EltenLink

Baza pracodawców osób niepełnosprawnych.

Wróć do W szkole i w pracy.

#121 tomecki

Ano właśnie. Sama nie wiesz ile jest firm, które faktycznie jakoś tam zatrudniają niewidomych. Chociażby wszelkie niewidzialne wystawy, których jest coraz więcej. Nie wiem czy jeszcze jest, ale kiedyś był Microtech, który szukał ludzi na słuchawkę i przeszukiwanie stron z przetargami i wpisywanie danych do jakichś tam baz. Jakiś czas temu parę osób też pracowało w jakimś czymś od dzwonienia, ale nazwy nie pomnę. Do tego parę miejsc stacjonarnych, w których się pracuje na jakichś stanowiskach do składania czegoś tam. Nie pamiętam dokładnie czego, ale siedzisz i ręcznie coś tam przykręcasz, wkładasz czy inne takie. Tyle teraz sobie przypominam, ale temat nie jest jakoś bardzo w centrum moich zainteresowań więc mogę o wielu nie wiedzieć.

2022-07-15 10:37

#122 Krzycha

Ok. Dziękuję, że to policzyłaś. Dobra. Nic na siłę. Może kiedyś, kiedy będzie tu z 1000 użytkowników będzie miało to większy sens. Co do bazy w formie bloga, to jestem przeciwna. Grupa zamknięta, ukryta daje jednak piszącym osobom pewne bezpieczeństwo, a treści zamieszczane na blogu są widoczne dla osób z zewnątrz, przez co wyrażanie szczerej opinii o pracodawcy czasem dla wyrażającego może mieć nieciekawy finał.
-- (Zuzler):
W świetle powyższego, to o ile ta baza nie byłaby sama w sobie promowana poza Eltenem, to i ja dla niej zastosowania za bardzo nie widzę. To znaczy pomysł sam w sobie jest fajny i może być przydatny, ale w tkim układzie nie na Eltenie należałoby taką bazę utworzyć, chyba żeby pójść raczej w zbieranie opinii o konkretnym pracodawcy i robić zbiorcze wpisy na bloga, którego można by już tutaj bez problemu utworzyć, ale ma tę przewagę nad forum, że wygląda sam z siebie lepiej graficznie i można by go promować nie tylko tutaj, ale też szerzej.

--

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-07-15 17:30

#123 tomecki

Za to ogranicza bazę ewentualnych pracowników do członków grupy, a to już trochę nienajlepszym pomysłem jest. Dowiesz się o pracy, ale tylko jeśli zostaniesz członkiem naszego tajnego stowarzyszenia.

2022-07-15 18:43

#124 Krzycha

Coś za coś.

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-07-15 18:53

#125 balteam

Tak czy tak, jeśli Krzycha zrobi grupę dopiero jak będzie tu z 1000 osób, to szkoda trochę dyskutować, chyba, że ktoś za 5 lat wątek odkopie.
Jeśli ktoś by siępodjął zrobienia takiej grupy, to moim zdaniem najciekawiej zrobić wolny dostęp i zbierać oferty pracy, no ale, wątpię żeby komuś się chciało, nie jest to mega ciekawe zajęcie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-07-15 18:59