Wątki archiwalne

korona wirus

Started by Dominiczkin 846 posts last post 5 years ago Closed Page 25 of 43

Transcription

Właśnie o to chodzi, że ja nie znam nikogo kto w ogóle przechodził w jakimkolwiek stopniu tego wirusa, także też jest to inna sprawa.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

no ja też właśnie nie znam osoby, która przechodziła wirusa ale babcia mówiła o jakiejś tam swojej znajomej, która jest na kwarantannie, znaczy była bo to było już w lipcu, była na kwarantannie jeszcze taki kolega z Bielska ale nie wiadomo czy on po prostu nie chciał przyjść i się wykręcił kwarantanną czy naprawdę był on był na kwarantannie ale do niego co nie mam stuprocentowej pewności czy on po prostu się nie wykręcił, bo nie chciał tam do Bielska przyjść do nas, jak tam jeszcze mieszkałem, więc to to nie jest pewne a babci koleżanka na kwarantannie była no dzisiaj znowu dorąbało 974 przypadki pierwsze mazowieckie 160 to jest chyba rekord Mazowsza, tak mi się wydaje nie wiem czy jeszcze w mazowieckim było więcej potem jest Małopolskie potem jest Pomorskie no i potem dalej inne województwa no więc dzisiaj znowu blisko tego rekordu 1002, który był w sobotę

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

a niestety w ciągu doby zmarło kolejnych 28 osób.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Tak naprawdę nie wiadomo na co zmarli, czy na koronkę, czy na poboczne choroby, o których media publiczne nie mówią, czyli media głównego nurtu, Polsaty, TVN-y, TVP, więc nie wiadomo czy zmarli na koronkę, czy na raki, czy na co innego, bo taka jest prawda, że tego ci nikt nie powie, przynajmniej z mediów mainstreamowych, także ja nie wierzę, żeby oni zmarli na koronkę. Koronka nie jest tak zjadliwa, a nawet jeżeli, no nie jest zjadliwa, bo nie jest po prostu, bo jest tylko niewiele groźniejsza od grypy, więc to są takie pierdolone.

Transcription

Powiem tak, kogoś, kto zmarłby tylko wyłącznie na koronawirusa, to chyba nie ma żadnych przyczyn. Jak mi się bynajmniej wydaje, bynajmniej ja o takiej osobie, która by zmarła centralnie i wyłącznie tylko z powodu koronawirusa, no to ja o takiej osobie nie słyszałem. Fakt faktem zawsze było tak, że jest do tej pory tak, że po prostu jeżeli się słyszy, że dana osoba zmarła na COVID-19, to zawsze jest, że miała ta osoba również choroby współrzędne. Znaczy, tak tutaj też sytuacja się przedstawia.

Transcription

Panowie, tak sobie myślę, że to co mówi Patras, to jest w sumie prawda, bo ja w sumie też nie znam osoby, która byłaby chora na coronavirusa, a zresztą też nie znam na co umierają te osoby. A powiedz mi Patras, jakie są media niezależne?

Transcription

Media niezależne to takie chyba media, które nie udzielają się publicznie po prostu. Ja po części się zgadzam z Patrasem pod kilkoma względami. To znaczy generalnie chodzi o to, że po prostu jeżeli chodzi o ten COVID-19 to faktycznie jest jakaś tam nagonka. No bo jakby nie patrzeć, najbardziej chyba faktycznie Polsat i TVN to biorą na lupę. No i cóż, dużo osób się tego faktycznie boi. Ja mogę śmiało powiedzieć, że ja się tego po prostu już nie boję, no bo co ma być to będzie. Zresztą to już też nie rok temu to powtarzałem. No i cóż. Po prostu... Prawda jest taka, że mimo tych wszystkich obostrzeń, które są wprowadzone, w szczególności jeżeli chodzi o noszenie tych maseczek. I w sklepach na przykład, czy w miejscach publicznych. No niestety prawda jest taka, że są ludzie, którzy tego przestrzegają, a są ludzie, którzy tego nie przestrzegają. I w jednym sklepie uwagę zwrócą, w drugim nie. No i niestety tak to jest, że po prostu ogólnie ludzie mają to wszystko gdzieś. No bo się nie boję, no. Po części trochę się też, może ja częściowo nie dziwię, no bo na dłuższą metę, no to każdy miałby już po jakimś czasie dosyć tego, jaka jest sytuacja tych wiecznych ograniczeń, tych wiecznych obostrzeń. No bo na dłuższą metę po części można się rado dostać, po takim czasie jaki minął, odkąd ta pandemia się pojawiła, no nie. No to więc też tutaj ten aspekt uważam, że no w jakimś stopniu trzeba brać pod uwagę.

Transcription

Media niezależne to jest coś takiego, co tylko w internecie masz. Czyli w Realu24, media narodowe, wideoprezentacje i zmiany na ziemi, tego typu rzeczy. Żadnych telewizji Polsat, żadnych TVN-ów i żadnych TVP, tego też. Więc ja tylko takie rzeczy oglądam i tam tylko mówią jak jest, a nie, że kłamią z nud, że niby o, koronawirus tamtego. O Jezu, jakie to jest straszne. To jest po to, żeby ludzi nastraszyć po prostu. Te media głównego nurtu, Polsaty, THN-y, jakieś... No i to tak straszą ludzi, a ludzie się dają na to nabierać, bo oczywiście mediów niezależnych nie słuchają, tylko słuchają tego, co im media głównego ścieku zaproponują.

Transcription

A i jeszcze jedno, media niezależne to jest coś takiego, że nie mówią tego, co ci napisze ktoś, jakiś szef stacji, jakieś pierdoły, po prostu mówią to, jak jest naprawdę, czyli mówią tak rzetelnie, a nie, że w Polsacie prowadzącej napisze jakiś szef wiadomości coś i ona musi to powiedzieć, to jest takie pierdolenie o Chopinie.

Transcription

To wiadomo, że media niezależne, no to jest zupełnie coś innego niż media zależne, bo, no nie wiem, TVP, Polsat, TVN i te różne, no to są zależne media z polityką, nie polityką. A niezależne to nie, to wiadomo. Więc tutaj te wyniki, jak to się mówi z raportu, podają tak, a w mediach niezależnych może być inaczej. Tak samo też gadałem ze znajomym i on mówi, że coś jest. Że jakiś tam wirus jest, bo jakiś tam, jego znajomy był coś tam chory i rzeczywiście, ale na pewno nie jest to na taką skalę, jak podaje media, że to nie jest taka skala. Jest mniej tego na pewno, ale jest. No tak samo jest z tymi respiratorami, gdyż podkręcają ciśnienie w respiratorze, no a wiadomo co się dzieje, jeżeli podkręcimy ciśnienie respiratorowi, to płuca pękają, no wiadomo. Tak. Nie wiem, tłumaczyć, nie wiem, napompujemy balon, jeżeli zaczniemy pompować do balona więcej powietrzeństw, to trzeba, bo on w końcu pęknie, tylko rezerwien. Tak samo jest z płucami. No więc tak to po prostu niestety wygląda. Wiadomo, raporty są, jakie są. Podaję z tych Polsatów news. Ale nie ufamy jakby do końca tym raportom, jak to. Jak to wygląda, nie ufam temu do końca.

Transcription

Co do koronawirusa, to powiem tak, że ja już w to nie wierzę, czyli pandemii nie ma, a co do mediów niezależnych, no to bardzo fajny kanał, ktoś tutaj polecał ten URL24, zacząłem go sobie słuchać, bardzo fajne newsy mówią, także polecam o wiele inne rzeczy niż w mediach zwykłych.

Transcription

Moim zdaniem pandemii też nie ma, też nie za bardzo w to wierzę, bo stąd z moją babcią się prawie kłóciłem o to, ja mówię, że wirusa nie ma, a babcia twierdzi, że jest, no i w niedzielę się prawie kłóciliśmy o tą pandemię całą.

Transcription

No tutaj akurat fakt faktem jest taki, że starsi ludzie niestety, ale będą w pełni przekonani, że to jest na 100%. I tak jest, bo właśnie przeważnie się boją starsi ludzie tej właśnie pseudopandemii. Także tutaj to też trzeba jakby pod uwagę brać.

Transcription

Jak to babcia stwierdziła, czegoś, co ja nie widziałem, to wcale nie musi tego być. Bo ja stwierdziłem, że nie znam nikogo stricte zarażonego i w ogóle, i że wątpię, że to jest. No a babcia stwierdziła, że coś, czego ja nie widziałem, to wcale nie musi być, że tego nie ma.

Transcription

no ale przecież ja też nie znam nikogo zarażonego tym świństwem albo kogoś kto był na kwarantannie jedynie co to jakiś czas temu to miałem kontakt przez chwilę z moją mamą bo do mnie dzwoniła to mówiła że ponoć jej kolega miał koronawirusa ale ja jej tam trochę nie wierzę bo mam swoje po prostu powody że niby miał że niby był w szpitalu niby był na kwarantannie i wyzdrowiał ale tutaj tak jak ja mówię ja po prostu w to zbytnio nie wierzę z pewnych względów no i cóż ale jeżeli chodzi o mnie to osobiście nie znam ani jednej takiej osoby właśnie która by cokolwiek miała wspólnego z tym właśnie całym covidem no i teraz słuchajcie taka jeszcze wiadomo że niedługo zacznie się rok akademicki od października w sensie jak dobrze mówię to będą te studia a co oznacza że niektóre właśnie te akademiki w Krakowie przyjmują ograniczoną ilość studentów co za tym idzie zaś natomiast to mam tylko nadzieję po prostu że od października nie będzie była to taka sprawa ale ja mam nadzieję że od października nie będzie była to żadnego wzrostu zakażeń koronawirusem no zobaczymy dzisiaj jaki jest aeroport właściwie jaki będzie aeroport tak że na razie tyle z mojej strony

Transcription

Babci koleżanka niby była w lipcu na kwarantannie, no i ten taki znajomy z Bielska, ale co do tego znajomego z Bielska, no też tak trochę w sobie mam swoje powody, żeby mu do końca w to akurat nie wierzyć, że na tej kwarantannie był, no ale mniejsze z tym, ale koleżanka babci na kwarantannie na 100% była, no i te 50% ten znajomy z Bielska.

Transcription

No to tylko u mnie ten niby mamy znajomy, ale tak jak już mówiłem co do tego to w to nie wierzę, ale żeby kogoś znać kto był na kwarantannie no to nie znam.

Transcription

No i mamy rekord 1136 zakażeń, z tego co wiadomo na pierwszym znowu jest Małopolskie 183, Mazowieckie 149, Pomorskie 143, Śląskie 110, no i potem już jest Łódzkie 84, już coraz to spada, no ale 4 województwa są z największymi zakażeniami, no więc ciekawie.

Transcription

No to robi się nieciekawie, no to pięknie, cóż, jak tak dalej będzie to znowu szkoły pozamykają i na tym się to wszystko skończy.

Transcription

Jeżeli oczywiście wierzyć tym statystykom, czy one są, jak to się mówi, prawidłowe. A z ciekawości przeliczyłem sobie wszystko kalkulatorem. Otworzyłem sobie statystyki, z ile co województw zaczął liczyć kalkulatorem. No i to się akurat zgadza. Wyszło mi 1136, jak zliczyłem kalkulatorem. Ale czy taka jest prawda naprawdę, to tego tak naprawdę nie wiadomo.