Klawiatury mechaniczne
Wróć do Komputery i akcesoria#121 pates
Płyty w większości mają kontekstowca. Ciekawe, czy to gdzieś w jakimś xkomie jest, bo oni od keychrona sporo mają.
#122 DJGraco
Niestety nie ma, szukałem. Trzeba będzie ewentualnie zamawiać bezpośrenio od producenta.
#123 pates
A amazony, ebaye i inne zabawki?
#124 DJGraco
A czemu nie zamówić od oficjalnego producenta? Tak jest chyba nawet najlepiej
#125 pates
Nie no, można, ale cło i te sprawy.
#126 camila
Gdzieś na pewno znajdziesz, byle nie sprowadzać niewiadomo skąd.
#127 Numernabis
Czym się różnią poniższe dwie klawiatury?
Którą wybrać?
Dobrze by było gdyby miały kontekstowy i lewy i prawy Ctrl.
Klawiatura REDRAGON Draconic K530 Czarny
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/klawiatury-komputerowe/klawiatury/klawiatura-redragon-k530-draconic
Redragon Draconic 60%
https://www.x-kom.pl/p/577298-klawiatura-przewodowa-redragon-draconic-60.html
#128 pates
60% nie ma numerycznej, strzałek i funkcyjnych
#129 Numernabis
Nie ma strzałek? No to lipa.
A ta druga ma numeryczną, to też lipa, bo chciałbym taką małą jak ta 60%, ale strzałki są mi niezbędne :(, a z numeryczną jest znowu za wielka ehhh, myślałem że już znalazłem odpowiadającą mi klawiaturę wrrrr
#130 pates
No to może tkl, albo 65%?
#131 Numernabis
może, ale nie udało mi się znaleźć opisu :)
#132 pates
Opisu czego.
#133 Numernabis
Tych dwóch modeli co mi podałeś :)
#134 pates
Nie podawałem żadnych modeli
#135 Numernabis
to czego dotyczy Twoja wypowiedź:
cytat:
No to może tkl, albo 65%?
#136 DJGraco
Rozmiaru klawiatury.
#137 Numernabis
Dzięki
#138 camila
Tkl to najmniejsza klawiatura, na którą niewidomki mogą sobie pozwolić. Mam taką jedną od modecoma i leży mi nie używana na gatheronach niebieskich - używałam jej jeszcze na studiach. :D Brak numpada to jednak duża wada.
#139 Numernabis
Camila, może chciałabyś ją odsprzedać, dla mnie numpad jest zbędny, istotne są strzałki i klawisze CTRL, najlepiej z obu stron :), nie pogardzę również kontekstowym :)
#140 camila
Jasne, że tak. ma wszystko - jedyne co, to wywaliłam pudełko niestety. Postaram się tobie wysłać ją po 6 stycznia. Jeśli się nie uda - to prędzej kupisz sobie nową, bo jestem nieosiągalna do 24 stycznia.