Transkrypcja
No dokładnie, wczoraj też to wyczytałem na Polsat News, więc tak naprawdę testy mogą, czyli teraz te zachorowania są o wiele mniejsze niż są podawane, czyli tak naprawdę nie wiadomo teraz, który szpital jeszcze nagle wyjdzie, że robi testy i są jakieś, nie wiem, złe czy coś, więc to jest w ogóle jakaś masakra, bez objawowości. To niby oni to tłumaczą, bez objawowości, że mamy wirusa, chodzimy sobie, nic nam nie jest, a inni się zarażają, że niby możemy być nosicielami wirusa, my możemy w ogóle tego nie czuć, a ktoś się zarazi, więc no, takie to jest trochę moim zdaniem dziwne, no ale cóż, gdzieś tam właśnie było nawet, że jakiś pensjonariusz, który chyba gdzieś pod Krakowem, gdzieś tam bardziej chyba, bo pod Bochniem raczej, że miał właśnie koronawirusa i on miał bezobjawowo i pozarażał połowę pensjonariuszy i właśnie personelu, że pojechał do szpitala na COVID, znaczy nie na COVID, tylko na jakieś inne schorzenie i zrobili badania według COVID-a, no i że miał, a o tym nawet nie wiecie, może jakoś to będzie, tak to jest, ale nawet zwykłe przeziębienie czy cokolwiek, gdzieś tam objawy, jakieś, nie wiem, bóly mięśni, kaszel, katar, a tu, że niby przy COVID-zie nie ma nic, no więc jest to trochę moim zdaniem też dziwne, zobaczymy dzisiaj jaki będzie właśnie, jaki będzie rekord, czy znowu zostanie rekord pobity, no ale w sumie... było podane, że będą takie zakażenia, 500-800, gdyż po prostu teraz są badane przejęcie w odróżnych firm i za niedługo powinna sytuacja spaść znowu do jakiegoś tam minimum 400 czy ileś tam, no więc zobaczymy jak to tak naprawdę będzie.