Zdarzenia techniczne
Wróć do EltenLink#21 Lowca_Androidow
Niestety forum głosowe nadal zacina, plik wielkości 3,76 MB wrzucał mi się ponad minutę.
Co jakiś cas wywala mi błąd po ćwierkaniu.
wywala mnie albo do menu głównego, ale najczęściej z programu i wóczas mam błąd o treści:
Script 'Bass' line 205: RuntimeError occurred.
BASS_ERROR_START
Oto wynik testu, struktura forum:
Czas średni: 859ms
Czas minimalny: 0ms
Czas maksymalny: 3116ms
1. 0ms
2. 0ms
3. 0ms
4. 2254ms
5. 0ms
6. 0ms
7. 0ms
8. 3116ms
9. 1619ms
10. 1600ms
jak wejdę na speedtest.net to mam wyniki:
PING ms
10
DOWNLOAD Mbps
56.97
UPLOAD Mbps
14.37
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#22 pajper
Wydaje mi się, że to jednak coś po Twojej stronie, bo i u mnie, i z kilku VPN-ów wszystko w normie.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#23 Lowca_Androidow
OK, UPC ma problem, po ponad 30 minutach oczekiwania mam informację, że mają problem z routingiem
Ma to być ponoć dzisiaj naprawione.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#24 pjetia
UPC ma ogólnie ostatnio jakiś problem, bo speedtest pokazuje mi takie wyniki, że mógłbym nimi świat zadziwić...
#25 pajper
Drodzy Eltenowicze.
Wczoraj po południu uległ awarii jeden z dwóch dysków SSD w serwerze Eltena. Został on już wymieniony przez techników z serwerowni, bardzo dziękuję za szybką reakcję.
Na serwerze działa macież Raid1, co oznacza, że dane są kopiowane na dwa dyski. Żadne dane nie zostały więc utracone.
Serwer po wymianie może przez pewien czas działać wolniej z powodu konieczności odbudowania macieży Raid.
Dane z mdstat dla geeków.
Personalities : [raid1] [linear] [multipath] [raid0] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md2 : active raid1 nvme0n1p2[2] nvme1n1p2[1]
499054528 blocks [2/1] [_U]
[>....................] recovery = 3.9% (19521664/499054528) finish=109.5min speed=72981K/sec
bitmap: 4/4 pages [16KB], 65536KB chunk
unused devices:
Z uszanowaniem,
Dawid Pieper
#26 mateponczas
Witajcie. Nie wiem, czy to u mnie, czy coś się stało na serwerze, ale przez chwilę serwer eltena przestał działać? Co się stało?
#27 pajper
Potwierdzam. To był akurat mój błąd, literówka w kodzie.
#28 mateponczas
Nic nie szkodzi. Błędy każdemu się zdarzają.
#29 iwkan
witajcie. Jest jakiś problem z youtube kiedy coś chcę wyszukać po wpisaniu frazy nie otrzymuję żadnych wyników tylko komunikat pokaż więcej. Po ponownym naciśnięciu entera pojawia się znowu komunikat pokaż więcej ale żadnych wyników. Nie mam pojęcia czy ten problem występuje tylko u mnie, czy to znowu jakiś problem z youtube
#30 papierek
Zrobiłaś update youtube do najnowszej wersji?
#31 iwkan
Nie robiłam. Zaraz to zrobię. Dzięki za pomoc. A czy inne programy też trzeba aktualizować? I jak sprawdzić, że trzeba zrobić aktualizację?
#32 lukasz1993258
trzeba sprawdzać rencznie, niestety jeszcze nie ma powiadomień o aktualizacji programów
#33 iwkan
żeby zaktualizować youtube to trzeba instalować ponownie? bo ja nawet odinstalowałam i ponownie zainstalowałam, a problemu nadal nie mogę rozwiązać. Nadal nie wyświetla mi wyników wyszukiwania.
#34 lukasz1993258
bo poprostu dawid musi wydać nowom wersje.
#35 iwkan
A czy tylko ja mam ten problem czy u innych też to się zdarza.
#36 lukasz1993258
u wszystkich jest ten problem.
#37 iwkan
dzięki za pomoc. W takim razie będę czekać na naprawę tego błędu
#38 DJGraco
Blogi się strasznie mulą. Potwierdza ktoś?
#39 DJGraco
Test łącza lista blogów
Czas średni: 1172ms
Czas minimalny: 0ms
Czas maksymalny: 3125ms
1. 1047ms
2. 996ms
3. 1004ms
4. 1006ms
5. 1387ms
6. 0ms
7. 999ms