I tak się tworzą plotki, Dziwić sięstarszym ludziom, że nie do końca ogarniają to co siędzieje, jak tutaj pisane już dwukrotnie, a nadal klepią bzdury.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Mam newsa. 13 osób, które były zarażone w Polsce koronawirusem, wyzdrowiało. Tak usłyszałem w tvn 24, bo mój tata włączył, i wtedy mówili o tych osobach, które wyzdrowiały.
No to przecież było do przewidzenia, mówisię przecież, że 80% przechodzi wirusa łagodnie, reszta wymaga łóżka, leczenia szpitalnego, niewielki procent to przypadki ciężkie, a poniżej trzech, śmiertelne. To jest mniej zabójcze od grypy
ale to super wiec obi codziennie sie ktos wyleczyl i wrescie przestala wzrastac liczma nowych ludzi. obawiam sie, ze jak w 2 tygodnie sie to nie zacznie zmieniac ku pozytywnemu, to nie bedzie miesiac wystarczyl.
To sami ci z konta zdejmą należności przykładowo z twojej renty, lub ci narośnie i dostaniesz komornika. --Cytat (kmicic92): Taa a jak nie zapłacę to co mi zrobią? Szkoda że nie pięć milionów. --Cytat (Łowca_Androidów):
--Cytat (Nowiczok): Działania rządu są bez sensu, acz zrozumiałe. Jak myślicie czy ci wszyscy licealiści i studenci będą siedzieć przez 2 tygodnie w domach? Nie. Zacznie się jedna wielka impreza po barach i klubach. No i jak zwykle po kilku dniach rodzice zostawią dzieci pod czyją opieką? Oczywiście dziadków, czyli grupę najwyższego ryzyka. No, ale rząd musi mieć jakąś podkładkę, że coś robi, bo ludziom odwala i to nie tylko w Polsce.
--Koniec cytatu Bo nie tylko patrolowanie ulic, ale i kary pieniężne powinny być stosowane, zresztąo ile sięnie mylę o tym jest już pisane, syn czytał i dla nie przestrzegających kwarantanny jest 5000 zł. Jeśli znajdęten link to podrzucę.
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Oj, ludzie... Nie 13, tylko 33. Obecnie jest ponad 100, ale 33 z nich wyzdrowiało. 13 z tych 33 puszczono do domu po pięciodniowej obserwacji, a pozostałych 20 wciąż jeszcze na niej jest, żeby wykluczyć ryzyko zakażenia.
Julitko, gdzie wyczytałaś, że 33, jak wszędzie piszą o trzynastu?
Już było, ale tutaj dokladne informacje o wprowadzonych ograniczeniach:
Ograniczenia działalności gastronomicznej, rozrywkowej oraz funkcjonowania galerii handlowych 13.03.2020 Ograniczamy funkcjonowanie centrów i galerii handlowych. Jednak wszystkie sklepy spożywcze, apteki, drogerie i pralnie będą czynne – Polacy bez przeszkód kupią jedzenie, lekarstwa i środki czystości. Inaczej działać będą także restauracje, kawiarnie i bary. Tutaj zamówienie złożycie na wynos lub z dowozem. zakupy Nie chcemy dopuścić do sytuacji, w której osoby przebywające w domu z powodu zawieszenia zajęć w szkołach i uczelniach czy pracy zdalnej przebywają w dużych skupiskach ludzkich. Dlatego też zdecydowaliśmy się na: • ograniczenie funkcjonowania galerii handlowych (apteki, sklepy spożywcze i drogerie działają wszędzie – również w galeriach i centrach handlowych!), • zakaz zgromadzeń powyżej 50 osób o charakterze publicznym, państwowym i religijnym. Dotyczy to zarówno spotkań w budynkach, jak i na świeżym powietrzu. Wszystkie sklepy spożywcze, banki, apteki, drogerie otwarte Wszystkie sklepy oferujące sprzedaż ubrań, biżuterii, kosmetyków, narzędzi i wszelkich innych towarów pozostają otwarte. Ograniczenie dotyka jedynie tych punktów, które znajdują się w centrach lub galeriach handlowych. W galeriach i centrach handlowych zaś otwarte będą wszystkie: • sklepy spożywcze, • apteki, • drogerie, • pralnie. Banki i placówki finansowe działają normalnie Restauracje tylko z jedzeniem na wynos lub z dowozem Restauracje, kawiarnie czy bary nadal będą mogły sprzedawać jedzenie. Ograniczeniu podlega jedynie spożywanie posiłków na miejscu. Zamówienia będzie można brać na wynos lub też z dostawą do drzwi. Inne ograniczenia na najbliższy czas Najbliższe dwa tygodnie to czas szeroko zakrojonych działań, które mają zapobiec szybkiemu rozprzestrzenianiu się koronawirusa w Polsce. Działamy prewencyjnie. Ponieważ duże skupiska ludzi to środowisko sprzyjające rozprzestrzenianiu się koronawirusa, zdecydowaliśmy się: • zamknąć siłownie, baseny, klub taneczne, kluby fitness, muzea, biblioteki, kina. Wcześniej zawiesiliśmy już zajęcia w szkołach, przedszkolach, żłobkach, a także na uczelniach. Wszystkie powyższe działania są możliwe dzięki tzw. specustawie – ustawie dotyczącej szczególnych rozwiązań w walce z epidemią koronawirusa. Wszystkie niezbędne i bieżące informacje można znaleźć na: gov.pl/koronawirus.
Podobno ginie już w temperaturze około 27 stopni Celcjusza.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("