Forum

Głośniki Bluetooth

Forum mieszane

Poprzednia 3 / 6 Next

matid25

#41 ·

Transcription

Witajcie! Przychodzę do Was z kolejnym głośnikiem Bluetooth. Kupiłem go dwa tygodnie temu, ale się tak zbierałem, zbierałem, zbierałem z prezentacją i wyzbierać się z nagraniem nie mogłem. A więc robię to dzisiaj. Głośnik Bluetooth ma możliwość odtwarzania z kart pamięci, radio FM i Bluetooth. Kupiłem go ze względu na to, jak pokazywałem w poprzednim głośniku, strasznie się ciał z iPhone'em. Szczerze powiedziawszy to było wpuszczające, jak chciałem jakiś film włączyć na telefonie czy coś, to po prostu była jedna wielka masakra, więc tamten głośnik do iPhone'a niestety, ale się nie nadaje. Do innych celów tak, jak najbardziej, ale akurat do nawigowania w iPhone'ie nie. Ten głośnik, problemu z tym nie ma. On się włącza w sposób specyficzny. Właśnie go uruchomimy. I nie ma polskiej mowy. Jaka to jest firma? Niestety nie pamiętam. To jest przez kartę pamięci. I spodkąt leci. Złączymy się na... na Bluetooth'a. I teraz mi się połączy stary głośnik. Mam Bluetooth'a w telefonie włączonego. I nie ma takiego problemu, jak w tamtym głośniku. I jedziemy. Odpuszczam. Polecimy z YouTube'a. Przedstawiłem, że tamten sam kawałek na prezentacji celowałem na tamtym głośniku. Możemy sterować jak i głośnością iPhone'a, tak i głośnością Bluetooth'a. Znowu. Głośnik dla iPhone'a. Zabieramy głośnik pod głośnik. Tak, to jest głośnik dla iPhone'a. Tamten głośnik jest troszeczkę chyba głośniejszy. Z tego co mi się wydaje. Ale w tym głośniku jest głośniejszy. Wstrzymaj. Przycisk. Potrzebny film. Wstrzymaj. Przycisk. Odsuń. I tu na przykład właśnie nie mam problemu. Wiadomości. Weźmiemy sobie na wiadomości. Kalendarz. Czwartek. Zdjęcia. Aparat. Dziewięć. Mapy. Wideo. Dom. Notatki. Przypomnienia. Giełda. Zdrowie. Zablokujemy sobie telefon. Dziewiętnastu czterdzieści. O i problemu nie ma. Spróbuj ponownie. Polek kodu. Podalek wartości. Zero z sześć. No tak, bo złym palcem chciałem go odblokować. Wiadomości. Tam troszeczkę urywa wiadomości, urwał. Kalendarz. Wiadomości. Kalendarz. Czwartek. Zdjęcia. Co z tamtym głośnikiem się działo? Tamtym głośnik o wiele był gorszy. Zresztą zaraz zrobimy porównanie. Wyłączymy ten głośnik. A włączymy tamten. I się elegancko też połączy. O. I włączymy sobie ten głośnik. Ok. Mamy. Połączenie. A nie ma połączenia. O. Teraz mam połączenie. O. I widzicie. To jest. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O. O.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

wojtas

#42 ·

1 likes
Transcription

tak, tylko kwestia jest takiego typu, że tamten głośnik grał lepiej niż ten

matid25

#43 ·

Transcription

Tak, tamten lepiej gra, bo on ma w ogóle trzy głośniki. Jeden taki duży i po bokach dwa takie małe. Ten ma w sumie tylko dwa. No i jest o wiele większy, tylko właśnie ma problem ten z bluetoothem. Ale ja rozwiązuję sprawę tak, że po prostu jeżeli chcę coś z tamtego zrobić, to po prostu podpilam sobie iPhone'a liniowo i też działa.

wojtas

#44 ·

1 likes
Transcription

Ale mam pytanie, jak podpinasz iPhone'a liniowo, skoro iPhone 7, bo Ty masz iPhone'a 7 z tego co pamiętam, nie ma wejścia AUX, w sensie słuchawkowego, takiego jackowego, więc jak Ty podpinasz takiego iPhone'a? A co do tego, jak on tam gra, ten tam, ten drugi głośnik, no to wiesz, tak jak ja się tam wcześniej udzieliłem, powiedziałam, że ja mam mały głośnik i on może nie gra perfekcyjnie, ale łatwo się go nosi i jednak pod względem kupowania głośników Bluetooth bardziej patrzyłbym na wielkość jego niż na granie. Dla mnie powinien grać przeciętnie tak, no może, no tak. Ani źle. Źle, ani dobrze, o tak, tak na środku i żeby nie był za wielki, bo trudno nosić.

matid25

#45 ·

Transcription

Ten głośnik, który kupiłem dwa tygodnie temu, jest mniejszy od tego, co w kwietniu kupiłem i on jeszcze ma taką szlówkę. Ten, co kupiłem dwa tygodnie temu, że możemy sobie tam go przyczepić do czegoś, czy do smyczy, czy do jakiegoś tam paska, więc on jest rzeczywiście bardzo fajny po ręcznym wnoszeniu. Tamten też się da nosić, tylko w sumie nie ma jakby za co go złapać w sumie, więc trzeba trzymać go w ręku. No i jest troszeczkę dłuższy i większy. Jak podłączam iPhone'a? Mam przejściówkę z lighting na jack i po prostu podpinam lighting do iPhone'a, a jackiem podpinam kabel. I gra.

wojtas

#46 ·

1 likes
Transcription

Nie, no to fajne rozwiązanie, jak ja akurat mam iPhone SE, więc nie potrzebuję, ale jakbym miał takiego, to zrobiłbym tak pewnie.

pates

#47 ·

Transcription

Zaraz, zaraz, zaraz. To taki większy, fajniejszy temat. Problem z iPhone to, gdzie go kupiłeś i za ile. Bo trochę w temacie nie jestem przyjemna więcej.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

lukasz1993258

#48 ·

Transcription

Witam Was ponownie po kilku miesięcznej przerwie. Mam do Was takie nietypowe pytanie. Ponieważ nabyłem sobie nowy głośnik i to jest głośnik właśnie w kształcie słupa. Użytkownik Mati25 będzie wiedział o jakich głośnikach chodzi. I sytuacja jest tego typu, że jeżeli ja połączę sobie głośnik z moim iPhone'em. No to on zasadniczo działa bez żadnego zarzutu. Nawet się nie tnie. Lecz gdy ktoś do mnie zadzwoni. To na tym głośniku tylko jest, znaczy tylko na tym głośniku mówi cyfry. Numeru telefonu, który do mnie dzwonił. Lecz gdy się odbierze to wówczas nie słychać w głośniku rozmówcy tylko w iPhone'ie. A zaś jak taki mój znajomy ma telefon na Androidzie. I do niego ktoś zadzwoni, a on ma ten głośnik połączony. To normalnie słychać. I moje pytanie jest takie, co to może być za przyczyna? Czy to jest koniecznie wina gdzieś po stronie iPhone'a? Może coś w ustawieniach trzeba zmienić? Czy gdzie taka przyczyna się mieści? I z góry Wam dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#49 ·

1 likes
Transcription

Witajcie, ja mam do Was pytanie, co prawda nie o głośniki, ani urządzenie bluetooth, gdyż mój komputer niestety nie wspiera tej technologii, ale o słuchawki bezprzewodowe. Uznałem, że temat bardzo podobny, więc zakładanie następnego miało się z celem i stąd moje pytanie. Czy jest może z słuchawkami bezprzewodowymi tak jak z klawiaturami, że po prostu wpinam sobie nadajnik w USB, znaczy odbiornik i mogę sobie chodzić po domu w słuchawkach. I jakie to jest jakościowo, jak daleko starcza i jak stoją takie rzeczy cenowo.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#50 ·

Transcription

Więc odpowiadając na Twoje pytanie co do słuchawek bezprzewodowych, to za bardzo nie wiem jak one teraz stoją z synami, musiałbym sprawdzić. Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć... Nie mógłbym to zrobić, jakby coś, ale to dopiero dzisiaj, bo na szczęście jest dzisiaj niedziela handlowa, więc można byłoby coś załatwić i popatrzeć. Co do słuchawek jeszcze, to ja się nie spotkałem z czymś takim, żeby słuchawki bezprzewodowe miały nadajnik tak jak ten USB. Czyli taki na przykład, jak ma krewetura bezprzewodowa. Zazwyczaj jest tak, że po prostu jest nadajnik, który potrzebuje zasilania. Czyli krótko mówiąc, jak podpina pod prąd. A na ile to starcza, Betru? Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć, ile kosztuje? No to... Szczerze powiedziawszy... Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć, ile kosztuje gorąca czekolada do zrejmonka z nich po śmietanku? Zależy jakie to są słuchawki. Zależy jakie to są słuchawki. Bo niektóre słuchawki takie kiedyś miałem, które po prostu wystarczyło wyjść przed klatkę. Nawet nie tyle co przed klatkę, ale przed drzwi do mieszkania u mnie i już zasięg zanikał. Ale tych słuchawek już nie posiadam. Też miałem nadajnik taki zasilany. Jedyne co mam, to mam tylko słuchawki Sony. Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć, ile kosztuje... Które sięgają mi aż do... Prawie Fresh Marketu. I prawie mi sięgają aż do... Kontynera na śmieci. Kontynera na śmieci. Kontynera na śmieci. Czyli mają zasięg gdzieś do 100 metrów. Bo zasięg jest bardzo duży. No i dobrze działają. No można spokojnie po całym domu chodzić. Także na razie tyle. Dziękuję za uwagę.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Lowca_Androidow

#51 ·

Transcription

E, Daszku, słuchawki bezprzewodowe, Bluetooth, tak jak pytałeś, kupujesz nadajnik USB, Bluetooth i możesz chodzić po mieszkaniu. To jest dokładnie to samo, co wbudowany Bluetooth w komputerze, tyle że wpinany pod USB. Jeśli chodzi o jakość, wszystko zależy od tego, jakie Bluetooth, którą wersję posiadają słuchawki. Im nowszy, tym lepszy transfer, czyli lepsza jakość dźwięku. Jest już Bluetooth 5.1, jeśli chodzi o odległość, to o ile pamiętam, 4 czy 4.1 to ma odległość chyba 10 metrów, czy 20, już teraz nie pamiętam, natomiast 5.1 ma, no żeby nie skłamać, na pewno 100 metrów, jeśli nie 200, bo ostatnio czytałem, ale to tak umknęło mi teraz. Oczywiście 5.1. będzie miał zdecydowanie lepszą jakość dźwięku, jak 4.1, jeśli chodzi o ceny słuchawek. Bluetooth nie jest drogi, bo tam są kwoty rzędu 30-40 złotych chyba, dawno nie kupowałem, natomiast jeśli chodzi o słuchawki, to tutaj ceny, to bo się domyślasz, są dość mocno rozbieżne. Cosport Apro na przykład, wersja Bluetooth kosztuje 400 złotych. Dzięki za uwagę, do zobaczenia w kolejnych odcinkach.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

daszekmdn

#52 ·

1 likes
Transcription

Chinky?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Moonlight22

#53 ·

1 likes
Transcription

Co do głośników Bluetooth, posiadam jeden, tylko taki jest problem, że nie umiem poprawnie wymówić jego nazwy, a jest to JBL Go. Taki malutki, taki poręczny, starcza na 5 godzin, można od komputera ładować. I pomimo swojego rozmiaru, że jest taki malutki, to naprawdę daje czadu. I co jeszcze mogę powiedzieć, że jest bardzo fajny i mi się podoba.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

lukasz1993258

#54 ·

Transcription

A tak z ciekawości, czy jest możliwość, żebyś go zademonstrowała, jak on działa?

DJGraco

#55 ·

1 likes
Transcription

W tym wątku był już prezentowany właśnie JBL GO przez użytkownika Piter, coś tam, coś tam, coś tam, nie pamiętam, ale no chyba wiecie o których mam na myśli.

lukasz1993258

#56 ·

Transcription

Czyli to co tutaj było prezentowane to jest ten sam głośnik co ma poprzedniczka?

wojtas

#57 ·

1 likes
Transcription

Szczerze powiedziawszy na wpis Pitra z prezentacji u JBL jakoś się nie zetknęłam, chociaż nie ukrywam, że może po prostu go przełaczyłem, a co do JBL Go to ja mam taki sam głośnik jak poprzedniczka, czyli Monique, więc no tyle w sumie na ten temat, bo recenzja mniej więcej była już wcześniej.

DJGraco

#58 ·

Transcription

Witam, niedawno, no z tym jestem, no kilka, chyba, kilka minut temu stałem się posiadaczem głośnika JBL Charge 3, za uzbierane pieniądze tak w sumie sobie kupiłem tak naprawdę, w sumie nie wiedziałem za co kupić najpierw uzbierane pieniądze, ale Charge 2 sobie sprzedałem, to mogę kupić Charge 3, tak więc ja teraz zaprezentuję jak on tutaj gra, i może tak z sentymentu, dla powszedniego głośnika zaprezentuję piosenkę DJ Flashing It's Over, tak w sumie dla sentymentu, bo tak naprawdę jakoś tak postanowiłem, o mam już, teraz będziemy podłączać głośniki, będziemy tutaj łączyć wszystko, ok, głośnik się włączył,

DJGraco

#59 ·

Transcription

Poprzedni post do usunięcia. Będę się streszczać, bo nie wiem co jest grane, ale ucięło mi wcześniejszy post. Od niedawna mam JBL Charge 3. Charge'a dwójkę sprzedałem i troszczę wam pokazać jak on brzmi. Włączymy go tutaj sobie. Dobra.

DJGraco

#60 ·

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, w dzisiejszym, dzisiaj ogólnie chciałbym zaprezentować głośnik JBL Charge 3, który kupiłem kilka godzin temu i zaprezentuję go przy tej samej piosence co wcześniej, kupiłem go za wybierane pieniądze a Charge 2 sprzedałem więc, no więc, bo to jest za dużo to nie zdrowe jak to się mówi, dwo głośniki nie są potrzebne tak więc, połączamy sobie Charge'a 3 i teraz, i teraz odpalamy muzykę, DJ Flashing It's Over, ta sama piosenka co wcześniej jakoś tak sentymentu mi naszło i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, i teraz, zaprezentowałem. Mam nadzieję, że nagrał się w całości, Ponieważ wyeliminowałem ten błąd, to zapraszam do... Tak więc mam nadzieję, że wszystko się nagrało.

Poprzednia 3 / 6 Next