Mieszamy

Unitek y-247A i problem z mikrofonem

Started by DJGraco 23 posts last post 4 years ago Page 1 of 2

Hej,
zakupiłem nie dawno takąkartę unitek y-247a. Wszystko jest cacy, puki nie podłączyłem takiego mikrofoniku od słuchawek gamingowych, które słychać w lewym kanale dla testu. I co się okazało? Nie działa. Co ciekawe jak podłączę np tecsuna po linii, czyli mój odbiornik radiowy to po wyjściu mikrofonowym normalnie słychać jak to to gra. A jak podłączę ten mikrofon do integry to działa normalnie. W czym jest problem, czy czy trafił mi się wadliwy egzemplarz tej że karty?

Ogólnie nie tylko z tym mikrofonem jest problem. Wydaje mi się, że w moim uniteku jest wyjście innego rodzaju niż w lapku. W lapku nawet jak podłącze jakieś tam słóchawki do wyjścia mikrofonowego i przybliżę do ust to coś tam słychać, a w przypadku uniteka zachowuje się to inaczej. Może mój unitek ma wyjście liniowe a nie mikrofonowe?

Spróbuj głośność w systemie podbić do oporu.

#4 Edited

Nie zadziałało, on po prostu inaczej się zachowuje na mikrofonie niż integra. NP jak te słuchawki podłączam to w integrze jak pukam w lewą słuchawkę słysze pukanie w lewej stronie no i mogę mówić do tych słuchawek i mnie jako tako słychać a jak pukam w prawą to z prawej. A na uniteku pukanie słyszę po środku, nie słyszę jak mówię do słuchawek i owiele ciszej, co nie znaczy, że mam wejście mono foniczne, jak podłączę tecsuna to normalnie idzie dźwięk w stereo.

Trudno powiedzieć.

A to nie jest po prostu jakiśinny rodzaj wyjścia mikrofonowego?

W Uniteku jest jedno wejście i jedno wyjście.

A no tak. Jedno to słóchawki, a drógie? W systemie jest widoczne jako mikrofon, ale wydaje mi się, że to coś innego, bo jak już pisałęm zachowuje się inaczej. Będę musiał jeszcze przettestować pod nim stary mikrofon dynamiczny soniacza, bo pod integrą słychać go w lewym kanale, a czy zatrybi z unitekiem to się okarze. Tylko muszę go znaleźć, bo licho wie, gdzie ja go położyłem hehe.

Mam trafny egzemplaż. Wejście mikrofonowe jest mono, a powinno być w stereo.

A to to nie wybiera samo z siebie co jest podłączone? Nie rozpoznaje tego jakos? Ile to wgl kosztuje i jakie ma parametry?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kosztuje to 69 zł, ale nie polecam, bo gniazdo mikrofonowe mono. To takie coś, metalowe, z dwiema dziórami na słóchawki i mikro.

Gniazdo mikrofonowe zazwyczaj jest mono, nawet w kartach za 300zł.

A ty masz chyba jakiegoś soundblastera. I czy u ciebie jest mono czy stereo gniazdo?

Ja tego uniteka polecam
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Graco. To gniazdo mic mono wbrew pozorom ratuje często sytuację. Mało jest stereofonicznych mikrofonów jackowych, to też jak byśmy mieli wejście stereofoniczne, to wszelkie mikrofony mono było by słychać po lewej stronie.`

Miałem 2. NP R3A6U i jeszcze drugi, którego modelu nie pamiętam i w obu były wejścia mono, przy czym na Linię było oddzielne w stereo.

No to ja mam na linie oddzielne i jest git już,

to jest wejście liniowe stereo w tej karcie
po co mi sygnatura?

Graco, namów twoją piękną z głosu mamuskę i niech ci kupi to

https://allegro.pl/oferta/behringer-umc22-u-phoria-interfejs-audio-usb-2x2-9652412296

super lux e205 jako mikrofon i jedzisz!
wydasz raz pieniążki i masz dobry dźwięk.
każego dnia wydajemy na głupoty więc uzbieraj sogie raz a dobrze a będziesz zadowolony.

kupowanie sprzętu byle najtaniej tak naprawdę prowadzi do nerwów i ciągłego zastanawiania się gdzie jest problem, oraz co kupić znowu jak x się zepsuje.

poza tym zawsze możesz mamuskę namówić i niech kupi ci na raty a ty oddasz jej z kieszonkowego np po pięć dyszek.
ja bym tak zrobił będąc w twoim wieku bez ironji teraz poważnie.
powodzenia!
Zapraszam na mój youtube

https://www.youtube.com/channel/UCxk7p4SeqPz2uPU7m3rmwRA

@Koronowirus dzięki z propozycje, tak się składa, że właśnie dobieramy mój sprzęt studyjny. To jeszcze takie jedno pytanko.
Jaki kontroler byś polecił (bo szczerze mało się jeszcze znam by dobierać sprzęt). Chodzi mi o tłumik, panoramę, automatykę i by to współpracowało z reaperem.