tylko, że podwyżki cen w sklepach jakoś przez to rozdawnictwo się wyrównują kiedyś za PO były podwyżki cen ale nikt nic nie robił chociaż by z minimalną płacą
Tylko, że podwyżki cen idą za rozdawnictwem nie odwrotnie. Podwyżki cen same w sobie zawsze będą, bo taka jest domena pieniądza, że z czasem traci on na wartości, ale w normalnych warunkach byłyby one niższe. Natomiast mi wystarczy to, że porównując chociażby zeszły rok z obecnym mamy bardzo zauważalną różnicę cen wszystkiego.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
I co to zmieni? Ludzie i tak mają jedną maskę, którą noszą od początku i na której jest mnustwo bakterii. I tak, będzie więcej zachorowań na grypę, zapalenie płuc i inne dziadostwo, ale co tam, pod to podpisze się coronę i z bani. Może maski o ironio mają jednak taki plus, że zachorowalność i tak się nie zmiejszy, a komuś może w końcu do głowy przyjdzie, że one nic nie dają, a w ręcz szkodzą.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Markus: Jestem przerażony... Boją się prawdy, którą powiedzieli w telewizji x, radiu y, i na stronie z. Jak można tak ślepo wierzyć we wszystko telewizji?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
--Cytat (markus1234): Ja nie wierzę telewizji, tylko słucham w realu 24, tam tak powiedzieli.
--Koniec cytatu
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Heh, najśmiejszniejsze jest to, że ci co teraz się nagadają na 100 postów, że oni maseczek nie będą nosić,a państwo g im zrobi już nie będą tacy odważni gdy im mandacik przyjdzie do zapłacenia :P
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
@Gadaczko, pozostaje jeszcze nie przyjąć mandatu i czekać na rozprawę sądową, choć tak po prawdzie to ja nie do końca wierzę, że sądy w tej kwestii są niezawisłe. Chciałabym się mylić, ale chyba nie zamierzam sprawdzać tego w praktyce.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Kat, nie zależnie od tego jakie kto ma zdanie nt. maseczek musi przestrzegać prawa, albo płacić hehe. Chodzi mi o to, że większość z tych co tu krzyczy zasili z własnej głupoty skarb państwa :P albo ich rodzice to zrobią no i... kieszonkowe polecą xD
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
--Cytat (markus1234): Nakazy są wtedy, gdyby przeszłaby ustawa, ale musiałby być w Polsce wprowadzony stan epidemiologiczny. A tego Polacy by chyba nie chcieli, bo gospodarka by dostała tak nieładnie mówiąc, za przeproszeniem, po d*pie.
--Koniec cytatu Przecież taki stan wprowadono już w marcu. W piątek 20 marca wprowadzono stan epidemii
I o ile się nie mylę, nie mogę teraz znaleźć, ale w trakcie stanu epidmi Rząd oże nakazać noszenie maseczek itp.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
I jeszcze jedno, skończy się kombinowanie z nienoszeniem maseczek.
Nie każda osoba z niepełnosprawnością będzie zwolniona z obowiązku noszenia maseczki, nawet jeśli będzie posiadać odpowiednie zaświadczenie od lekarza czy orzeczenie – wynika z założeń do projektu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii. Założenia zostały opublikowane, choć 7 października rano tekstu samego rozporządzenia nie było jeszcze w Biuletynie Informacji Publicznej. Dostępny jest jedynie opis projektu. Czytamy w nim m.in.: „Przywraca się obowiązek przedstawienia, na żądanie Policji lub staży gminnej, zaświadczenia lekarskiego lub innego dokumentu potwierdzającego całościowe zaburzenia rozwoju, zaburzenia psychiczne, niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim lub trudności w samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa”. „Zero tolerancji” 6 października minister zdrowia Adam Niedzielski wraz z komendantem głównym policji Jarosławem Szymczykiem na wspólnej konferencji prasowej zapowiedzieli zero tolerancji dla nieprzestrzegania zasad dotyczących obostrzeń sanitarnych. Po raz kolejny podkreślono znaczenie dystansu, dezynfekcji i noszenia maseczek. Zapowiedziano także, że za brak zaświadczenia lekarskiego lub dokumentu potwierdzającego prawo do nienoszenia maseczki z powodów zdrowotnych, np. orzeczenia o niepełnosprawności, jak wynikało z informacji na Twitterze Ministerstwa Zdrowia, policja będzie nakładała mandaty. Jednak, jak czytamy w założeniu do projektu rozporządzenia, zaświadczenie lekarskie lub inny dokument potwierdzający brak obowiązku noszenia maseczki będą musiały przedstawić osoby z całościowym zaburzeniem rozwoju, zaburzeniami psychicznymi, niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim lub trudnościami w samodzielnym zakryciu lub odkryciu ust lub nosa. Oznacza to, że tylko one będą zwolnione z obowiązku noszenia maseczki, jednak – co ważne – po przedstawieniu odpowiedniego dokumentu. Będziemy na bieżąco informować o treści rozporządzenia i wynikających z nich obowiązkach.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
co to są "astmowce", czy jak to w ogóle się odmienia?
Zastraszanie narodu, szantarz i przymusowe nakazy, to jest metoda na wszystko naszego rządu. Naród niech teraz dziękuje sam sobie za to kogo wybrał i w sumie to mi ich nawet nie żal, tylko dlaczego ja mam cierpieć za kogoś? I gdzie te cudowne leki, co to je Polacy wymyślili?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Łysy, mógłbyśwsumiezaprzestać tegopolitykowania. Nie jesteśmy jedynym krajem tak postępującym, większość krajówpoddała siępsyhoziepandemi i postępujątak samo jak nasz Rząd i czy to jest aktualnie rządząca grupa czy byłaby poprzednio rządząca byłoby tak samo z jedną różnicą, oprócz pandemi covid 19 mielibyśmy pandemięuchodźców.
Powiemjeszcze, terazsięnadajea PiS, że robią corobią,gdyby nirobilinic to byłoby, no tak, nic Rząd nie zrobiłwcelu ochrony obywateli, samisobiewybraliścietoterazchorujcie, tylko dlaczegoja mam chorować przez wasz wybór.
Nie jestem ukierunkowany na żadną z parti, ale widzę różnice i wiem też, że jak sięchce psa uderzyćtokij zawsze się znajdzie.
Łowca, dokładnie. To bez znaczenia kto aktualnie sprawuje rządy. Z resztą, kto by ich nie sprawował i tak byłoby źle, bo temu narodowi to niedogodzisz, więc...
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("