Baza pracodawców osób niepełnosprawnych.
Wróć do W szkole i w pracy.#1 ewelinka
Witajcie. Wpadłam na pomysł utworzenia zbioru firm,fundacji itp, które chcą zatrudniać osoby z niepełnosprawnościami. Co wy na to? Czy bylibyście zainteresowani czymśw tym stylu? Wielu z nas często poszukuje pracy, lub zna kogoś, kto jest w takiej sytuacji. Moim zdaniem takie miejsce mogłoby ułatwiać w jakiś sposób jej znalezienie. Powiedzcie co o tym sądzicie. Zapraszam do rozmowy.
#2 gadaczka
Takie platwormy już są.
#3 ewelinka
chodzi mi o to, żeby utworzyć taki spis, zbiór na eltenie.
#4 gadaczka
rozumiem
#5 misiek
Jak najbardziej popieram.
#6 Zuzler
A jak się to ma do RODO i innego dziadostwa tego pokroju?
#7 teletubis
ja też popieram super pomysł
#8 Julitka
@Zuzler Nijak, skoro na FB co chwila się przewija dyskusja w stylu "kto teraz zatrudnia niewidomych". Admin musiałby aktualizować spis np. w pierwszym poście tego wątku, żeby nie było nieaktualnych danych.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#9 mucha
popieram
#10 koronowirus
od tego są grupy na facebooku.
elten to nisza, część ogromnej części ludzi, i tutaj ani żaden pracodawca nie zamieści ogłoszenia, ani ty tworząc bazę pracodawców nioe masz gwarancji czy np ogłoszenie danego pracodawcy jest aktualne, a wyszukanie każdego ogłoszenia by dodać do bazy pracodawców zajmie ci tyle czasu, co PRZEJRZENIE ODPOWIEDNIEJ GRUPY NA FB, I POSZUKANIA PRACY DLA SIEBIE.
rACZEJ lepszą robotę by tu zrobiło utworzenie bazy freelancerów czy bazy usługodawców to i tak portal dla ślepych więc bazy ślepych usługodawców
i tak ja robie lektorkę studio itp, ktoś masuje, ktoś np może oferuje usługi sexualne za dobrą cene, a ktoś przepisuje psalmy za 50 zł od jednego, ktoś może kręci lody, itp
i gdyby tak część z osób niewidomych miała gdzie się wypromować nawet można by coś takiego zrobić ale raczej w tą stronę gdyż ewelinko twój pomysł skazany jest na nie efektywność.
#11 magmar Konto zarchiwizowane
Idąc tym torem facebook może być również do innych celów.
Można tu wrzucać firmy jak się takie zna. Jestem za.
#12 misiek
Na Eltenie też możesz sobie stworzyć grupę i stworzyć bazę takich firm.
#13 tomecki
To jest jakiś pomysł. Gdzieś faktycznie takie coś wartoby zrobić, a żadej problem w razie czego stworzyć takową grupę i tu i na FB. Ktoś zajmowałby się Eltenem, inny grupą facebookową i wszyscy zadowoleni.
#14 Julitka
Takich miejsc jest przecież sporo. Grup na FB także.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#15 tomecki
Np? Przy czym nie chodzi mi o miejsca dla niepełnosprawnych, bo tam zasadniczo najwięcej jest ochrony, sprzątania, ewentualnie grafiki, sprzedarzy czy innych panów na magazynie.
#16 magmar Konto zarchiwizowane
A ja bym zawęziła do pracodawców zatrudniających niewidomych.
#17 ewelinka
to byłoby lepsze
#18 Julitka
O jakie więc miejsce Ci chodzi konkretnie? Co ono miałoby spełniać za warunki?
-- (tomecki):
Np? Przy czym nie chodzi mi o miejsca dla niepełnosprawnych, bo tam zasadniczo najwięcej jest ochrony, sprzątania, ewentualnie grafiki, sprzedarzy czy innych panów na magazynie.
--
#19 papierek
pewnie o takie, w którym serio niewidomi mogli by pracować.
#20 tomecki
Miejsca, w których pracują niewidomi lub takie, w których pracować mogą, bo jakkolwiek nie każdy jest tłumaczem albo programistą, ale wszystko będzie dostępne dla niewidomych.