EltenLink

pokemon crystall access

Wróć do Dostępne gry video

#101 mara

I tu dochodzimy do różnicy między Pokemon crystal access a Pokemon access.

Wolę ciebie wolność!
2022-09-01 14:26

#102 mojsior

taa, bo teraz to już są skrypty działające na tej samej zasadzie, ale obsługujące nietylko crystala.
Są osobne skrypty do pokemon emerald, ale one nie wliczają się do projektu pokemon access i są bardzo niedopracowane..

2022-10-03 18:12

#103 Snajper22

Czy jest możliwe, że skrypty, które aktualnie są w pokemon access w przyszłości będą współpracować z najnowszymi grami pokemon Violet i Scarlet?

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2022-10-11 16:39

#104 pates

Za kilka kilkanaście lat, może i tak.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-10-11 18:47

#105 mara

VBA przecież nie uruchomi nawet nintendo DS, więc nie ma mowy, chyba że się to potem da przeportować najpierw na emulator desmule (chyba uruchamia geny IV i V), później na jakiś emulator nintendo 3DS i wreszcie nintendo switch.
A znając ich, to gen XI będzie już znowu na nowej platwormie, no chyba że game freakowi się skończą pomysły na stwory.

Wolę ciebie wolność!
2022-10-13 15:01

#106 pates

Dsmume odpala lua scripts. Nie trzeba portować, starczy ino zrobić nowe pod 4 generację. Emulacji switcha chyba nie ma jak narazie.

2022-10-13 22:30

#107 mojsior

tyle że z dsmume są problemy, tu gdzieś trza kliknąć w jakiś emulowany ekranik dotykowy myszką fizyczną, przerabiałem to na rhythm heaven ds i nie udało mi się na tym ugrać, więc obawiam się że pokemony tam mają podobne akcje.

2022-10-14 17:05

#108 pates

Nie, nie! W poksach dotykowo robi się tylko mining w podziemiach,reszta na normalnych klawiszach. Co do dsmume zastanawiam się, czy na dotykowym faktycznym by to szło lepiej

2022-10-16 13:15

#109 martinus

@pates wiesz czy czwarta generacja będzie dostępna na tsmume? o ile Autor skryptów poprawi skry[pt tak, aby działały z tsmume klawisze skryptowe jak w game boy advanced.

May the force be with you!
2023-01-12 10:42

#110 martinus

A jeśli chodzi o samo PCA t to ja testowałem tylko na grach z Drugiej generacji. Nie wiem jak to jest z następnymi.

May the force be with you!
2023-01-12 10:44

#111 mara

Pokemon Crystal Access, jak mówi sama nazwa, udostępnia tylko crystala i robił je Tyler Spivey.
Paradoksalnie, mam wrażenie, że o wiele więcej hacków crystala działa lepiej z PCA.
Dla przykładu, jakieś nieoficjalne tłumaczenie Crystala na Polski, które jest z resztą niekompletne bo jest tam i tak sporo angielskiego, działa tylko z PCA.
Jak się to sprubuje otworzyć w PA, skrypt ani nie powie ready, ani niczego w stylu game czy language not supported no i nie będzie się dało nic z tym zrobić.
Wydaje mi się nawet, że gdyby w tej polskiej wersji crystala nie było aż tyle angielskiego, może nawet dałbym twórcy ten rom i przetłumaczone odpowiednie pliki, by twórca PA potem mógł dodać wsparcie dla polskiego crystala.
Jeśli chodzi o czystego crystala, dla przykładu, lepiej oczy wiście się go gra na skryptach PA, bo wtedy np. wiadomo, gdzie jest woda i ewentualnie drzewa, które da się headbuttować (headbuttowanie to jedyny sposób na zdobycie stworów, takich jak Pineco, heracross czy Aipom.
Chacki Crystala lepiej grać na PCA, chociaż jeśli hack nie zmienia graficznie wielu żeczy (dla przykładu Dark Future crystal), wtedy będzie nawet nieźle działać też z PA.

Wolę ciebie wolność!
2023-01-12 14:48

#112 bobo22

Mam pytanie
Czy można przenosić savey z pendrive'a?

Sam tupy jest zajebistym człowiekiem
2023-08-31 06:22