem. Piszę tylko po to, byś wiedział, że to nie koniecznie o to chodzi, ale cieszę się, że to nie oznacza nic złego.
#65 mucha
mi nic takiego nie wyskoczyło
#66 cinkciarzpl
Konfy się nie odpalają, fora z wielkim ociąganiem lub wcale. Co tu się?
#67 pajper
Było bardzo dużo osób online i serwer, niestety, nie dał rady. Ostatnio częste zjawisko. :(
#68 balteam
Hmm, ale wtedy jak konfy padły to chyba było mniej niż 60 luda.
#69 cinkciarzpl
Kurde, a nie dałoby się jakoś eltena wyskalować? Może zamiast jednej coraz więkrzej maszyny kilka mniejszych? Jedna obsługiwałaby np tylko blogi, druga fora itd. Co prawda nie wiem, jak obejść problem bazy danych, niemoja to działka ale no jednak taki facebook ma sporo userów online :)
#70 pajper
Bardzo przepraszam za obecne problemy z modułem konferencyjnym. Pracuję nad rozwiązaniem problemu, szacuję, że nie powinno zająć to więcej, niż kilkadziesiąt minut, może godzinę.
#71 Monte
Chyba konfy działają. Nie jestem w stanie tego potwierdzić na 100 procent, bo nikogo oprócz mnie tam teraz nie było. Nie jestem pewna, czy to dobre miejsce na tę wiadomość, poprawcie w razie czego.
#72 Monte
Ale wszystko już dobrze widać.
#73 nuno69
No, skalowanie jest Eltenowi potrzebne. narazie tylko osobny serwer na konferencje, ale jednak
#74 pajper
Skalowanie przy Eltenie odpada. To jest dobry pomysł, ale nie do zrobienia z powodu czasu.
Kilka serwerów to kilka logów do czytania, systemów do aktualizowania, usług do monitorowania. Ja nie dałbym rady, już ledwo mam czas na wszystko. ;)
#75 Julitka
Czyli albo inny serwer, albo administrator serwera/sieci. Wniosek jest tak prosty, że aż mi się pisać nie chce. :p
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#76 Bartek1
blogi nie działają

#77 DJGraco
Ehhh, ten wordpress ten wordpress. Zalet ma wiele, ale ma jedną wadę. Jest poowooolnnyyyyyy.
#78 Monte
No właśnie mi też wysypało bloga.
#79 Monte
I konfy nie działają.
#80 markus1234
Mi też nie działa blog, a mało tego, pokazuje mi, że mam niby nowe 130 komentarzy.