Wtyczki do NVDA
Wróć do Archiwum#321 daszekmdn
@Markus Ta wtyczka działała na zamkniętym w styczniu API pogodowym. Jeśli w ogóle kiedykolwiek działać będzie, to zapewne minie trochę czasu, ponieważ trzeba przepisać pewnie 90 procent kodu pod inne API.
#322 nuno69
No ja nie wiem akurat czy jest jakieś dobre pogodowe API.
#323 daszekmdn
A openweather map?
#324 nuno69
To ma jakies limity na API w takim pzredsiemwzieciu jak dodatek do NVDA to nie zda egzaminu
#325 gumeczka3
no to długo pogody nie sprawdzimy
#326 mojsior
ja tam nigdy tej wtyczki nie używałem, jak chcę szybko sprawdzić pogodę to mam elegancką apkę pogodla dla windows 10, która jest świetna, mówię o tej wbudowanej.
#327 gumeczka3
tak a co w niej takiego dobrego?
#328 denis333
To, że masz elegancki wpidok pogody, wraz z mapami pogodowymi, które nawt były jakoś tam dostępne.
A co do podstwowego widoku, pod strzałkami góra dół mamy poszczególne dni, a lewo prawy przełącza nas między godzinami.
#329 gumeczka3
a powiadomienia też są?bo mnie interesuje apka z powiadomieniami
#330 daszekmdn
@Nuno: Zawsze można zrobić tak jak jest w Eurofly.
Każdy musi podpiąć własne konto.
#331 zvonimirek222
dobra, skoro się tutaj piszę o weather plus,
to @dorkakrac i ja, jako tłumacze tej wtyczki, prosimy teraz was, jako użytkowników, do konstruktywnej współpracy.
Co musicie robić?
Nic prostszego!
wasza rola w procesie testowania jest łapanie błędów w tłumaczeniu, o ile takie są.
Mogą się zdarzyć, bo autor nie podaje kontekst tłumaczonego komunikatu.
Wkrótcę dam wszystkim tutaj obecnym testową wersję alpha wtyczki.
Uwaga, musicie zdobyć klucz API do wtyczki, szczegóły są w angielskiej dokumentacji dla użytkowników.
Więc, za jakąś minutę przychodzę z linkiem.
#332 zvonimirek222
oto i obiecany link.
https://yadi.sk/d/cX2ICdFxzLGiQA
Proszę, nie rosprzestrzeniać tę wersję dalej!
#333 Lowca_Androidow
Chęteni szczerze, ale nie mogę znaleźć tego klucza :)
Czy dla każdego usera jest generowany inny?
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#334 zvonimirek222
powiedziałem, przeczytaj angielską dokumentację, bo trzeba się zarejestrować na
www.apixu.com
--Cytat (Łowca_Androidów):
Chęteni szczerze, ale nie mogę znaleźć tego klucza :)
Czy dla każdego usera jest generowany inny?
--Koniec cytatu
#335 Lowca_Androidow
OK, dzięki, nie zrozumiałem do końca, myślałęm, że dokumentacja jest po zainstalowaniu wtyczki, a nie na stronie.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#336 zvonimirek222
tak, dokumentacja jest w wtyczce samej.
folder doc potem folder en.
#337 Lowca_Androidow
Wydaje mi się, że znalazłem i wpisałem, ale nie wyszukuje mi miasta Kraków, ani Krakow.
W pomocy narazie wynalazłem błąd, w pomocy wyszukiwania miasta, pierwsze zdanie zaczyna się:
"Można wpisać i wyszukować...", a powinno być wyszukkiwać
#338 Lowca_Androidow
No niestety, to nie key, niby jest napisane api key: ale tu są same xxxx
gdzie tego szukać w pliku "readme.html" czy ""Weather Plus First Settings.html"
Niestety mój angielski jest bardziej niż podstawowy, ale z tego co czytam to chyba musze się zarejestrować, aby uzyskać właśnie ten key.
#339 zywek
To właśnie Zvonimir pisał, że trzeba.
#340 zvonimirek222
weather plus first settings.
Tam jes po angielsku napisane.
Postaram się też to przetłumaczyć, o ile plik istnieje.
--Cytat (Łowca_Androidów):
No niestety, to nie key, niby jest napisane api key: ale tu są same xxxx
gdzie tego szukać w pliku "readme.html" czy ""Weather Plus First Settings.html"
Niestety mój angielski jest bardziej niż podstawowy, ale z tego co czytam to chyba musze się zarejestrować, aby uzyskać właśnie ten key.
--Koniec cytatu