Forum

czego wam brakuje?

Środowisko niewidomych

Poprzednia 13 / 13

tomecki

#241 ·

Do rozglądania się po szyldach najlepiej jakiś lokalny ocr np. rozpoznawanie iPhonowe, bo chyba całkiem niezłe jest.

Julitka

#242 ·

Taaa. W jednej laska, w drugiej telefon, na uszach słuchawki, bo przecież trzeba wysłyszeć, co on tam sobie mamrocze, a ew. zakupy z poprzednich punktów chyba w zęby. No i oczywiście, przez słuchawki, zero kontroli nad ludzką masą, która nie kontroluje samej siebie, a co dopiero nas.
-- (tomecki):
Do rozglądania się po szyldach najlepiej jakiś lokalny ocr np. rozpoznawanie iPhonowe, bo chyba całkiem niezłe jest.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Pitef

#243 ·

W jedną laska, w drógą telefon, słuchaweczka jedna do ucha albo jakieś AfterSzoxy, plecak na plecy zzakupami i można. Nie weź mnie od razu za kogoś, kto struga tu publicznie bohatera, niemniej, da się jeśli z jakiegoś powodu trzeba.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Julitka

#244 ·

Mnie to bardzo rozprasza. Mogę słuchać czegoś na znanych sobie trasach, ale nie w miejscu, gdzie jestem po raz pierwszy, ergo - właśnie tam, gdzie ten patent mógłby się przydać. I nienawidzę słuchawek dousznych. ;) Z plecakiem się mogę zgodzić.
-- (Pitef):
W jedną laska, w drógą telefon, słuchaweczka jedna do ucha albo jakieś AfterSzoxy, plecak na plecy zzakupami i można. Nie weź mnie od razu za kogoś, kto struga tu publicznie bohatera, niemniej, da się jeśli z jakiegoś powodu trzeba.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

guliwer

#245 ·

Dlatego albo słuchawki z przewodnictwem kostnym, albo powietrznym.

mucha

#246 ·

a okulary kostne?

Zuzler

#247 ·

Plecak, Julito, oczywiście, że plecak.

guliwer

#248 ·

Oczywiście że też, tylko że to są tak naprawdę okulary ze słuchawkami z przewodnictwem kostnym.

-- (mucha):
a okulary kostne?

--

balteam

#249 ·

okulary troszkę gorsze, bo bardziej przeszkadzają w echolokacji, dla mnie shoksy są spoko, czym droższe tym lepsze, bo grają lepiej, ale jakieś za 500 zł ze strony, lub taniej z allegro pewnie też się znajdą.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

mucha

#250 ·

a powiedźcie mi miał ktoś doczynienia z raybanami pod androidem? jak to działa?

guliwer

#251 ·

Hmm Raybany mi nie przeszkadzają w ogóle.
-- (balteam):
okulary troszkę gorsze, bo bardziej przeszkadzają w echolokacji, dla mnie shoksy są spoko, czym droższe tym lepsze, bo grają lepiej, ale jakieś za 500 zł ze strony, lub taniej z allegro pewnie też się znajdą.

--

balteam

#252 ·

Mi jakieś nawet zwykłe przeszkadzają, więc te pewnie też, w takim razie warto pzed zakupem testnąć.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Poprzednia 13 / 13