Dzisiaj dostałem antenę zewnętrzną dipol, którą polecali mi urzytkownicy z forum radiopolska. Odbiór radia freee dużo lepszy, niż na kabelku. Na razie jest wpięta pod wieżę koncentrykiem i powieszona na szafie, ale jutro będzie wystawiona na zewnątrz. Nawet tata powiedział, wystawiając na chwilę tą antenę za okno, że "Będą ludzie", w sensie mu chodziło o to, że będzie odbierać. To najszczęśliwszy mój dzień! I teraz sobie rodzice będą mogli oglądać TV, a ja sobie będę mógł słuchać radia. Tylko nie wiem jeszcze jednej rzeczy. Czy jak będą burze lub będzie padał deszcz, to wtedy znowu nie będzie zakłócało jak w domu przy oryginalnym kabelku?
A i jeszcze jedna rzecz, z której się cieszę. Kupiłem sobie wczoraj składankę hity na czasie wiosna 2021 w Empiku w Puławach za swoje pieniądze, które dostałem kiedyś od babci.
Nie chcę cię wprowadzać w błąd, bo mądrzejsi ode mnie powiedzą ci, że nie będziesz miał zakłóceń w gorszą pogodę, ale moim zdaniem jak najbardziej są. I z całego serca nie polecam ci słuchać radia w bórzę. Możesz sobie uwalić antenę, jaki sprzęt. -- (markus1234): A i jeszcze jedna rzecz, z której się cieszę. Kupiłem sobie wczoraj składankę hity na czasie wiosna 2021 w Empiku w Puławach za swoje pieniądze, które dostałem kiedyś od babci.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Uzyskałam dziś w ramach barteru za inne ciuchy: słoik miodu z mleczy 1 szt; słoik syropu miętowego podobno gotowanego z cytryną 1 szt. zajebiste dżinsy 4 szt; bluzka o niekoniecznie ulubionym przeze mnie, ale dodającym mi uroku fasonie 1 szt. Oj, opłaca się wyjeżdżać. <3
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ale ja jestem strasznym gapą! Pilot od wieży już się znalazł. Leżał obok maszynki do golenia na półce, a ja już wszystkie szuflady przetrząsnąłem, i nawet na podłodze go szukałem. Noc jest fajna do uświadamiania sobie, gdzie człowiek w dzień położył swoje rzeczy. Golarki używałem koło godziny 17:00, i w miejsce po niej położyłem tego pilota od wieży. Potem położyłem golarkę z powrotem na półkę, a o pilocie, że tam leży, zapomniałem! I zaczęło się szukanie, nawet chciałem mamę wołać, żeby mi pomogła w znalezieniu tego pilota.
Pilota trzymasz w toalecie? -- (markus1234): Ale ja jestem strasznym gapą! Pilot od wieży już się znalazł. Leżał obok maszynki do golenia na półce, a ja już wszystkie szuflady przetrząsnąłem, i nawet na podłodze go szukałem. Noc jest fajna do uświadamiania sobie, gdzie człowiek w dzień położył swoje rzeczy. Golarki używałem koło godziny 17:00, i w miejsce po niej położyłem tego pilota od wieży. Potem położyłem golarkę z powrotem na półkę, a o pilocie, że tam leży, zapomniałem! I zaczęło się szukanie, nawet chciałem mamę wołać, żeby mi pomogła w znalezieniu tego pilota.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Mój ulubiony prezenter wrócił do grania! Tylko teraz jak by gorsze przejścia między utworami robi. Co mnie troszkę smuci. Cholera. może chłop depresję ma :P
Aaa, zapomniałam powiedzieć, że uzyskałam wczoraj również zajebistą wprost kurteczkę. Niebieską. :) Ale tu trochę się radość miesza ze smutkiem, gdyż jest na mnie, niestety, nieco za wąska w ramionach. Tak, nie, że się nie dopina na biuście, który wszak u mnie nie najmniejszym jest, tylko, cholera, w ramionach przymała. No co za...
Moja antena, którą dostałem w piątek, została zamontowana na zewnątrz za moim oknem. Odbiór stacji jest rewelacyjny, wszystkie programy z Lublina są w stereo, nawet udaje mi się złapać 4 stacje z Ostrowca świętokrzyskiego: radio record, radio Maryja, Polskie radio 24, Radio Ostrowiec. Wcześniej o tych stacjach w ogóle nie słyszałem, nawet nie sądziłem, że w okolicach Ryk będę w stanie je wyłapać. No ale dobrze, że się to udało zamontować, chociaż mojemu tacie zajęło to cały dzień, i trochę się wkurzał, jak mu coś nie wychodziło.