Transkrypcja
Sprawa taka, że właśnie, nie, nie Łukaszu, nie, nie wiem, które były pierwsze, czy niemieckie, czy rosyjskie zegarki, nie wiem o tym, nie mam takiej wiedzy, ale i te rosyjskie, i te niemieckie miały ten yng, ten oldschoolowy dźwięk.
To musiało być tak na przykład, że jedna firma zrobiła zegarek, później drugie od niej skopiowało i następnie Polacy skopiowali od tego, od nich.
Tak jak z różnymi firmami, tak? Masz kilka telefonów, masz kilka, kilka rodzajów telefonów, a w niektórych masz podobne na przykład dzwonki lub dźwięki wbudowane.
Lub, nie wiem, no, dużo takich jest na przykład.
Na przykład masz jakiś tam sprzęt, a częścią od innego sprzętu. No, tak samo z dźwiękami jest. Lub było.
Może znajdę, może uda mi się znaleźć filmik na YouTubie, to Wam pokażę, chociaż raczej to jest marne szanse, że mi się uda znaleźć.
Gdzieś taki filmik widziałem, ale to z rosyjskimi napisami, więc musiałbym, musiałbym napisać przytulki.
Muszę tłumaczyć wyraz, mówiące zegarki, czy pierwsze mówiące zegarki, czy tam jakoś tak, i muszę tłumaczyć to na rosyjski i pisać to na YouTube.
Znaczy wkleić, bo to w cyrylicy to jest. No.
Więc...
Właściwie nie, bo tu masz, nie wiem, jakąś firmę polskich, tak samo jak Reflex. Reflex, a ten? No, tak samo.
Obydwie, obydwie filmy są inne, tak?
Obydwie firmy.
Po prostu to się kopiuje, tak?
Tu jest chiński zegarek, mówiąc po angielsku, a tam jest... tu jest polski zegarek. Tak samo jest w innym.
To druga, to pierwsza rzecz.
Co do dźwięków też, to nawet chiński zegarek jest taki, który mówi...
Jest szósta, 48, znaczy po chińsku.
.
.
.
.
.
Nie wiem, jak to tam się mówi.
.
.
.
.
.