EltenLink

Zakończona zbiórka na Eltena na rok 2021

Wróć do Archiwum Eltena

#381 nuno69

Elten już teraz nie stanowi żadnej konkurencji dla Telegrama czy WA, wiec paradoksalnie funkcje premium nie zaszkodzą.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2020-09-25 10:13

#382 balteam

Ja proponuję zostawić tak jak jest teraz i zobaczyć ile będzie wpłat. Dać czas do 15 luty i jak do tego czasu od dzisiaj nie wpadnie przynajmniej 2500 zł, to ttrzeba myśleć co dalej.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-25 10:22

#383 markus1234

@Balteam. Zgadzam się z tobą, fajna propozycja.

2020-09-25 11:01

#384 Julitka

Mati, piszesz bardzo rozsądnie i zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, ale jesteśmy w nielicznej grupie, która tak myśli. Dla całej reszty świata Elten ma darmowe alternatywy i tyle. Taka jest smutna prawda. :(
-- (mateponczas):
Dobra, to co w takim razie proponujecie, aby projektowi opłacało się zarabiać? Tak czytam całą tę dyskusję i dochodzę do wniosku, że każdy z każdym próbuje polemizować w tej kwestii. Wiadomości głosowe nie, posty głosowe też nie, to co w końcu? Jakaś funkcja, która najbardziej obciąża serwery, musi na siebie zarabiać. A co do whatsapp i darmowych wiadomości głosowych: Czy ktoś z Was pomyślał, że whatsapp utrzymuje się głównie z reklam? Czy ktoś z Was wie, że Whatsapp został przejęty przez Facebook, i że Facebook właśnie zarabia na siebie sponsorowanymi reklamami? Elten nie posiada żadnej oferty reklam od reklamodawcy, bo nie jest firmą/ organizacją/ fundacją. Może, jeśli rzeczywiście Tomek chce na jakiś czas pozostawić usługi głosowe za darmo w celu przyciągnięcia większej liczby osób, pozostawmy je, ale za jakiś czas powiedzmy stop, trzeba płacić. Nie wiem, ale ja w takim przypadku innego rozwiązania nie widzę.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-25 11:12

#385 Julitka

Jeżeli ograniczać, to faktycznie chyba wiadomości głosowe, ew. posty na forach głosowych, bo audioposty na blogach są często długie nie bez przyczyny i wiele jest np. przyatnych tutoriali czy pamiątek z różnych imprez.
Do rozważenia poddaję faktycznie 2 min na wiadomości głosowe i np. 1 czy 5 min na forum albo 30 min ziennie na wiad głosowe i tyle samo na forum, do ewentualnej zmiany, oczywiście.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-09-25 11:14

#386 mateponczas

Cieszę się, Julitko, że tak myślisz. Odezwę się do ciebie na priv.

2020-09-25 11:49

#387 Prof.Falkowicz

ja się zgadzam z Tomkiem i z balteamem zostawmy to tak jak jest do 15 albo 20 lutego i zobaczmy czy ktoś jeszcze wpłaci

2020-09-25 12:48

#388 lukasz1993258

można by sprawdzić, ale szczerze?, wątpliwa jest to sprawa, że ktoś do 14 lutego wpłaci dobrowolną kwote.

2020-09-25 13:05

#389 magmar Konto zarchiwizowane

Ja bym ograniczyła wiadomości głosowe.
Prof. Falkowicz jeśli masz problem z mową masz alternatywę w postaci pisania.

2020-09-25 13:50

#390 papierek

ale w sumie, decyzja i tak już jest podjęta co do obecnych funkcji premium... więc nie do końca wiem, o czym dyskutujemy

po co mi sygnatura?
2020-09-25 14:15

#391 Lowca_Androidow

Oczywiście, wystarczy popatrzećnawątekdotyczący koronawirusa, nic konkretnego, wiadomości nie poparte źródłem, teoriespiskowe, wiadomości, któe byłoby szybciejnapisaćnż uruchomić i zakończyćnagrywanie, dwa trzy słowa, jeden po drugim i wątek się rozrasta, a miejsce na dysku kurczy.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-25 14:20

#392 balteam

Łowca, zajrzyj w wontek obecne zużycie Eltena czy jakoś tak. Forum głosowe ma nie całe 20 gb, czyli jest to jakieś 7% miejsca, które zajmuje Elten. Forum jest z nami kilka lat, więc co roku przybywa marne 3 może 5 gb. Pisałem już o ofrum głosowym kiedyś i Pajper powiedział, że to zajmuje w znikomej części serwer, więc puki co nie ma co na to patrzeć, a jeśli chcemy zaoszczędzić miejsce przez forum głosowe, to po prostu admini forum niech je czyszcząz beznadziejnych wpisów, bo chyba tam takie są, nie wiem, nie przeglądam praktycznie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-25 14:34

#393 Prof.Falkowicz

o i to by było dobre rozwiązanie

2020-09-25 14:52

#394 Lowca_Androidow

Baltim, powiem to co kiedyśpowiedziałem kiedy była mowa o forach i podforach, o zakładaniu osobnych wątków dla danego problemu, że temat ujednolicony rozrośnie się i będzie nieprzejrzysty, że będzie zbyt wiele postó przez co stanie sięnieczytelny, że nie będzie możliwości dokopania się do właściwejinformacji, były jedynie sprzeciwy, bo narazie jest dobrze, jako pargument podałem przybywających userów i teraz też go podam, co jeśłi przybędzie userów i zaczną oni namiętnienagrywaćposty głosowe? z siedmiu procent zrobi się pięćdziesiąt lub więcej.
Jakodrugi argument to problem z odsłuchiwaniem bezsensownych postów, nic nie wnoszących do tematu, takie zwykłe gderanie, i dochodzi do tego moderowanie takim forum, moderator musi przesłuchać każdy post od początku do końca, aby stwierdzićjego prawidłowość, zasadność istnienia w wątku i dlatego właśniedługość jakiilość dzienna powinnabyć ograniczona dla darmowego Eltena

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2020-09-25 15:10

#395 magmar Konto zarchiwizowane

Dlatego jestem za wersją płatną.

2020-09-25 15:15

#396 balteam

Ja nie jestem, bo wtedy nie będzie nowych ludzi.
Po prostu dobierzcie kogoś kto chce słuchać i tyle, z resztą chyba Zwonimir się tym zajmuje.
Jak będą nowe osoby, to część z nich zapłaci i wtedy nawet więcej miejsca za te 3 lata możemy wykupić, bo w sumie w czym problem? Mobilki tak szybko nie będą, więc i przyrost taki spektakularny też nie.
Nie wiem gdzie się spieszymy z wprowadzaniem wszystkiego płatnego co się da, skoro mamy kasę na rok, więc tak na prawdę mocno spinać będzie się można za przynajmniej 6 miesięcy.

2020-09-25 15:57

#397 Prof.Falkowicz

dokładnie bal team

2020-09-25 16:09

#398 Siciliano

Dzień dobry wszystkim. Wysłałem przelew na Eltena chyba w tamtym tygodniu. Mam nadzieję, że dotarł, bo wysyłałem go z zagranicy, z Revoluta, jakby z litewskiego konta.

2020-09-25 16:10

#399 misiek

To ja jeszcze proponuję miesiąc za darmo full opcja dla każdego nowego użytkownika. Potem przyznawać pakiety za odpowiednią opłatą, lub niech użytkownik sobie wybierze to co chce.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-09-25 17:14

#400 pajper

@siciliano Tak, dotarł, dziękuję. Wpłata już była w tym wątku doliczona.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-09-25 17:49