Pytania i odpowiedzi

Co z eltenem po uruchomieniu komputera

Założony przez MonikaZarczuk 14 wpisów ostatni wpis 6 lat temu

Witajcie. Mam nadzieję, że mój wątek nie zostanie przeniesiony, jak prawie wszystkie moje do tej pory,
ale chciałam zapytać, jako nowy użytkownik, jak powinien zachowywać się elten po uruchomieniu komputera.
Zaznaczyłam w ustawieniach by uruchamiał się przy starcie. Jak uruchamiam komputer słyszę taki dźwięk,
jak w eltenie, kiedy otrzymuję informację o tym, że mam coś nowego. Jeden dźwięk. Żadną jednak miarą
nie mogę zmaksymalizować eltena czy wywołać go ewentualnie z paska zasobnika. Wybieram więc skrót i uruchamiam
na nowo, zachowuje się tak, jakby rzeczywiście dopiero się uruchamiał, bo wita mnie powitaniem, jakie
sobie ustawiłam i tu rzecz dziwna. Słyszę ponownie ten dźwięk o nowościach i słyszę go bez przerwy, o
ile nie wyłączę programu, lub nie odczytam wszystkich nowych rzeczy. Jednostajne, powtarzające się dokładnie
co sekundę bam. Czy to zamierzone? Normalnie, jak powiadamia się mnie o nowościach, to jest jeden sygnał
i sprawdzam kiedy chce, ale może przy pierwszym otwarciu jest inaczej?
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.

#2 2 polubienia

Witam.
A czy pomaga użycie po starcie systemu skrótu CTRL+SHIFT+ALT+T?
To wygląda na to, że Elten nie umie zmaksymalizować się z agenta.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Spróbuję i dam znać, dzięki.

Zdaje się, że pisałem o tym w wątku problemy, chociaż ja mam inaczej np teraz gdy odpaliłem Eltena to cały czas to to mówiło nowe wpisy w śledzonych wątkach itd, i mogłem sobie tak rozwijać strzałką w prawo, a to dalej mówiło to samo, problem jedynie rozwiązuje restart komputera. Tylko czy na prawdę muszę to tak rozwiązywać?

#5 2 polubienia

Puszkin: Zamknij proces rubyv.exe, Powinno wszystko związane z Eltenem polecieć. I wtedy spróbuj ponownie.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

I Pomogło, choć nie za pierwszym razem, pytanie dlaczego tak się robi?

#7 1 polubienie

Ctrl shift alt t też pomogło, elten się pojawia.

Muszę jednak stwierdzić, że program dosyć często mi się zamyka i często tak, że nie daje mi żadnych opcji
do wyboru. Dzisiaj zamknęło się i zapytało czy chcę wysłać raport, a jak dałam, że tak, to było pole
edycyjne ale z tym już nic nie mogłam zrobić, chyba tylko skopiować.

#9 2 polubienia

Raporty zatwierdza się skrótem CTRL+ENTER, nie tabem.
Tak, to mało oczywiste, to zaprzeszłość z czasów, ojjjj, jeszcze wersji beta z 2014.
Poprawię to, po prostu ciągle wylatuje mi z głowy.
Dlaczego działa tylko skrót?
Błąd w kodzie, sprawa już jasna, poprawię.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

A co zrobić, gdy po wejściu do eltena alt nie reaguje na nic? Nie daje się wejść do menu

Zapomniałam dodać, że to nie mój problem tylko Iwonki Kanieckiej.

#12 1 polubienie

Jest skrót shift +F2
"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Tak jest za każdym razem?
--Cytat (helenkagd):
Zapomniałam dodać, że to nie mój problem tylko Iwonki Kanieckiej.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#14 2 polubienia

ja mam tak na oszczędzaniu energii
po co mi sygnatura?