Witajcie. Mam nadzieję, że mój wątek nie zostanie przeniesiony, jak prawie wszystkie moje do tej pory, ale chciałam zapytać, jako nowy użytkownik, jak powinien zachowywać się elten po uruchomieniu komputera. Zaznaczyłam w ustawieniach by uruchamiał się przy starcie. Jak uruchamiam komputer słyszę taki dźwięk, jak w eltenie, kiedy otrzymuję informację o tym, że mam coś nowego. Jeden dźwięk. Żadną jednak miarą nie mogę zmaksymalizować eltena czy wywołać go ewentualnie z paska zasobnika. Wybieram więc skrót i uruchamiam na nowo, zachowuje się tak, jakby rzeczywiście dopiero się uruchamiał, bo wita mnie powitaniem, jakie sobie ustawiłam i tu rzecz dziwna. Słyszę ponownie ten dźwięk o nowościach i słyszę go bez przerwy, o ile nie wyłączę programu, lub nie odczytam wszystkich nowych rzeczy. Jednostajne, powtarzające się dokładnie co sekundę bam. Czy to zamierzone? Normalnie, jak powiadamia się mnie o nowościach, to jest jeden sygnał i sprawdzam kiedy chce, ale może przy pierwszym otwarciu jest inaczej?
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
Zdaje się, że pisałem o tym w wątku problemy, chociaż ja mam inaczej np teraz gdy odpaliłem Eltena to cały czas to to mówiło nowe wpisy w śledzonych wątkach itd, i mogłem sobie tak rozwijać strzałką w prawo, a to dalej mówiło to samo, problem jedynie rozwiązuje restart komputera. Tylko czy na prawdę muszę to tak rozwiązywać?
Muszę jednak stwierdzić, że program dosyć często mi się zamyka i często tak, że nie daje mi żadnych opcji do wyboru. Dzisiaj zamknęło się i zapytało czy chcę wysłać raport, a jak dałam, że tak, to było pole edycyjne ale z tym już nic nie mogłam zrobić, chyba tylko skopiować.
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
Raporty zatwierdza się skrótem CTRL+ENTER, nie tabem. Tak, to mało oczywiste, to zaprzeszłość z czasów, ojjjj, jeszcze wersji beta z 2014. Poprawię to, po prostu ciągle wylatuje mi z głowy. Dlaczego działa tylko skrót? Błąd w kodzie, sprawa już jasna, poprawię.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.