Inne(Dyskusja ogólna)

krudkofalarstwo i nasłuch słóżb

Założony przez kokos 154 wpisy ostatni wpis 2 lata temu Strona 3 z 8

#41 1 polubienie

A z jakich źródeł czerpać informacje? Czy niewidoma osoba może sobie wejść do tzw. klubu i sie tam nauczyć, bo teoria nie wystarczy chyba?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Może sobie wejść, może siadać przy radiostacji i pracować.
Wszystko zależy od ludzi, między których się dostaniesz...
Zbadaj, czy w Twojej okolicy jest w ogóle jakiś klub krótkofalarski, potem będzie już z górki.
Sama wiedza to o wiele łatwiejszy etap, egzaminy to najczęściej testy łatwe i szybkie.

Fakte, esperanto estas simpla kiel teleskopa anteno kaj oni povas facile rememorigi gxian gramatikon. Eble. :D sed tiu cxi lingvo ne estas largxe uzata. Bedauxrinde. Perdonu miaj eraroj, mi skribis in EO 3 jaroj aux 4 antauxe.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Jak ktoś chce posłuchać wież kontroli lotów to na androida polecam apkę Air radio.

fajne ma ktoś więcej takich?

dzięki

A na iOS'a?

niema

Przeca to wszystko jest z liveatc.net
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

jes, mia amiko!
La Esperanto estas bela kaj facila lingvo!
Student studentowi wszystko

Łot?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Wyobraź sobie język mówiony na licencji gpl. :D

Oj nie!
tak to niema!
Esperanta lingvo estas fajna lingvo, kaj be.a.
Student studentowi wszystko

Ale blisko do tego. W sumie materiały do tego masz za free jak by nie było i to w 100%

Rozmawiacie jeszcze czasem przez Cb?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#57 1 like

Moge tylko słuchać, bo nie mam cb radia :D

Ja czasem w aucie z ludźmi rozmawiam, bo swojego cb to od bardzodawna nie mam.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

To fajne powinno być, nawet DXy ludzie robią

#60 1 like

No cóż. Udało mi się dziś złapać Polskich, i nietylko polskich krótkofalowców. Z Meksyku coś było, z Polski na 3073, 3717, 3727, i ni wiem gdzie jeszze, pośrednio w zakresie tych częstotliwości polaczków i Jakiegoś Meksykanina powyżej. Powyżej 3730 same ruskie. Mam nagrania nawet.