the last of us 2 w pełni grywalna dla nas
Wróć do Dostępne gry video#1 mojsior
Witajcie.
W dniu dzisiejszym ukazała się na konsole play station 4 gra the last of us part 2.
Jest to przygodówka post apokalptyczna łącząca gatunki horroru jak i skradanki, czeka na was ciekawa fabuła z exploracją walką oraz mnustwem dialogu i długiego gameplay.
Istotne jest to, że gra posiada 60 opcji dostępnościowych które czynią ją grywalną dla osób z dysfunkcjami wzroku.
Wszystko począwszy od wskazowek nawigacyjnych aż po obiekty interakcyjne jest udźwiękowione, dodatkowo mamy taki tutorial który uczy nas co dany dźwięk oznacza i jakie czynności musimy wykonać na kontrolerze, aby spełnić to co się dzieje w danej sytuacji.
Wydarzenia tekstowe są odczytywane przez silnik tts który jest zaimplementowany przez sony w ps 4.
Nie posiadam tej gry ale słuchając dzisiaj prezentacji liama ervena wiem, że produkcja ta jest w pełni grywalna.
Niestety gra jest tylko dostępna na konsole playstation 4 i jeżeli chcieli byście kupić to radził bym poczekać aż wyjdzie playstation 5 gdyż czwórka niedługo może przestać być wspierana.
Jeżeli chcecie zobaczyć tą grę w akcji i to z polskim dubbingiem to zachęcam do oglądania lirina który będzie streamował tą grę dzisiaj o godzinie 20 pod adresem
twitch.tv/lirin11111.
Polecam założyć konto na twitchu i zasubskrybować kanaał lirina abyście wiedzieli kiedy transmisja się zacznie.
#2 pates
Chętnie zajżę. Ciekawe czy wersja na ps5 też będzie grywalna
#3 mojsior
tak bo to tylko kwestia przeportowania pod nowy ps
#4 pates
Tak się tylko zastanawiam, czy wtedy będzie bardziej warto kupić ps4 czy 5
#5 mojsior
lepej ps 5
#6 exterminator
ciekawe czy kiedyś wyjdzie na pc, fajnie by było!!!!!
#7 pates
Raczej nie
#8 patras
nie bo to exklusive jest
#9 pates
Bardzo chętnie bym sobie pograł, no ale nie mam ps4, a kupować dla jednej gry to troszkę nie warto raczej wydawać około 1000 zł
#10 longshoot
używaną kup
#11 pates
Po ile takie używki w dobrym stanie chodzą? Może być slim
#12 Irniss
gram, jest meeegaaaa
polecma naprawdę
#13 pates
Ile sama gra kosztuje? Oczywiście mowa o wersji pudełkowej
#14 pates
Powiem tak, miło by było gdyby na ps5 robili jedynkę, żeby tam też dodali accessibility
#15 patrykuss12
Witam, e no pewnie kompatybilność, albo raczej accesibility wstecz tu nie zadziała, obecnie lepiej by było jakby poprawili problemy z dostępnością z poziomu eksplorowania pobocznych lokacji. :)
Z tego co wiem, na szczęście The naughty dog jest o problemach informowane, więc duża szansa, że będzie lepiej. Mówię to tylko niestety z poziomu oglądającego streamy. Pozdrawiam serdecznie
#16 pates
Dobra wiadomość dla mnie jest taka, że mam szansę za nie długo mieć ps4 w domu. Pytanie, jak to jest z aktualizacjami? Jak mam grę na płytce to będę mógł ją aktualizować, czy tylko cyfrow.ą się da
#17 jamajka
Czy jak przegapiłam stream, to da sięgo po czasie obejrzeć? Albo czy może znasz jakiegoś youtubera, co to streamował? Może być po angielsku, choćstreamy Lirina też chętnie bym obejrzała.
#18 pates
Chcesz z accessibility, jak tak to Liam Erven, na twitchu chyba są te Lirinowe
#19 jamajka
Aaa, OK, nie wiedziałam, że Liam grał. To sprawdzę.
#20 pates
Grał grał, sprawdź też twitch Lirina