Pogaduchy o wszystkim

luźna rozmowa

Założony przez strowbery 34 wpisy ostatni wpis 4 lata temu Strona 1 z 2

Transkrypcja

Witajcie kochani! Tutaj będziemy rozmawiać na różne tematy i również chciałabym Was bliżej poznać w tym wątku właśnie. Tyle ode mnie, pozdrawiam ciepło!

<3 :* <3

Transkrypcja

Oto Mateusz, 33 lata, aktualnie w moim miejscu zamieszkania, Tybielsko-Biała, zawód masażysta, wyuczony, a z zainteresowania z pasji realizator dźwięku, interesuję się montażem, nagrywam różne rzeczy różnymi sprzętami, na blogu jest tego dużo, zapraszam do śledzenia, coś się jeszcze nowego pojawi. Teraz Bart netuje Binauralnie Olympusa i Zuma H2N, jeszcze posiadam H1N i Motorola, która też jest stereokoniczna, więc coś się z tego też będzie pojawiać. A tak poza tym interesuję jakąś informatyką zaawansowaną, medycyną i nasłuchem służb specjalnych, czyli policji, kadetki, straży pożarnej, coś w tym stylu.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Witajcie, przejrzałem Twój blog, Mati, no całkiem fajny, natomiast ja na swój to nie mam za bardzo pomysłu, nie wiem, brak weny, ale może kiedyś.

Transkrypcja

Witam serdecznie. Jestem Damian, mam 24 lata. Mieszkam od urodzenia na terenie Białymstoku. Lubię wypoczywać na świeżym powietrzu. Nie lubię ja przesiedzać w domu. Lubię muzykę rosyjsko-białorusko-ukraińską, ale nie rock, nie metal, nie rap i nie hip-hop. Lubię podróżować po różnych miastach i chyba jak na razie to tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

miło Cię poznać no to cóż przyszła moja kolej wcześniej no tego nie zrobiłam, ale cóż bywa część mnie osób nie zna, więc przypomnę jestem Paulina, mam 24 lata w kwietniu, znaczy za 10 dni skończę 25 interesuję się końmi DJ-ką, jestem prezenterem radiowym od niedawna i cóż uwielbiam języki obce muzykę uwielbiamy klubową typu techno wix czy elektronika albo też dubstepy różne takie ostra hardcore, nightcore

Transkrypcja

Witam, ja już też byłem wcześniej, nie pamiętam dokładnie kiedy pojawiłem się, ale od czego się ma wizytówkę. Ja tu na Altenie pojawiłem się 5 kwietnia 2018 roku, czyli już 2 lata minęły. Ok, może trochę, tam troszeczkę mi się trochę nie spodobało, zrobiłem przerwę, ale po namowach jednej pani wróciłem właśnie niedawno w marcu, gdzieś przed końcem marca, gdzieś właśnie wróciłem. No i powiem, z jednej strony się ucieszyłem, bo przynajmniej mogę sobie też i już po rosyjsku rozmawiać, pisać, nie tylko mówić, że mogę też już rosyjskie pliki tutaj w Altynowskim pliku YouTube, mogę szukać rosyjskimi literami piosenek, utworów, albo plików, które mnie interesują. Lecz z drugiej strony też się nie zasmuciłem niestety, gdyż po prostu się nie spodobało. I po powrocie patrzę, niestety nie ma katalogu mediów, a powiem szczerze, dla mnie ten katalog mediów to naprawdę była świetna sprawa. Naprawdę ja się bardzo nudziłem. Włączałem sobie radia, muzykę, którą lubię słuchać i słuchałem tych piosenek. I dobrało mnie też, że nie ma tych gier, co były, tych szachów, czy tego skit. Jakieś błędy, krytyki występują. Ja nie jestem taki profesjonalny w języku angielskim, więc nie wiem, o czym mnie ten informuje Elten. Kiedy chodzę ten zaproszenie zainstalować. Eeee... No i, że też dziwił i też szkoda, że właśnie nie ma, tak jak było w którejś z poprzednich wersji, jeśli pamiętam dokładnie, która to była wersja. Eee... Chyba 2.3, o ile mnie pamięć nie myli, ostatnie. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem. Przed moim, jakby, odejściem na ten długi okres czasu, że tak powiem.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Z tego co wiem, to a propos tych plików, tego wysyłania plików, to właśnie było dużo miejsca i ktoś tam zdecydował, że dużo zajmuje i nie jest, nie opłaca się wysyłać. A jeśli chodzi o gry, no próbowałam coś zainstalować typu skit czy szachy, chess inaczej, to faktycznie nie było, nie można było, bo wyświetlał się błąd taki, że jakiś po prostu error, tak? Nie zrozumiałam do końca, bo East Peak mi czytałam niestety pisownię, a tego nienawidzę, więc... No, nie lubię tego, natomiast, no szkoda, szkoda, że nie ma mediów, tylko są od razu pliki, no szkoda, szkoda, naprawdę.

Transkrypcja

A, i zauważyłam, że Elten najczęściej się baguje, chociaż nie wiem dlaczego. Często jest komunikat wyświetlany w braku odpowiedzi. Nie wiem o co chodzi, ale okej.

Transkrypcja

Cześć, jestem Arek. Tutaj mam nick Trofalkowicz. Witam was serdecznie. Mam 43 lata. Pierwsze, co ja chcę, to ja skończę 44. No cóż, ja też prowadzę własne radio, małe, od 4 lat już, więc jakiś czas to jest, jakiś czas, parę letni. A... Czuję się muzyką rockową. Słucham czytania popu, czyli hominy, często. Brian Adams lub folk, tak jak N.A. I tyle, myślę. Mniej czytania, prowadzę własnego bloga. I chciałbym... Fre competency... ... ... ... ... ... ... ... Dziękuję.

Transkrypcja

Dobry wieczór, mam takie pytanko, czy może ktoś z Państwa wie, od kiedy zostają otwarte granice z pozostałymi krajami? Chodzi mi szczególnie o Białoruś. Dlaczego? Gdyż w sobotę, a przede wszystkim na białostockiej giełdzie przyjeżdżali Białorusini i Rosjanie i sprzedawali swoje słodycze, herbaty, perfumy, napoje, kwasy chlebowe w trzech rodzajach. Musztardy, chrzany, produkty spożywcze, nawet płyty tam były, bo sobie kupowałem nieraz, rękawiczki, można było ubrania, typu właśnie rękawiczki, czy damska chyba, bielizny bodajże. Czy może... Może bardziej by chodzić za płyty, słodycze i herbaty. Czy może ktoś wie właśnie, od kiedy otwierają granice? Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Hejka, właśnie słyszałam, że albo 28, albo później, albo wcześniej, nie wiem, co do granic, co do Białorusi, to ja nie wiem, naprawdę. No, także ode mnie tyle.

Transkrypcja

Bo wiem, że granice z krajami Unii Europejskiej już są otwarte. Z tego co wiem. Natomiast pozostałe kraje, to nie wiem, czyli Rosja, Białoruś, Ukraina, to na pewno. No cóż, mimo wszystko dziękuję za informację, za orientacyjną datę. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

No jest otwarta granica z państwami Unii Europejskiej, to tak. I w ogóle też się wchodziłem na ten temat w koronawirus, ale też tu mówię, nie instalujcie aplikacji kwarantanna domowa, gdyż możecie sobie przez głupią instalację narobić ambarasu i 14 dni siedzieć w domu, gdyż ta aplikacja kwarantanna domowa polega na tym, żeby wysyłać policji, czy tam komuś tam, swoje zdjęcie co godzina, czy tam co ile, że jest się na pewno w domu. I pewnie na pewno jakoś kontroluje ta aplikacja. No i ja sobie, taki mądry Mateusz, przyszedł sobie w to, bo zobaczył, że jest. No, ale akurat nie zainstalowałem tego, bo myślałem, że to jest mapa, a to po prostu nie jest żadna mapa wykazu, gdzie jest wirus. No więc po prostu dobrze, że nie zainstalowałem, bo byśmy mieli problem, jeżeli chodzi o kwarantannę. No i ta druga aplikacja Protego Safe, to też nie działa tak do końca, jak byśmy chcieli, gdyż po prostu... Ta aplikacja niby ma nas chronić przed wirusem, no tylko też pytanie, jeżeli ktoś rzeczywiście ma wirusa, czy uzupełni jakby prawidłowe dane. Dlatego, że tam się wpisuje, zaznacza się, nie wiem, temperatura, czy z kimś zarażonym, czy coś takiego, a jeżeli załóżmy ktoś był z kimś zarażonym, załóżmy, a zaznaczy, że nie, no to więc troszeczkę to się... Nie ma celu. No i aplikacja ma niby przez Bluetooth się łączyć i nam mówić, czy tam pokazywać, kto ma wirusa.

Transkrypcja

Mi nie chodziło o te aplikacje, ja to od razu wiedziałem, że to będzie dotyczy tych osób, które niby tam ma tego całego wirusa, nie mogę się do tego odpowiadać, ale mi chodziło o granice. No cóż, trudno. Będę czekał z niecierpliwością. Na otwarcie granice z pozostałymi krajami, szczególnie z Rosji, Białorusi i Ukrainą. Wtedy to może i w końcu sobie znowu pojadę sobie na giełdę. Kupię herbatę, płyty, słodycze jakieś. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Tak, tak, ja wiem, właśnie moja koleżanka się skarżyła, że ma tą aplikację i że muszą ją kontrolować, także tak Maty, ja się z tobą zgodzę, żeby nie wysyłać wiadomości, żeby nie instalować tej apki, także no, tyle ode mnie.

Transkrypcja

Tak, ale tą aplikację tylko na dwa tygodnie, a potem się odinstalowuje. Ta ProtegoSafe to w ogóle nic nie pokazuje teraz, a jakoś tak cicho siedzi ta aplikacja ProtegoSafe. A w ogóle tak zmieniając temat opowiem Wam ciekawą historię, jeżeli luźne gadki to luźne, bo pojechałem sobie wczoraj na działkę dwójka licząc, że tutaj się zjawi znowu coś fajnego na bloga, jakaś piła, elektryczna łańcuchowa, jakaś wyrzynarka czy coś takiego, no ale nie. No i z tym potem stwierdziłem, że jak Cię chciałbym obcinać, to zwłaszcza, że jestem koronawirus, no to w sumie będzie późno, nie będę wracał do siebie, no to przejdźmy się u Cioci i Cioci mi obetnie. No Ciocia się zgodziła, obcięła mnie. No i potem... Wtedy zasypiałem i słyszałem, że tam jacyś młodzi ludzie grali sobie w jakąś grę, taką tak zwaną grę terenową, czy jakieś takie podchody, czy nie wiem, jakieś tam fantasy, coś takiego, no i tam pili trochę, no ale to były jakieś urodziny czy coś, też kiedyś w taką grę grałem, to wywaliłem się na piaskownicę, bo uciekałem. Nie miałem uciekać. No i tak się budzię, 4.30 i słyszę, że ktoś chyba kogoś chciał uderzyć. I awantura na całe osiedle. Tam ci dwóch się chcą bić, a ta dziewczyna, która z nimi była, zaczęła tak na całe osiedle wrzeszczeć, że normalnie pomyślałem, że obciera ją ze skóry, że tam naprawdę jakaś tragedia się dzieje, bo no na pewno, że nie wiem, czasami się krzyknie, że coś tam, ale ona to już normalnie przeszła samą siebie, tak wrzeszczała, że ja myślę, że masakra. No i potem... Ja się dziwiłem, że policja nie przyjechała, potem ciocia powiedziała, że przyjechała policja, ale to już była jakby po fakcie, no więc ciekawie. Ale ja też tu jeszcze do lipca mieszkam w ciekawej okolicy. Mamy przeciwko monopolowy, więc też zawsze coś się w nocy może zbić. Więc jeżeli coś tu będzie takiego ciekawego, to mogę coś zaprezentować. No wiadomo, że też na blogu różne prezentacje będą. No i... No i tak to mniej więcej jakoś tam wygląda.

Transkrypcja

Thank you. Bye.

Transkrypcja

Witajcie, no teraz to powinno być słychać dawno mnie nie było co tam u was, bo u mnie same nudy z tym, że pojawił się u mnie nowy sprzęt jest to głośnik Panasonic zaraz wam go zaprezentuję, on ma 300W jest sterowany na pilot, ma 2 wejścia na słuchawki i na mikrofon no a ja pokażę wam jak on działa no, tyle ode mnie, więcej demonstracji głośnika na blogu może, jak się uda

Transkrypcja

A witajcie, u mnie wszystko w porządku, zmieniam rok na Warszawę, jednak wracam do rodzinnego miasta, a teraz siedzę w Bielsku, biało jeszcze dwa tygodnie, a potem mam zawiat nawiedzić Kraków.

Transkrypcja

No to tak późną porą, jest pierwsza coś tam, wpływ do drugiej właściwie Postanowiłam zajrzeć na wątek, ponieważ się nic nie działo Co tam właściwie u was, bo u mnie jest trochę kryzysu muzycznego Aczkolwiek wszystko idzie ku dobru, jak na szczęście Tak, właściwie jestem u was