android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Założony przez magmar 373 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 6 z 19

I tu się nie zgodzimy. Miał być mały jak jego poprzednik a nie jest.

Zapytam jeszcze raz: skąd masz informacje, że miał wyglądać jak poprzednik? Nigdzie nikt nigdy takiej informacji nie podawał, a może pracowałeś w Apple i widziałeś pierwsze prototypy? W takim razie chylę czoła i zwracam honor.
-- (dariusz.1991):
I tu się nie zgodzimy. Miał być mały jak jego poprzednik a nie jest.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Łysy, poszukam tego artykułu i Ci wyślę. Co jakiś czas w internecie pojawiały się nowe zajawki, coś w stylu iphone SE2 na pewno na kolejnej konferencji apple itp. Pamiętasz może takie spekulacje? Takie teksty pojawiały się w mediach co kilka miesięcy od 2018 r.

Ale od kiedy ktokolwiek prócz Apple ma prawo publikacji materiałów stanowiących ofertę Apple?
Spekulować sobie można, ale ja też mogę napisać, że iPhone 12 będzie wyposażony w system mrożenia napojów i przenośny jetpack. Czy jeśli nie będzie miał tych funkcji, to Apple nas oszukało?
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Powiem tak, dla mnie to wprowadzenie klienta wbłąd i tyle. Możemy się licytować w nieskończoność, ponieważ ja zdania nie zmienię. To taka sekciarska polityka. Po czterech latach wyczekiwania wypuszczono telefon sporo większy od poprzednika i żadna argumentacja nie przekona mnie, że sytuacja jest ok. Byćmoże 99.9 procent użytkowników się z tym zgadza, ale mnie to mocno razi.

Źle zrobili że ramek nie zlikwidowali, to jest akurat prawda.

No, niema to jak wierzyć w fakenewsy, a spekulować to ja se mogę, że w 2021 nastąpi koniec świata.
-- (dariusz.1991):
Łysy, poszukam tego artykułu i Ci wyślę. Co jakiś czas w internecie pojawiały się nowe zajawki, coś w stylu iphone SE2 na pewno na kolejnej konferencji apple itp. Pamiętasz może takie spekulacje? Takie teksty pojawiały się w mediach co kilka miesięcy od 2018 r.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Tak offtopowo łysy od dwóch egzystuję w polsce. Nie powiem. Sam bardziej może wolę kompaktowce, ale przykładowo taka motorola g8 power nawet mi się spodobała, a małe to to nie było. Mniejsze ramki i większy ekran to fajny kierunek, no ale jaka za tym cena? Na dzisiejsze kompaktowce androidowe to bym uważał szczególnie na wydajność. Teraz 2 gb ramu to jak dla mnie naj mniej. Do dzwonienia jedynie może cuś takiego styknie, ale na inne apki działające w jakichś malcac to z instalacją bym uważał i jeszcze zobaczyć, czy producęt nie dowalił nam za durzo śmieci.

Jaki z tego morał? Niech żyje stara nokia.

Chceż iźć z duchem czasu no to w tej kwestii mażenie. Szkoda, no ale takie życie.

se 2 jest kompaktowym telefonem jak na te czasy zrozum @dariussz że 4 lata temu inne telefony były rozmiary i tak dalej więc nikt nikogo nie oszukał nie zgadzam się z twoimi argumentami bo są bez sensu

kompaktowy jest samsung galaxy s10 jak na moje wymagania dzisiaj.

to prawda jest mały porównywalny z galaxy a5 2017

Gdyby nie to, że po prostu dużo bardziej odpowiada mi iOS mimo licznych wad, S10 byłby moim następnym telefonem, ale... Jest on już dla mnie za duży i wiem, że bym się na to wkurzał.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Nie jest taki szeroki wcale jak dla mnie.

no nie jest jest to moim zdaniem bardzo kompaktowy telefon naj mniejszy jaki się da

Johnson, Na początku zaznaczam, że słowa na k nie będą się odnosić do Ciebie, ani do nikogo personalnie. Czy chcę iść z duchem czasu? A mam k...a jakieś wyjście? Czy ślepy, chcący mieć mały telefon musi od razu być jakimś k...a wykolejonym ze społeczeństwa? ch... mnie obchodzą obecne trędy. Tyle ode mnie. SE2, nie będzie zwykłym Se. To duży telefon opakowany w ładniusią nazwę i tyle.

Ktoś gdzieś pytał o androidy na ile istotne jest mieć najnowszą wersję.
Teraz w csr dochodzą od andka 11 gesty wielopalczaste, jest ich na prawdę dużo, 26 chyba, także jak ktoś używ tego czytnika w wersji płatnej, to bez andka 11 na prawdę dużo traci. Przypuszczam, że talkback też takie gesty może w jedenastce wprowadzić, więc też by to była dla wielu duża strata, nie posiadanie tego andka.
Jednak ostatnia jakaś bardzo przełomowa funkcja to pewnie android 7 i to po prostu było szybsze działanie gestów, a nie nic specjalnego, ale mogę się mylić. Najlepszym dowodem il zmienia sama wersja androida jest dds czy jak to sięzwie, pierwsza wersja talkbacka albo jedna z pierwszych, na andku 8, działała płynniej niż talkback na samsungu galaxy s4. Jednak teraz jest na tyle wysoka płynność, że nowe wersje raczej nic nie zmienią, chociaż kto to wie.
Reasumując, cieszę się, że kupiłem nokię z andkiem 10, a nie nic starszego, bo dostanę 11.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie warto kupować, bo to duży telefon a S10 jest o wiele bardziej funkcjonalny. Gdyby był rozmiarów SE, możnaby się zastanowić.

#120 1 polubienie

yyy, se2 to nie jest duży telefon, a s10 jest przecież większy, nie zrozumiałem twojej wypowiedzi
po co mi sygnatura?