Witam, mam bardzo dziwne problemy dotyczące dźwięku. Mianowicie na przykład w eltenie kiedy jest odtwarzany dźwięk z tematu dźwiękowego to synteza czy to z nvda czy z sapi się jakoś tak dziwnie tłumi, przez co nie słychać opcji w menu i innych. Korzystam z karty dźwiękowej realtek, która posiada dolby. Dźwięk jest tłumiony nawet po mimo jego wyłączenia. W teamtalku, kiedy ktoś np. coś mówi również nvda jest tłumione. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
No właśnie ja po reinstalacji systemu też mam problem z kartą realteka (NVDA mi ucina) i też nie ma zakładki ulepszenia. A sprubój zrobić coś takiego. Wejdź w menedżer urządzeń, kontrolery dźwięku, twoje urządzenie np realtek high definition audio i daj kontkstowy, aktualizuj sterownik potem przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterownika, potem przycisk pozwól mi wybrać wśród dostępnych i wybierz urządzenie zgodne z standardem high definition audio. Powinno pomóc, mi pomogło, bo przez to pozbywasz się domyślnego sterownika. A z resztą i tak teraz używam zewnętrznej karty creative, która gra znacznie lepiej od integry realteka w moim MSI.
Hej! Miałem identyczny problem. Dzięki przedmówcy dało radę go ogarnąć, bo faktycznie się wykrzaczyły sterowniki przez ostatnie aktualizacje windowsa (w tym karty sieciowej). Aktualnie działa, choć jeszcze jestem na etapie obserwacji, czy wszystko gra jak ta lala. :)