Wtyczki do NVDA
Wróć do Archiwum#261 gadzio
Znalazłem wtyczkę, która odkrywa nam hasło. Znaczy słyszymy wpisywane znaki. Skrótem ctrl, shift p Można włączyć lub wyłączyć raportowanie hasła. Wtyczka nazywa się reportPasswords-
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
#262 daszekmdn
Z tego co wiem, odczytuje ona jedynie litery podczas wpisywania hasła.
#263 gadzio
Tak, odczytuje, ale jak wspomniałem, można to wyłączać lub wyłączać skrótem.
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
#264 johnson
Repo clocka zaktualizowało się kilka godzin temu. Nie wiem, czy to chodzi o sam kod źrudłowy czy instalkę dodatku. Nie wiem, co tam w najnowszej zmienili, może tylko to dopasowanie do unicode. Macie linka.
https://addons.nvda-project.org/files/get.php?file=cac
#265 johnson
No i jest problem. Nie wiem, czy to tylko u mnie, na wszelki wypadek jak ktoś ma starego clocka niech zachowa. Jak wciskam nvda+f12 nie gada godziny. Może to wina unicode, albo teraz ta cała przesiadka na nowego pythona. W razie co znalazłem wersję 18.05, która działa normalnie.
#266 zvonimirek222
trzeba go skonfigurować ponownie.
Poco siać panikę gdzie się da?
--Cytat (johnson):
No i jest problem. Nie wiem, czy to tylko u mnie, na wszelki wypadek jak ktoś ma starego clocka niech zachowa. Jak wciskam nvda+f12 nie gada godziny. Może to wina unicode, albo teraz ta cała przesiadka na nowego pythona. W razie co znalazłem wersję 18.05, która działa normalnie.
--Koniec cytatu
#267 gumeczka3
u mnie jest ok jeżeli chodzi o zmiany to dodali kilka nowych dźwięków i opcję ustawiania alarmu
#268 Puszkin
@Johnson: ja mam ten najnowszy clock i działa, tylko tak jak mówił Zvonimirek trzeba zkonfigurować.
#269 markus1234
Coś mi się dzieje z weather plus. Pokazuje mi, że nie może pobierać danych. Internet mam, miasto jest wpisane. Czy u was też weather plus nie działa? Pozdrawiam.
#270 matius
Tak, u mnie też. A zegar jest już po polsku.
#271 gumeczka3
u mnie też niedziała
#272 adelcia
sluchajcie a ta wtyczka co odpowiada zato zeby po wcisnieciu ctrl c mowilo skopiowane itp czy ona musi mi gadac poangielsku?
#273 Lowca_Androidow
Pogoda faktycznie nie działa, ostatnio była aktualizacja, najwyraźniej coś skopała, albo padly im serwery :)
Adelciu, nie wiem, u mnie gada po polsku
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#274 DJGraco
A może nie ma slowackiego tłumaczenia, przełącz nvda na polski i zobacz czy w tedy bedzie ci mówić po angielsku czy pop polsku.
#275 adelcia
a jak by niebylo tlumaczenia, czy mogla bym go z j polskiego zrovbic?
albo to niemoze tlumaczyc bylekto?
#276 adelcia
powiedzialocopi text.
#277 zvonimirek222
nie ma tej wtyczki, padł serwer yahoo, a najwyraźniej mówiąc, yahoo przestało wspierać ten API
#278 adelcia
no a mi ta wtyczka gada poangielsku. nawet w j polskim. a moze jest tych wtyczek do tego sluzzacich wiecej i ja mam jakas wadliwa?
#279 daszekmdn
Pogoda? Staaara wersja z przed roku Przepraszam, nie mogę otrzymywać danych, upewnij się, że twoje łącze jest aktywne, lub spróbuj ponownie później! co oznacza, że to nie wina aktualizacji.
#280 piotrpawel
Dodatek oznajmiający po polsku "kopiuj, wklej
" itd znajdziesz na tej stronie:
http://zlotowicz.pl/nvda/
Nazywa się to "klawisze schowka"