Zegarki dla niewidomych.

Zegarki mówiące

Started by lukasz1993258 693 posts last post 2 years ago Closed Page 4 of 35

Transcription

Czyli wygląda na to, że ja miałem więcej szczęścia po prostu. No jedyna opcja to ewentualnie co do tego zegarka co mam. To się wybrać do Altiksu i poprosić go, spytać się tam czy by mi go nie zrobili w Altikcie. No, może i tak zrobię. A jak nie to sobie kupię ten nowy.

Transcription

No możesz też tak spróbować zrobić. Może w Altyxie mogliby zrobić ten zegarek. Ale tak jak Ci mówię, spróbuj iść z odklejoną taśmą i iść do jakiegoś innego zegarmistrza. Najlepiej takiego, u którego jeszcze nie byłeś. I zobaczyć. Może się uda. A jak nie, to kupcie baterie do tego zegarka. Niech Twój tata spróbuje wsadzić baterie. Może mu się uda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A tak jeszcze pytam, co się u Ciebie uszkodziło w tych dwóch starych zegarkach z Artiksu?

Transcription

Pierwszy zgubiłem w drodze do Warszawy w 2016 roku, ponieważ nie miałem go na ręce, bo się uszkodziła blonzoeta i miałem zamiar tutaj to zrobić, ale nie zdążyłem. A drugi po prostu mi spadł z dużej wysokości i, jak by to powiedzieć, dziwnym trafem się rozleciał. Byłem w szoku, co prawda, bo zegarek ten wyglądał mi na solidnie zrobiony, ale niestety pozorny.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to współczuję. Mi też się kiedyś bransoleta uszkodziła w taki sposób, że była rozdzielona na dwie takie wy części. Ale może wystarczyło włożyć taką część jedną, żeby to trzymało i trzyma. Do tej pory. No nic, chyba tyle.

Transcription

No to miałem podobnie właśnie. Tak samo się uszkodził. Łabrazoleta.

Transcription

O ile właśnie z bransoletą, tak ten zegarmistrz co zawsze do niego chodzę nie miał problemu, bo tyle już miał problem właśnie z tym, żeby po włożeniu baterii powiedział, że się nie nadaje. A ten zegarmistrz generalnie mnie zna, bo to jest niedaleko mojej miejscowości, niedaleko mojej wsi. I też inne zegarki zrobił mi, tylko tego powiedział, że się nie nadaje, tego z Altixa. Nie wiem, chyba szkoda mi go trochę wyrzucić. No ale chyba będę musiał to zrobić. Albo trzymać go nie działającego, ale szkoda, żeby nie działał.

Transcription

Ja tam bym na twoim miejscu o ten zegarek jeszcze walczył. W końcu jakby nie patrzeć ani razu ci nie spadł na podłogę, to jest raz. Źle się z tym zegarkiem nie posługiwałeś, to jest dwa. Bo przecież gdyby tak było to by i tam te zegarki ci nie działały, a ci działają. No, widzisz.

Transcription

No dobra To w takim razie mam ten zegarek z Altiksu I teraz spróbuję Rozerwać tą Taśmę Z głośnika O Już Taśma oderwana Albo że coś tam Jeszcze zostało Ale Przynajmniej widać to Te krateczki Z głośnika E

Transcription

No, udało mi się już całkiem odczepić, bo tam jeszcze jakiś kawałeczek był I już jest normalnie głośnik Bez zaśpy Także jedyne co mogę w tym zegarku pokazać to o, jak się odpina bransoletę Tak się odpina Tak się zapina Na dwa razy A ta część co trzyma tą bransoletę to taki teleskopik, nie? I tam są dwie części w tej bransolecie

Transcription

Jeżeli dalej nie działa, to wygląda na to, że bateria poszła. Ja bym spróbował nową baterię wsadzić.

Transcription

No tak, tam jest taki teleskopik właśnie, który trzyma tą bransoletę, dzięki temu właśnie teleskopikowi się ona wtrzyma.

Transcription

No, dalej nie działa, ale może poproszę tatę albo kogoś, kto mi włoży nową baterię, bo mam taką jedną w szufladzie, nawet nieotwierana, zapakowana jeszcze.

Transcription

No i tak najlepiej by było, żebyś zrobił, przede wszystkim jeżeli nie będzie działać, a będą cyfry się pokazywać, to zacząć rzegło śledować.

Transcription

No i teraz taka ciekawostka jest Markusie, że jak jest włączony raport godzinowy, to okazało się, że od godziny 23 do 7 rano ten zegarek nie mówi co godzinę. Godziny. Także taka ciekawostka. Mądrze to z jednej strony pomyślane, ale z drugiej strony szkoda, że nie można samemu jakby decydować, o której się chce, aby ten raport był, a o której, żeby go nie było. Dziękuję.

Transcription

No to pewnie chodzi o to, żeby w nocy nie przeszkadzało, bo w nocy jakby budziło Cię co godzinę to byś nie wyspał się.

Transcription

No, dokładnie, dlatego ja nawet tą kukułkę, co mam na iPhone, tak ustawiłem, że ostatni raz o 21 dzwoni, a w nocy jest spoko, bo tak to by mnie to w nocy wudziło. Osobiście podziwiam tych ludzi, którzy mają w domu takie duże zegary, co co godzinę biją i nawet w nocy, ale chyba tacy ludzie są do takich zegarków przyzwyczajeni, więc tutaj jest zupełnie inna sprawa.

Transcription

Witam, to może się przywitam na tej grupie, skoro już do niej dołączyłem. Ze mną to było tak, że od początku to miałem w dawnych czasach zegarki właśnie takie jak Wy macie. Tu macie 21.48. Aktualnie to mam ten, bo ten mi najbardziej odpowiada. Nie cierpię tych zegarków nowych, które powychodziły z bręzoletami, które mają wskazówki. To jest... Dla mnie to jest nieporęczne w ogóle nic. Ustawiam godzinę na którąś... Znaczy... Ustawiam godzinę na 13. Walnę tym zegarkiem przy pracy i mi się gdzieś na 15 albo na 17 wskazówki mi latają. I w tym Alt-X, który miał Zośkę w sobie. I mówił niewyraźnie. I w tym Lumennie, który ma głos Jacek i mówi godzina 13.45. Tak. A aktualnie jeszcze posiadam Reflex. Reflex Digital Talking Water Resistant Talking Watch. Bo zegarki mówiące kupuję z Amazona, bo nie cierpię za bardzo. Zegarków polskich mówiących z tego powodu, że jest ich mało. I nie ma takiego zegarka, który byłby odpowiedni dla mnie. Jak ten Alt-X, który nie miał wskazówek, ale był metalowy. Jest 11.48. Wiadomo jaki. Miał raport godzinowy i 4 alarmy. Ten. Także... Albo Reflex, albo jakiś inny zegarek. Jak mi się ten zepsuje. Ten, ten, ten, ten. Voice Zone cały. Wolę mojego Reflexa. Bo w tym wkurzy mnie ten głos. Amerykanie robią lepsze zegarki. To jest jasne chyba. Łatwo się ustawia. Jak znajdziesz odpowiednią instrukcję na YouTube to się łatwo ustawia. Jak ustawić. Poradnik masz. Tylko nie kupujcie Atomików. Bo się będą wam według czasu. Jakiegoś USA będą się robić. Mój kolega kupił i dostał. Bezużytecznie. By nie mógł ustawić. Był tylko ten czas, który był. Ustawiony jakoś tam. Automatycznie. Co tu jeszcze powiedzieć. Przydałby mi się taki. Który. Jest najlepiej metalowy. Na jakimś bransolecie. Który mówi. Ma cztery przyciski, a nie jeden. Jak ten cholerny Altix. Znaczy Illumen. Znaczy Altix. Który to był? Lumen. Ma jeden przycisk tu. Drugi przycisk ma wciśnięty. Że trzeba było jakimś. Niszonym. Gwoździkiem. Czy, czy, czy. Nie wiem. Jakimś. Spiekulcem sadzić. Żeby sobie. Alan włączyć. Włączyć. No. To na razie to tyle. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak. Tak.

Time to exterminate.

Transcription

To tak a propos tego zegarka z Altiksu, to byłem jeśli u zegarmistrza I powiedział, że będzie chodził, że były powłożenia baterii i wyświetlały się cyfry, ale już nie będzie mówił Jakaś tam cewka poszła, odpowiedzialna za mowę I znowu wyjął baterię, wyjął po prostu

Transcription

Także najprawdopodobniej jutro nabędę sobie nowy zegarek, ten z artyksu, ten ze wskazówkami.