EltenLink

Baza pracodawców osób niepełnosprawnych.

Wróć do W szkole i w pracy.

#1 ewelinka

Witajcie. Wpadłam na pomysł utworzenia zbioru firm,fundacji itp, które chcą zatrudniać osoby z niepełnosprawnościami. Co wy na to? Czy bylibyście zainteresowani czymśw tym stylu? Wielu z nas często poszukuje pracy, lub zna kogoś, kto jest w takiej sytuacji. Moim zdaniem takie miejsce mogłoby ułatwiać w jakiś sposób jej znalezienie. Powiedzcie co o tym sądzicie. Zapraszam do rozmowy.

2020-03-30 06:40

#2 gadaczka

Takie platwormy już są.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-03-30 09:56

#3 ewelinka

chodzi mi o to, żeby utworzyć taki spis, zbiór na eltenie.

2020-03-30 09:58

#4 gadaczka

rozumiem

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-03-30 13:49

#5 misiek

Jak najbardziej popieram.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-03-31 00:24

#6 Zuzler

A jak się to ma do RODO i innego dziadostwa tego pokroju?

2020-03-31 00:44

#7 teletubis

ja też popieram super pomysł

noc taka ciemna, więc ja przyjemna
2020-03-31 19:15

#8 Julitka

@Zuzler Nijak, skoro na FB co chwila się przewija dyskusja w stylu "kto teraz zatrudnia niewidomych". Admin musiałby aktualizować spis np. w pierwszym poście tego wątku, żeby nie było nieaktualnych danych.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-04-01 08:27

#9 mucha

popieram

2020-04-04 18:05

#10 koronowirus

od tego są grupy na facebooku.

elten to nisza, część ogromnej części ludzi, i tutaj ani żaden pracodawca nie zamieści ogłoszenia, ani ty tworząc bazę pracodawców nioe masz gwarancji czy np ogłoszenie danego pracodawcy jest aktualne, a wyszukanie każdego ogłoszenia by dodać do bazy pracodawców zajmie ci tyle czasu, co PRZEJRZENIE ODPOWIEDNIEJ GRUPY NA FB, I POSZUKANIA PRACY DLA SIEBIE.

rACZEJ lepszą robotę by tu zrobiło utworzenie bazy freelancerów czy bazy usługodawców to i tak portal dla ślepych więc bazy ślepych usługodawców

i tak ja robie lektorkę studio itp, ktoś masuje, ktoś np może oferuje usługi sexualne za dobrą cene, a ktoś przepisuje psalmy za 50 zł od jednego, ktoś może kręci lody, itp

i gdyby tak część z osób niewidomych miała gdzie się wypromować nawet można by coś takiego zrobić ale raczej w tą stronę gdyż ewelinko twój pomysł skazany jest na nie efektywność.

2020-04-26 18:10

#11 magmar Konto zarchiwizowane

Idąc tym torem facebook może być również do innych celów.
Można tu wrzucać firmy jak się takie zna. Jestem za.

2022-05-10 12:59

#12 misiek

Na Eltenie też możesz sobie stworzyć grupę i stworzyć bazę takich firm.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-05-10 16:18

#13 tomecki

To jest jakiś pomysł. Gdzieś faktycznie takie coś wartoby zrobić, a żadej problem w razie czego stworzyć takową grupę i tu i na FB. Ktoś zajmowałby się Eltenem, inny grupą facebookową i wszyscy zadowoleni.

2022-05-10 16:42

#14 Julitka

Takich miejsc jest przecież sporo. Grup na FB także.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-10 17:02

#15 tomecki

Np? Przy czym nie chodzi mi o miejsca dla niepełnosprawnych, bo tam zasadniczo najwięcej jest ochrony, sprzątania, ewentualnie grafiki, sprzedarzy czy innych panów na magazynie.

2022-05-10 18:13

#16 magmar Konto zarchiwizowane

A ja bym zawęziła do pracodawców zatrudniających niewidomych.

2022-05-10 18:24

#17 ewelinka

to byłoby lepsze

2022-05-11 08:37

#18 Julitka

O jakie więc miejsce Ci chodzi konkretnie? Co ono miałoby spełniać za warunki?
-- (tomecki):
Np? Przy czym nie chodzi mi o miejsca dla niepełnosprawnych, bo tam zasadniczo najwięcej jest ochrony, sprzątania, ewentualnie grafiki, sprzedarzy czy innych panów na magazynie.

--

2022-05-11 08:56

#19 papierek

pewnie o takie, w którym serio niewidomi mogli by pracować.

po co mi sygnatura?
2022-05-11 10:55

#20 tomecki

Miejsca, w których pracują niewidomi lub takie, w których pracować mogą, bo jakkolwiek nie każdy jest tłumaczem albo programistą, ale wszystko będzie dostępne dla niewidomych.

2022-05-11 13:38