Ostatnio byłem na wycieczce w Toruniu i tam w trakcie zwiedzania kupowaliśmy magnesy i pierniki. No i pani mówi, że magnesy się zmieszczą do plecaka pierniki też, a ja zamiast magnesy usłyszałem bagnety i się zastanawiałem po co nam bagnety.
U nas dzisiaj nie było prądu i jak on się włączył to koleżanka powiedziała że u nas światło się pali bo ja coś na ten temat powiedziałam a ja wtedy zrozumiałam "/ Warszawie coś się pali"
Cytat. Fionnuala występuje w irlandzkiej legendzie o dziewczynie przemienionej w narzędzie. Z takim znaczeniem hyba curka by go nie dostała, ale że oryginalnie ona została przemieniona w łabędzia to co innego.
W telewizji leciała reklama mleka modyfikowanego - Bebilon, a ja usłyszałam - Debilon.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("