To się skończy źle, pierwsze co syn powiedział to, że skoro będzie zakasz przemieszczania się to ludziki będą strzelać petardy z okien i pewnie tak będzie, a przez to zapewne więcej niż zwykle wypadków i pożarów.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Dzisiaj znalazłem ciekawy artykuł, w którym są 2 różne opinie odnośnie narodowej kwarantanny. https://oko.press/narodowa-kwarantanna-niedzielski-morawiecki/ Już tego zupełnie nie rozumiem. Czy w końcu ma być ta kwarantanna, czy nie. Politycy i dziennikarze mieszają jak mogą, i Polaków irytują. :) :) :).
Nie należy czytać takich artykułów, wystarczy wejść na gov.pl i wszystko jasne.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Generalnie z tym artykułem to mi chodziło o to, że chciałem potwierdzić i zapytać was, która wersja jest bardziej prawidłowa. Na jednych stronach piszą, że kwarantanna jest, a na tej, co podałem, to są dwie wersje podane. I teraz bądź mądry i pisz wiersze, jak to się potocznie mówi.
Na pewno nie szukamy informacji na stronach szukających sensacji, strona gov.pl to jest oficjalna strona i tam są właściweinformacje
Piosenka mi się nie podoba. A na punkcie virusacały świat stanął na głowie. Restrykcje, maseczki itp są prawie wszędzie. Nie tylko w Polsce. .Tylko u nas już żadne tarcze ochronne nie pomogą. To fakt.
Oj, typ jak typ, nie lubięgo, ale spodobało mi się przesłanie tejpiosenki, moim zdaniem w punkt i tylko dlatego podlinkowałem. Choć patrząc z drugiej strony są gorsi odniego, tu przynajmniej jest jakościowo dobrze i byłoby dużo lepiej gdybynie monotematyczność i zbyt wiele wulgaryzmów.
Podrzucam CHPL szczepionki na koronę. Miłej lektury.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Tak jak w przypadku każdej innej szczepionki, szczepionka Comirnaty może nie chronić wszystkich
to mi się bardzopodoba, mam ryzykować wiedząc, że to może wcale mnie nie ochronić =======================
4.5 Interakcje z innymi produktami leczniczymi i inne rodzaje interakcji
Nie przeprowadzono badań dotyczących interakcji.
Nie przeprowadzono badań dotyczących jednoczesnego poda wania produktu leczniczego Comirnaty z innymi szczepionkami.
świetnie, czyli nie wiadomo co nas zabije w razie ostrej interakcji. ============================
Planuje się, że uczestnicy będą objęci kontrolą prze z maksymalnie 24 miesiące od otrzymania drugiej dawki w celu przeprowadzenia ocen bezpieczeństwa stosowania i skuteczności przeciw COVID-19.
kolejny dowód na to, że to my będziemy prawdziwymi testerami tej szczepionki, bo skoro potrzebują na to 24 miesiące to jakim cudem przebadai tych wszystkich przez 7 miesięcy? ==========================
Nie przeprowadzono badań genotoksyczności ani rakotwórczości. Nie przewiduje się, aby składniki szczepionki (lipidy i mRNA) miały potencjalne działanie genotoksyczne.
nie przewiduje się więc po co zawracać sobie tym głowę, nie zabije nas covid, zabije nas nowotwór...
=========================
• Tacki z fiolkami z otwartą pokrywą lub tac ki z fiolkami zawierające mniej niż 195 fiolek po wyję ciu z miejsca przechowywania w stanie zamrożonym (<-60°C) można umieścić w temperaturze pokojowej (<25°C) przez maksymalnie 3 minuty, aby wyjąć fiolki lub przenieść je z jednego miejsca o bardzo niskiej temperaturze do drugiego. • Po w yjęciu fiolki z tacki należy ją rozmrozić w celu użycia. • Po ponownym umieszczeniu tacek z fiolkami w miejscu przechowywania w stanie zamrożonym po ekspozycji na temperaturę pokojową, muszą tam pozostać przez co najmniej 2 godziny
3 minuty, to niezbyt wiele, ciekawe ilu udzi otrzyma dawkę "zepsutą", bo ktoś nie zastosował się do zaleceń, a nie można tego wykluczyć. ============================
a najbardziejmi się podoba lista ewentualnych skutków niepożądanych:
(częstość nie może być określona na podstawie dostępnych danych) Zaburzenia krwi i układu chłonnego Limfadenopat ia Zaburzenia układu immunologicznego Anafilaksja; nadwrażliwo ść Zaburzenia psychiczne Bezsenność
Zaburzenia układu nerwowego Ból głowy Ostre obwodowe p orażenie nerwu twarzoweg o† Zaburzenia żołądka i jelit Nudności
Zaburzenia mięśniowo-szkieleto we i tkanki łącznej
Ból stawów; ból mięśni Ból kończyny
Zaburzenia ogólne i stany w miejscu podania
Ból w miejscu wstrzyknięci a; zmęczenie; dreszcze; gorączka*; obrzęk w miejscu wstrzyknięci a
Zaczerwienien ie w miejscu wstrzyknięcia
Złe samopoczucie , świąd w miejscu wstrzyknięcia
*Większą częstość występowania gorączki obserwo wano po 2. dawce †Podczas dotychczasowego okresu kontroli bezpieczeństwa stosowania ostre porażenie (lub paraliż)
nerwu twarzowego zgłoszono u czterech uczestników w grupie szczepionki mRNA przeciw COVID-19. Porażenie nerwu twarzowego wystąpiło 37 dni po 1. dawce (uczestnik nie otrzymał 2. dawki) oraz 3, 9 i 48 dni po 2. dawce. W grupie placebo nie zaobserwowano żadnych przypadków ostrego porażenia (lub paraliżu) nerwu twarzowego.
===========================
Czytałem tą ulotkę kilka tygodni temu. To jest tragedia, ewentualne powikłania wszystkiego czego się da. Już mówiłem, to niepowinno być dopuszczone do użytku, ale spokojnie, już nasze kochane polskie telewizje i pisemka zrobią wszystko, by szczegulnie ludzie starsi, do których żadna inna prawda nie dociera masowo się wyszczepili. Ciekawe co na to lekarze, czy uświadomią pacjęta o ewentualnych komplikacjach? Tia, już dawno po wieczorynce. -- (Lowca_Androidow): Ciekawalekturka, tak na szybko to co najciekawsze:
Okres utrzymywania się ochrony zapewnianej przez szczepionkę jest nieznany, po niewa ż jest to nadal ustalane w badaniach klinicznych będących w toku.
Tak jak w przypadku każdej innej szczepionki, szczepionka Comirnaty może nie chronić wszystkich
to mi się bardzopodoba, mam ryzykować wiedząc, że to może wcale mnie nie ochronić =======================
4.5 Interakcje z innymi produktami leczniczymi i inne rodzaje interakcji
Nie przeprowadzono badań dotyczących interakcji.
Nie przeprowadzono badań dotyczących jednoczesnego poda wania produktu leczniczego Comirnaty z innymi szczepionkami.
świetnie, czyli nie wiadomo co nas zabije w razie ostrej interakcji. ============================
Planuje się, że uczestnicy będą objęci kontrolą prze z maksymalnie 24 miesiące od otrzymania drugiej dawki w celu przeprowadzenia ocen bezpieczeństwa stosowania i skuteczności przeciw COVID-19.
kolejny dowód na to, że to my będziemy prawdziwymi testerami tej szczepionki, bo skoro potrzebują na to 24 miesiące to jakim cudem przebadai tych wszystkich przez 7 miesięcy? ==========================
Nie przeprowadzono badań genotoksyczności ani rakotwórczości. Nie przewiduje się, aby składniki szczepionki (lipidy i mRNA) miały potencjalne działanie genotoksyczne.
nie przewiduje się więc po co zawracać sobie tym głowę, nie zabije nas covid, zabije nas nowotwór...
=========================
• Tacki z fiolkami z otwartą pokrywą lub tac ki z fiolkami zawierające mniej niż 195 fiolek po wyję ciu z miejsca przechowywania w stanie zamrożonym (<-60°C) można umieścić w temperaturze pokojowej (<25°C) przez maksymalnie 3 minuty, aby wyjąć fiolki lub przenieść je z jednego miejsca o bardzo niskiej temperaturze do drugiego. • Po w yjęciu fiolki z tacki należy ją rozmrozić w celu użycia. • Po ponownym umieszczeniu tacek z fiolkami w miejscu przechowywania w stanie zamrożonym po ekspozycji na temperaturę pokojową, muszą tam pozostać przez co najmniej 2 godziny
3 minuty, to niezbyt wiele, ciekawe ilu udzi otrzyma dawkę "zepsutą", bo ktoś nie zastosował się do zaleceń, a nie można tego wykluczyć. ============================
a najbardziejmi się podoba lista ewentualnych skutków niepożądanych:
(częstość nie może być określona na podstawie dostępnych danych) Zaburzenia krwi i układu chłonnego Limfadenopat ia Zaburzenia układu immunologicznego Anafilaksja; nadwrażliwo ść Zaburzenia psychiczne Bezsenność
Zaburzenia układu nerwowego Ból głowy Ostre obwodowe p orażenie nerwu twarzoweg o† Zaburzenia żołądka i jelit Nudności
Zaburzenia mięśniowo-szkieleto we i tkanki łącznej
Ból stawów; ból mięśni Ból kończyny
Zaburzenia ogólne i stany w miejscu podania
Ból w miejscu wstrzyknięci a; zmęczenie; dreszcze; gorączka*; obrzęk w miejscu wstrzyknięci a
Zaczerwienien ie w miejscu wstrzyknięcia
Złe samopoczucie , świąd w miejscu wstrzyknięcia
*Większą częstość występowania gorączki obserwo wano po 2. dawce †Podczas dotychczasowego okresu kontroli bezpieczeństwa stosowania ostre porażenie (lub paraliż)
nerwu twarzowego zgłoszono u czterech uczestników w grupie szczepionki mRNA przeciw COVID-19. Porażenie nerwu twarzowego wystąpiło 37 dni po 1. dawce (uczestnik nie otrzymał 2. dawki) oraz 3, 9 i 48 dni po 2. dawce. W grupie placebo nie zaobserwowano żadnych przypadków ostrego porażenia (lub paraliżu) nerwu twarzowego.
===========================
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Nasza kadra została wyrzucona z Turnieju czterech skoczni, bo UWAGA, Muranka miał wynik testu częściowo pozytywny. W takim razie pytam się, co to znaczy częściowo pozytywny? Albo masz test pozytywny, albo negatywny. Albo jesteś chory, albo nie. I drugie pytanie, dlaczego w takim razie Niemcy nie zostali wykluczeni z turnieju, skoro ich fizjoterapełta ma potwierdzony wynik pozytywny? W takim razie może my powiniśmy ich usunąć z mistrzostw w Zakopanem? Żałosne.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.