EltenLink

#81 Krzycha

Możliwe, jak coś porąbałam, to sorry.

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-04-24 23:23

#82 pajper

Ja też już głowy nie dam, to dawno było.
Ogólnie z przypisaniami użytkowników bywały problemy. Do dziś jest błąd, że na zewnętrznych blogach autorzy dostają nicki losowych Eltenowiczów.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2022-04-24 23:24

#83 magmar Konto zarchiwizowane

Z czego to wynika?

-- (pajper):
Ja też już głowy nie dam, to dawno było.
Ogólnie z przypisaniami użytkowników bywały problemy. Do dziś jest błąd, że na zewnętrznych blogach autorzy dostają nicki losowych Eltenowiczów.

--

2022-04-24 23:25

#84 pajper

To trzeba poprawić. WordPress nadaje użytkownikom identyfikatory, z resztą podobnie jak wszystko. I np. użytkownikiem o id 33 może być magmar, liczba jakakolwiek, nie sprawdzałem tego, przykład.
Teraz wchodzę na Bezprawnika, gdzie coś napisał pan Kralka, który może mieć id 33. Więc Elten odczytuje 33 jako magmar, zczytuje ze swojej bazy.
To jest do naprawienia, tylko jako że błąd nie jest krytyczny, wciąż nie ma na to czasu.

#StandWithUkraine

2022-04-24 23:27

#85 magmar Konto zarchiwizowane

A skąd siię wziął błąd, który nazywał autorów wpisów tytułem bloga np. skargbnica.

2022-04-24 23:28

#86 pajper

A to akurat było proste. Przez długi czas id bloga było nazwą użytkownika, bo jeden użytkownik mógł mieć tylko jednego bloga.
Potem pojawiła się opcja wielu blogów, ale wiele miejsc Eltena wciąż uznawało, że id bloga to login, no bo tak było przyjęte przez długi czas.

#StandWithUkraine

2022-04-24 23:30

#87 magmar Konto zarchiwizowane

Nie jestem informatykiem to się pojawiło przez krótki czas pamiętam to w listopadzie 2021 r.

2022-04-24 23:31

#88 pajper

Nie pisałem "proste" w kontekście samodzielnego dochodzenia do tego, tylko że wyjaśnienie było dość proste. :)

#StandWithUkraine

Edytowano 2022-04-24 23:33

#89 magmar Konto zarchiwizowane

Rozumiem.

2022-04-24 23:34

#90 misiek

To musiało być meega irytujące. Nie doświadczyłem chyba.
-- (lalar123):
Jeszcze pozwolicie że sięodezwę. Kiedyś elten tak się za ciął, bodajże dwa lata wstecz, że nie dało się nic zrobić bo elten cofał do początku każdej żeczy którą się otworzyło, typu wiadomości etc albo menu.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-25 01:49

#91 lalar123

Oj tak. było irytujące. Albo jak chciało się wrzócić komentarz na bloga i co? błąd bazy danych. off course.

Limeryki są supr!
2022-04-25 14:24

#92 misiek

A to drugie akurat się zdarzało.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-25 16:56

#93 Julitka

I to było śmieszne?
-- (lalar123):
Jeszcze pozwolicie że sięodezwę. Kiedyś elten tak się za ciął, bodajże dwa lata wstecz, że nie dało się nic zrobić bo elten cofał do początku każdej żeczy którą się otworzyło, typu wiadomości etc albo menu.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-04-25 17:24

#94 lalar123

No dla mnie było. Nie w sęsie takim by ubliżać administratorowi czy twórcy ale było. Czółem się jak alicja w krainie czarów. Z resztą jeśli jakieś wonty to do ortodonty. Myślałem, że ludzie tu będą życzliwi. Ale skoro ktoś mówi o miłosierdziu w pewnych kręgach a tutaj takie zdziwienie że dlakogoś było śmieszne coś? no ale ja nie zamieżam wprowadzać więcej offtopu dziękuję.

Limeryki są supr!
2022-04-25 18:36

#95 DJGraco

Błąd we wiadomościach kiedyś
502 Bad Gateway : Ostatnia:

nginx/1.18.0: . 1970-01-01 01:00:00
Konwersacje z
nginx/1.18.0: : Ostatnia: .

- konwersacja z
nginx/1.18.0: :

1970-01-01 01:00:00

2022-04-25 18:49

#96 Julitka

@Lalar Yyyy... O co Ci chodzi? Zapytałam tylko, czy to jest śmieszne dla Ciebie, bo dla mnie nie było. Jeżeli jest, no to jakby... ok? :)
-- (lalar123):
No dla mnie było. Nie w sęsie takim by ubliżać administratorowi czy twórcy ale było. Czółem się jak alicja w krainie czarów. Z resztą jeśli jakieś wonty to do ortodonty. Myślałem, że ludzie tu będą życzliwi. Ale skoro ktoś mówi o miłosierdziu w pewnych kręgach a tutaj takie zdziwienie że dlakogoś było śmieszne coś? no ale ja nie zamieżam wprowadzać więcej offtopu dziękuję.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-04-26 12:17

#97 DJGraco

A taki błąd, który kiedyś występował w betach jak się przerzuciło z okna innego programu pod alt+tabem na okno eltena. Jest to wycinka z dłóższego nagrania, dlatego 3 razy to jest powturzone.

2022-07-26 13:10

#98 Postukujacy

E, ja to chyba nadal mam, gdy net jest słaby czy coś... i Elten się tak jakby nagle ogarnia do rzeczywistości. :)

INFP
2022-12-13 03:56

#99 Adasadula

Przed chwilą xd
Złe traktowanie wychowanków w ośrodku na tynieckiej, Autor: nuno69, wpisy: 77, Nowe: 79

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-03-21 22:12