Telewizja-forum tekstowe

Wiadomosci i tym podobne, wasza opinia

Założony przez daszekmdn 11 wpisów ostatni wpis 3 miesiące temu

Według mnie większość starszych ludzi ślepo wierzy we wszystko co podaje im telewizja.
Kończy to się niestety tym, że przez niedoinformowanie wielu redaktorów sami stają się niedoinformowani i przekręcają wiele istotnych rzeczy.
Czy WG Was telewizja ogłupia?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Moim zdaniem dziennikarze są opłacani przez rządzącą partię. W wiadomościach i innych programach informacyjnych opowiadają o wydarzeniach w kraju i za granicą w taki sposób jaki chce to partia, a nie obiektynie. Szczególnie widzę to wśród obecnych dziennikarzy telewizji polskiej. Po stylu ich mówienia, lub przerwaniu wypowiedzi przez osobe z innej partii politycznej niż obecna, albo chociaż przy innych gościach, którzy nie mówią tego co chcą politycy. To właśnie dlatego ja nie oglądam żadnych wiadomości, albo chociaż się staram. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Nie tylko starsi, ale też i troche młodych osób. Znam też takie starsze jk i młodsze osoby nie wierzą tym wiadomościom.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Ale t o jest niestety prawda
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Według mnie telewizja ogłupia. Dużo ludzi wierzy w to, co mówią dziennikarze, a już szczególnie teraz, w czasie koronawirusa, wszędzie, jakikolwiek kanał by się nie włączyło, to gadają o jednym. Zastanawiam się, czy oni za takie gadanie o koronawirusie otrzymują jakieś pieniądze. XD.

Pewnie dostają
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

W szczegulności tvp oni nie stety robią ludzią wodę z mózgó.
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Żadna tv ogólnodostępna nie jest obiektywna. Wszystkoto szczujnie jednych na drugich plus jeszcze Polsat, który aktualnie jest tylko skokiem na kasę. Aktualnie niczego z tego nie oglądam jak chodzi o wiadomości. Nie wiem jak Superstacja i inne tego typu dostępne tylko satelitarnie.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#9 1 polubienie

Każda ma swój punkt widzenia w zależności przez kogo jest reprezentowana. Ale przynajmniej w tych innych niepaństwowych można się dowiedzieć co się tak naprawdę dzieje i starać się wyrobić jakiś swój światopogląd na sytuację jaką mamy teraz. Każdy ma prawo do niezależnej informacji. Każdy ma prawo do wyboru i formowania światopoglądu. A jeśli ludzie są pozbawieni takiej możliwości, jeśli się ogranicza im ten wybór, to moim zdaniem jest to pogwałcenie demokracji wolności mediów i po prostu dyktaturą. I źle się staje jeśli jedynie słuszna partia o tym zapomina, podporządkowując sobie telewizję i wszystko co się jeszcze da im podporządkować.
Слава Україні! Sława Ukraini!