instalacja eltena
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 guldog
Hej, odinstalowałem program, ale zainstalowałem ponownie. Niestety tym razem nie mogłem wybrać miejsca, gdzie elten ma być zainstalowany. Czy domyślnie program instaluje się na dysku C? Chyba tak, bo przy pierwszej instalacji pytał mnie o lokalizację docelową, więc wybrałem inny dysk niż C, aby nie zaśmiecać miejsca. Dlaczego teraz nie mogłem tego zrobić?
#2 zubers87
myśle że on zapamiętał gdzie wcześniej był zainstalowany i w tym samym miejscu go zainstalował
#3 guldog
Sprawdziłem i masz zupełną rację. Program uiejscowił się w dokładnie tym samym miejscu, co poprzednio. Mądra bestia!
#4 misiek
Buldog, ale uruchamia i działa ci klijent?
#5 guldog
Działa Łysy, działa. Jedna poprawka mój nick to nie Buldog jak pies, ale Guldog przez gie jak Grażyna na początku. Tak tylko dla porządku zwracam uwagę, więc nie obrażaj się.
#6 misiek
Heh- obrazić to ja się mogę jedynie na mój syntezator mowy, albo słuch. Tak czy tak fajny nick.
#7 guldog
I tak trzymaj! You!
#8 wredny
miałem dziś raniuchno przeprawę z eltenem uruchamiam klienta a tu ups wystąpił krytyczny błąd .
i tak za każdym razem reinstalacja z poziomu programu nie pomogła wpadł w pętlę ciągłego pobierania.
a więc dokładne sprzątanie revo uninstallerem i czekanie na to aż serwer mnie łaskawie przepuści i pozwoli mi pobrać plik instalatora/
nigdy więcej bety.
#9 daszekmdn
Rano coś się ogólnie posypało.
#10 pajper
Rano był na nasz serwer atak Denial of Service wykonany przez przeciążenie postfixa, dość skuteczny z resztą.
Najpewniej był to jakiś bot lub coś podobnego.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#11 wredny
Czy elten jest chroniony? czy nasze dane są bezpieczne?
#12 pajper
Tak. Atak Denial of Service nie jest atakiem na zasadzie włamania, pobrania danych.
DoS to ataki, których jedynym celem jest przeciążenie systemu w celu spowodowania jego tymczasowej niedziałalności.
W wypadku Eltena doszło do przeciążenia Postfixa, ale prócz problemów z działaniem, innych efektów nie było.
#13 gadaczka
Jeżeli Elten zapmiętuje miejsce, gdzie jest zainstalowany jak ruwnież wszystkie ustawienia, w jaki sposób można go permamentnie usunąć?
#14 pajper
usuwając jego folder z appdata, jak to opisywałem, o ile pamiętam, na stronie w zakładce rozwiązywania problemów.
#15 tomecki
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby dodanie przełącznika typu "usuń wszystkie dane z tego komputera" i ostrzeżenie, że różności związane z ustawieniami użytkownika pójdą sobie na spacer.
#16 wredny
najlepiej umieścić takie coś w dezinstalatorze eltena.
--Cytat (tomecki):
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby dodanie przełącznika typu "usuń wszystkie dane z tego komputera" i ostrzeżenie, że różności związane z ustawieniami użytkownika pójdą sobie na spacer.
--Koniec cytatu
#17 gadaczka
Popieram. Elten nie jest dla super zaawansowanych użytkowników.
#18 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
ja też popieram.