android

czy smartwatche są dostępne dla niewidomych?

Założony przez markus1234 15 wpisów ostatni wpis 8 lat temu

Witajcie. Czy smartwatchy są jakoś dostępne dla niewidomych, w sensie czy da się do nich wgrać talkbacka.
Pozdrawiam.

Nie wiem jak te na androidzie, ale smartwatch Apple gada.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

tak, ssą ale tylko z głośnikami i os minimum 3.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Chodzi o te na androidzie.

mówię właśnie o tych

A jeszcze mam jedno pytanie. Jak się tego talkbacka na smartwatchach z androidem włącza i wyłącza? Pozdrawiam.

ułatwienia doostępu, talk back.

Ale czy można sobie zrobić jakiś skrót do włączania i wyłączania tak jak w samsungach 3 razy home?

nie

Ja mam inne pytanie. Czy taki smartwach będzie działał sam niezależnie, bez telefonu? Chciałem sobie
takie cudeńsko sprawić, ale niestety nie posaiadam telefonu na androidzie, ani na iOS. Nie zależy mi
na odczytywaniu wiadomości czy odbieraniu i wykonywaniu połączeń. Chodzi mi o to, aby gadał mi godzinę,
datę i przypomnienia.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Jakieś nowsze modele tak, ale tak czy tak to działa na Androidzie. I jeśli chcesz ładować zegarek co
kilka dni, który będzie cały czas pod internetem to jak uważasz. Ja bym tego nie kupił.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#12 1 like

a po co ci tak drogi zegarek który służył by ci tylko do takich rzeczy jak godzina? ;d
po co mi sygnatura?

Tam drogi- już za dwie stówki możesz kupić. Tak czy tak uważam to za całkowicie zbędny gadged.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#14 1 like

Jestem gadżeciarzem :)

hej cczy mugł by ktoś dać linka do takiego zegarka który ma ten głośnik i działa z androidem?