EltenLink

Klawiatury mechaniczne

Wróć do Komputery i akcesoria

#221 Adasadula

Nom, też tak myślę. Chyba któraś drozsza jest fullem, nwm czy nie ten magnetyk, ale to tylko tak słyszałem, nie mówię na 100%. Mi sam wygląd się średnio podoba. Trochę taka biurowa

-- (pates):
Szkoda że nie full size.

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
Edytowano 2025-01-25 09:49

#222 camila

Nie ma full. Zarówno Delta (ta, co ja mam, jak i Gamma (magnetyczna) i Sigma zupełnie pod custom to TKL. Też jestem rozczarowana bo to naprawdę spoko klawiatury. Szczególnie zaskoczyły mnie keycapy. Są naprawdę wygodne, dobre jakościowo i nie wiem jak to zrobili, ale wszystkie klawisze są jakby jednej wysokości, to nie standardowy profil cherry czy standardowy OEM. Switche, które teraz tam siedzą to TTC Bluish White ;) bardzo dobrze pasują do tej klawiatury kolorystycznie i dobrze mi się na nich pisze.

ENFP
Edytowano 2025-01-25 12:49

#223 Adasadula

A, to chyba musiało mi się przywidzieć ;). Mi się nie podobała ta najtańsza ceba, jak mówiłem bardzo kojazyła mi się z taką membranówką wyjętą z biura i z pod rąk jakiejś tam pani Janinki xd. Ciekawi mnie ten magnetyk i sigma, tylko ten TKL odstrasza

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
Edytowano 2025-01-25 13:44

#224 DJGraco

Ale klawiatura jakich youtuberów? Troszkę nie w temacie.

2025-01-25 17:37

#225 camila

jak się ją doprowadzi do porządku - wymieni przełączniki wyjmie te wszystkie pianki wygłuszające to naprawdę jest ok.

ENFP
2025-01-25 17:37

#226 camila

Dark Project Onionite (Inaczej delta) - W sensie Ziemniak i Grzegorz Rycko współpracowali nad jej projektem razem z Dark Project. Tańsza, przewodowa wersja kosztuje 249 zł, a droższa - bezprzewodowa, na (na bt, 2,4 ghz i kabel) 299. Jest dosyć ciężka, ma aluminiową górę i wyjątkowo podobają mi się w niej keycapy, w sensie są wygodne dla palców.

ENFP
2025-01-25 17:40

#227 camila

O biurowym wyglądzie w ogóle nie ma co mówić - bo ma szaro-biały zestaw keycapów, i alternatywny enter, spacja i escape, plus podświetlenie ;) ja tam doceniam taką estetykę. Tylko te przełączniki G3ms Amber słabo przepuszczają RGB przez nieprzezroczyste podstawy, te TTC, na które zmieniłam wyelimininowały ten problem.

ENFP
Edytowano 2025-01-25 17:41

#228 camila

Dorzucam drugi soundtest. ;)

ENFP
2025-01-25 17:47

#229 Adasadula

Chyba na codzień nie mógł bym na tym :D. Na tą chwilę browny od Kailicha na biurku i nie spieszy mi się do zmiany bo już przywykłem. Tylko ta łomocząca spacja ciut w nocy przeszkadza, ale jest tanio? Jest tanio :P.

-- (camila):
Dorzucam drugi soundtest. ;)

--

2025-01-25 19:06

#230 camila

To jest Endorfy?

ENFP
2025-01-25 19:13

#231 Adasadula

SPC, czyli technicznie tak :D, dokładnie g650

2025-01-25 19:14

#232 camila

No to właśnie o to pytam ;) ja ostatnio myślałam nad upgrade myszki i chyba też padnie na spc, w sensie Endorfy. Własnie, wie ktoś skąd wzięła się nowa nazwa? Ktoś ich kupił czy jak?

ENFP
2025-01-25 19:17

#233 Adasadula

Tzn SilentiumPC i SPC się zcaliły, bo to od góry to samo było tylko że z 2 marek zkleiło się w endorfy

2025-01-25 19:21

#234 camila

Rozuiem. ;)

ENFP
2025-01-25 19:22

#235 guliwer

Ja wiem że są różne gusta, ale mnie by wkur.. jakby mi tak klawiatura waliła:) Wiem że to pewnie kwestia przyzwyczajenia i kto co lubi.

2025-01-25 21:04

#236 midzi

Prędzej by irytowało tych, którzy mieszkają z Tobą, dlatego ja siłą woli powstrzymuję się przed greenami. ;) Jak piszesz to na prawdę to nie jest denerwujące, a wygoda klepania rekompensuje w tym przypadku sporo. :)

2025-01-27 02:29

#237 guliwer

Kwestia klepania pewnie też jest kwestią indywidualną. Ja mam Keychrona z niskoprofilowymi switchami i jak musze czasem skorzystać z normalnych to mnie to męczy.

2025-01-27 12:03

#238 DJGraco

Ja ogólnie jestem zadowolony ze swojego Endorfy Thock, którego już mam od ponad roku. Jedyna wada na trybie bezprzewodowym zdarzają się powtórki klawiszy, przykładowo coś piszę i np potrafi mi się wpisać aaaaaaaa, albo coś w tym stylu. Nie zdarza się to jakoś często, ale raz na kilka dni na pewno.
Dźwiękowo mogłoby być troszkę lepiej, tj mogłaby być bardziej wygłuszona w środku, ale niech tam jest jak jest.

Edytowano 2025-01-27 22:29

#239 camila

Nie widziałam tego Endorfy ale może łatwo to rozgrzebać i trochę scustomić? Uważaj na pcb żeby sobie nie spierdolić klawiatury. Ja teraz jak mam tego Dark Projecta na 2.4 ghz to takie aaaaaaaaaa zdarza się tylko jak jak jest blisko rozładowanej baterii.

ENFP
2025-01-28 08:45

#240 Adasadula

A to mój g915 takich jazd Nie ma :D

2025-01-28 11:03