EltenLink

Zdarzenia techniczne

Wróć do EltenLink

#201 DJGraco

Tak, we firefoxie mam to samo
Ostrzeżenie: potencjalne zagrożenie bezpieczeństwa
Firefox wykrył problem i nie wczytał „elten.blog”. Witryna jest źle skonfigurowana lub zegar systemowy ma ustawioną nieprawidłową datę.
Certyfikat witryny prawdopodobnie wygasł, co uniemożliwia programowi Firefox nawiązania bezpiecznego połączenia. Jeśli otworzysz tę stronę, atakujący będą mogli przechwycić informacje, takie jak hasła, adresy e-mail czy dane kart płatniczych.
Co zrobić w takim przypadku?
Problem leży prawdopodobnie po stronie witryny i nie masz możliwości jego rozwiązania. Możesz powiadomić administratora witryny o problemie.
Więcej informacji…
Wróć do poprzedniej strony (zalecane)
Zaawansowane…

2022-12-12 12:44

#202 Paulinux

Już działają blogi

Happy hacking
2022-12-12 13:29

#203 pajper

Mieliśmy awarię chłodzenia, która zaowocowała godzinną przerwą w działaniu Eltena. Wszystko wróciło już do normy.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-01-26 11:07

#204 Postukujacy

Właśnie trwa jakiś bardzoo uciążliwy problem z wysyłaniem i odbieraniem wiadomości. A to się nie udało wysłać wiadomości i wywala z trybu ręcznego, a niewidzialny interfejs to w ogóle nie chce działać. Czym to jest spowodowane? Czy ma na to wpływ korzystanie z trybu przez ileś osób na raz? Zauważyłem od paru dni, że tak się dzieje przy jakichś bardziej płomiennych dyskusjach, gdzie kilka osób pisze na raz wiadomości. Bardzo jest to upierdliwe albowiem płomienna dyskusja, a tu wszystko muli. Do szewskiej pasji doprowadza to.

INFP
2023-03-09 14:05

#205 pajper

Widzę problem i próbuję znaleźć przyczynę.

#StandWithUkraine

2023-03-09 14:28

#206 Zuzler

Ja też go, karwasz twarz, widzę.

2023-03-09 17:33

#207 Julitka

@Zuzler Wtedy to już go nie było!

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-03-10 08:27

#208 Julitka

...napisała Julitka, po czym czekała pół minuty na wywalenie błędu. xdddd

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-03-10 08:28

#209 DJGraco

Czy wam znowu Elten niemiłosiernie muli? Problem jest głównie z forum i blogami. Wiadomości działają OK.
Tylko mi nie mówcie, że znowu ddos jest. Oby to coś u mnie z internetem nie tak.

Edytowano 2023-08-26 21:19

#210 lukasz1993258

umnie działa ok, wczoraj tylko przez jakieś puł godziny było zamulanie

2023-08-26 21:20

#211 pajper

Wczoraj i dzisiaj mieliśmy atak DDoS.

#StandWithUkraine

2023-08-26 21:22

#212 DJGraco

Czy nie da się założyć coś typu cloudflare ddos protection? Nie znam się na tym, ale niektóre strony montowały takie coś w przypadku właśnie takich ataków.

2023-08-26 21:24

#213 pajper

To jest zabezpieczenie dla stron WWW, nie dla serwerów z API itd.

#StandWithUkraine

2023-08-26 21:24

#214 misiek

Nie
-- (DJGraco):
Czy wam znowu Elten niemiłosiernie muli? Problem jest głównie z forum i blogami. Wiadomości działają OK.
Tylko mi nie mówcie, że znowu ddos jest. Oby to coś u mnie z internetem nie tak.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-08-27 02:53

#215 pajper

W związku z atakami DDoS na serwer Eltena mocno zaostrzyłem reguły firewalla. Wydaje się pomóc, ale trzeba obserwować czy w rezultacie przypadkiem nie odetniemy czegoś lub kogoś, kogo nie powinniśmy odcinać.

#StandWithUkraine

2023-09-02 02:21

#216 Adasadula

Czy wam tesz strasznie muli elten, jak się uda otforzyć jakieś forum to cud, jak wchodziłem na stronę to mysql error przez kilka minut itd

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-09-02 11:52

#217 Julitka

Teraz niestety muli w wiadomościach zwłaszcza.

Edytowano 2023-09-02 11:52

#218 pajper

Widzę co się dzieje. Ktoś się na nas uwziął. :(
Szukam rozwiązania.

#StandWithUkraine

2023-09-02 11:52

#219 daszekmdn

Ja mammomentami po prostu błąd od razu jak kliknę na forum.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-09-02 11:53

#220 Adasadula

Podobnie :(. Przy okazji, często właśnie podczas takich lagów gdy prubuję wysłać coś na forum dostaję błąd:
ELTEN dialog Script 'Forum{scenes}' line 3953: TypeError occurred.

cannot convert nil into String

-- (daszekmdn):
Ja mammomentami po prostu błąd od razu jak kliknę na forum.

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
Edytowano 2023-09-02 11:55