Blog Eltenowicza dostępny poza Eltenem dla czytających
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 MonikaZarczuk
Czy istnieje możliwość przesłania komuś linka do bloga, ale komuś, kto nie jest na eltenie i czy będzie
mógł go przeczytać? Jeśli tak, to będę wdzięczna za instrukcję!
#2 hryniek
Przez przeglądarkę, wchodzisz na elten-net.eu, otwierasz swój blog np. poprzez zalogowanie, nie wmjak
to wygląda dokładnie, bo nie mogę się zalogować, ale i bez tego się da, szukasz się np. w aktywnych osobach,
otwierasz swój blog no i masz linka. TO się da jeszcze z adresu wywnioskować co wpisać. Chyba elten-net.eu/blogs/nazwa_użytkownika.
#3 pajper
Nieee
nazwausera.blog.elten-net.eu
Ale blog będzie po prostu na liście ostatnio aktualizowanych blogów na stronie też, pod linkiem blogi.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#4 matius
Można sprubować połączyć bloga z usługą, która robi strumień z bloga i z automatu wysyła na konkretne
społecznościówki. Ja tak zrobiłem z bloggerem. Nie robiłem z Eltenem, ale może się da.
#5 MonikaZarczuk
Wow, ciekaw czy sie da, brzmi ciekawie.
#6 zywek
Nie da się, bo to nie jest rss, czy jak t się tm nazywa
#7 MonikaZarczuk
aha, dzięki.
#8 pajper
Natomiast RSS dla bloga to kolejna ciekawa propozycja. :)
#9 jamajka
Ta propozycja była już znacznie wcześniej, no ale tak, ciekawa jest rzeczywiście.
#10 Zuzler
A nie da się jakoś wyciągnąć linka prosto z Eltena, serio? Jeśli nie, to jestem za pomyśleniem o tym. Ja się tam nie znam, ale wy jesteście tacy mądrzy... Przysłużcie się czymś słabej kobiecie
#11 jamajka
Chyba szybciej jest wyciągnąć tradycyjną metodą, no ale jak mądrzy wymyślą, to się sama ucieszę.
#12 lwica
A ja nie umiem tego zrobić. Siedze na stronie weszłam na swojego bloga. I widze tylko tytuły wpisów i liczbę komentarzy. I zastanawiam się gdzie jest link. :D A co, najjwyżej będziecie mogli się pośmiać. Z tego, jaka ja nie ogarnięta. :D
#13 piter9521
Tytół wpisu jest linkiem i jak go dasz komóś i wpis jest publiczny to będzie mógł go otworzyć.
#14 lwica
O. Dzięki.
#15 lwica
No niestety. Nie działa to tak. Skopiowałam tytuł i próbowałam udostępnić na fb. Nie pokazywał się link tylko tytuł. O mnie. I tyle. Więc chyba jednajk to tak nie działa.
#16 piter9521
Dobra to bardziej szczegółowo. Tytół czyta jako link i klikasz menu kontekstowe i szukasz opcji kopiój link i enter i masz go w schowku.
#17 jamajka
Albo przechodzisz do paska adresu i kopiujesz. Ja robię kontrol i l, tak iskró, przechodzi do paska adresu, i tam jest link.
#18 hryniek
Ja wlaśnie też robię jak@Jamajka, ale... Słusznie zauważono, że taka opcja skopiowania wprost z Eltena byłaby ciekawsza, bo to jednak zawsze wię kliknięć, a to trzeba nwą kartę otworzyć, a to się zalogować, bo bynajmniej u mnie nie trzyma ELten danych logowania, no sami widzicie. Pytanie czy się da.
#19 pajper
Link do samego bloga to zawsze:
http://login.blog.elten-net.eu
np. u mnie
http://pajper.blog.elten-net.eu
przy czym link do wpisu trzeba już samemu wydobyć, będzie postaci:
https://elten-net.eu/blogs.php?post=idpostu
#20 hryniek
a rzeczywiście, tak też nie jest głupio, zapomniałęm jakoś tak niechcący, że blogi można przecież bez logowania przeglądać.