Pozostałe języki

BGT: Funkcja Wait a string

Założony przez daszekmdn 18 wpisów ostatni wpis 3 lata temu

Witajcie.
Stworzyłem wątek na Audiogames ale nie mam na tyle biegłego angielskiego, żeby poprawnie wytłumaczyć o co mi chodzi, może ktoś z was mi odpowie?
Zastanawiam się czy zamiast wait(staławartośćliczbowa); mogę zaimplementować mu string.
W sensie użytkownik jest pytany ile program ma czekać, po wpisaniu tego do stringa on wysyłał by tą wartość liczbową do funkcji wait lub do czegoś co mogło by to przekonwertować do owej funkcji.
Czy jest możliwa jakaś implementacja wpisywanej wartości przez użytkownika do funkcji wait bez konieczności edytowania przez niego kodu?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Wczytujesz napis do stringa, konwertujesz do inta czyli int czekaj = (int)wpisanaliczba; chyba, że istnieje
funkcja konwertująca, no i potem wait(czekaj);

Że jak? Do stringa zrozumiałem że robię pole edycji ale co dalej?

no i konwertujesz to wyjścietego pola dycji ze stringa do int i wrzucasz w wait

Co robię źle?
On line: 3 (10)

Line: int czas=("+time+");
Error: Can't implicitly convert from 'const string' to 'int&'.
On line: 8 (6)
Line: wait(czas);
Error: Use of uninitialized global variable 'czas'.

Kod:
string test;
string time;
int czas=("+time+");
void main()
{
string test=input_box("test", "Enter test here:");
string time=input_box("Time", "Enter time here:");
wait(czas);
string name=""+test+"";
}

Po co do stringa? Przecież w czasie tak czy tak pize się wartość liczbową. W HSP wyglądałoby to tak
waittime =0
dialog "Ile mam czekac?"
input waittime
button "OK", *blabla
*blabla
await waittime
end
Nie wiem jak w tym zawszonym BGT.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Ale do HSP chyba nie zaimplementuje tego co chce

A co chcesz?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Jedyna zaleta tego skrzywionego BGT to wsparcie Unicode.

twtcmd

Aa, trzebaby pisac cały wrapper. Pewnie się skończy tak, że i tak to wkońcu na HSP przepiszemy

Nie przepiszemy. Bgrt jest dobre, bo też ma możliwość ładowania bibliotek dynamicznych dll.

Mówiłem, żebyś rpzekonwertował wartość string czas = "blabla"; na int, czyli int czas2 = (int)czas;

i potem robisz wait(czas2); czy coś tam. Oczywiscie dopiero po input

HSP też ma możliwość ładowania bibliotek DLL i normalną obsługę sieci.

hello, maybe I'm not sweating, but I need a little help in the bgt codenge, maybe I can get some good people ready to help me, please
никита

The same Nikita which cloning everything?

No, I'm not Nikita-k
никита