Archiwalne

Sable, narzędzie do tworzenia gier

Started by pates 100 posts last post 3 years ago Closed Page 4 of 5

Ale nie powiedział że nie będzie tego rozwijał. Chcą to przeprogramować
Boże, błogosław obsługę
klienta.

No właśnie, czyli wersja bgt nie będzie roziwjana, co za tym idzie poczekamy jeszcze x lat co jest oczywiście zrozumiałe, ale niezrozumiałe jest to, że nie chcą dać tego co już mają na zawsze, bo wtedy by można było już coś zrobić, a takto nie warto pobierać, chyba, że jako timewaster.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

@Mara napisz, może jednak to coś zmienmi. Zawsze można zrobić petycję albo ankietę na ag.

Moge napisać i ja.Mam tam kąto więc można sprubować
Boże, błogosław obsługę
klienta.

No można, im więcej tym szansa niejako większa, już nie raz takie coś odnosiło skutek, przynajmniej na ag.

widzę że nie rozumiecie najważnejszego faktu i nie przeczytaliście uważnie wątku.
Chodzi o to, że bgt jest dziurawym językiem, ostatnio wykryto, że bgt ma problem z wyciekami pamięci.
Pomyślcie co by było, gdyby ktoś w tym sable zrobił jakąś poważną grę gdzie by pamięć ciekła, już nie wspomnę o dziurach w bezpieczeństwie.
Bardzo dobrze że gościu to porzuca, bo który za przeproszeniem debil i kretyn używa bgt do pisania poważnych rzeczy, takich jak silniki do tworzenie gier, to tak jak by wielkie korporacje używały wndowsa 98 do tworzenia poważnych aplikacji.
Dobrze, ze gościu teraz z tego zrezygnował a nie w momenie gdyby ktoś to kupił.
Ja go ostrzegałem kiedyś że pisanie tego w bgt to strzelanie sobie w stopę, no i proszę spełniłosię.
Radzę nie tracić czasu ani na pisanie do devlopera ani na pobieranie tego.

Ja nie twierdzę że to źle, ale mógłby to co już jest dać za free dla innych. Bgt to jedna wielka klapa, ale gry typu manamon działają przecież poprawnie, a wycieki były znane tak na prawdę wcześniej

no nie pates bo to jest sobie taki manamon tylko to jest jednak silnik wewnątrz niedorobionego silnika jakim jest bgt więc jeżeli ktoś stworzy w tym grę która będzie zawierało dużo danych to pamięć będzie ciekła w trakcie tworzenia co doprowadzi do crashów, poza tym myślisz że gościowi opylało by się umiejszczać takie coś za darmo, a co on by z tego miał, potem ludzie obciążali by go pretensjami że coś nie działa i takie tam.

Ja tam cieszę się, że ktoś próbował zrobić śilnik do tworzenia gier. A może ktoś zwas jest taim mega orłem że zna programowanie w delfy Np. Na wylot? bo ja nie. Nie jestem wstanie ogarnąć zmiennych. A tak, mamy ładny śilnik do tworzenia gier. No ale niestety nie wiem dla czego, wszyscy lubią to bgt.
Cholerne wstrętne sample w suno!

Ja zaproponowałem mu nawet że kupię to. Wiem że to jest jakie jest, ale mam w głowie rzeczy, które spokojnie takie coś by uciągnęło.

Za jakie free?
To tak jakbyś kazał piekarzowi ci dać chleb za free.
Co prawda chce on go stworzyć z lepszej mąki, ale to jednak chleb którego jesz za darmo.
Tak się nie robi.
Senter San

Kewinie, napisałem wyżej że nie widzę problemu w kupieniu tego.

Zwracam honor, nie musiałem pominąć przypadkowo poprzedni post.
W każdym razie jest to decyzja developerów i trzeba ją uszanować.
Senter San

#74 4 likes Edited

Nie Mojsior. Pytanie powinno być skonstruowane inaczej.
Który za przeproszeniem debil i kretyn programuje silnik do robienia gier w BGT wiedząc, że ten język od wielu lat nie jest rozwijany, po czym nagle po 2, 3 latach dostaje magicznego olśnienia, że łał! To nie jest rozwijane! To ma false positives! Wycieki pamięci!
O nieeee! Przeprogramujmy to! Pewnie i tak do pythona :P bo to jest druga faza niewidomych po BGT. Dzisiaj się urodził czy jak? xD Beka level 1000000. Pewnie skończy się jak z SamTupym i jego super hiper nowym Redspotem, którego nikt nie widział.
To jeszcze bardziej uświadamia mnie, że społeczność gamerów składa się częściowo z półmuzgów...
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Z tego co wiem, chcieli najpierw stworzyć koncepcję na silniku który znają.
Chcieli zobaczyć, czy ten projekt im się w ogóle uda i odzawsze chcieli przeportować Sable na inny język.
Senter San

#76 1 like

Marnowanie czasu. W jednym języku może im się udać, w drugim nie.

Mówię, chodziło o koncepcje samego Sable.
Senter San

#78 1 like

Nie ważne. Koncepcję należy robić w tym, w czym ma być w przyszłości pisana, concept demo to z reguły wycinek kodu na przyszłość. W przeciwnym razie żadna koncepcja nie ma sensu, bo nie wiadomo jak to będzie wyglądać w innym języku.

Dobre wieści! Sable będzie działało, ale tylko dla prywatnego użytku! Moim zdaniem to i tak nie jest źle, jak będzie kilka osób chętnych do zabawy zrobią sobie folder na dropboxie czy gdzieś i będzie wszystko działać, a zabawa i tak będzie, prawda?

O kurde!
Widać, że autor się jednak przekonał.
Ja w to wchodzę od razu!
Co w takim razie muszę zrobić?
Bo jeśli to jest na ag.net forum, to jeszcze nie czytałem.
Wolę ciebie wolność!