Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#541 kacper
Jaki to w ogóle typ? Bardziej kryminał, sensacja?
#542 Nowiczok
Jeśli pytasz o cykl Jack Reacher to raczej sensacja.
#543 Lowca_Androidow
taka zawiła sensacja, wszystkie są mocno zakręcone i powiłane, świetna seria.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#544 MonikaZarczuk
A czy ta ósma część jest w audio? Czytam wszystko o Jacku Reacherze, co tylko się pojawi.
#545 Lowca_Androidow
W wersji audio są dostępne następujące części:
Jack Reacher 01 - Poziom Śmierci (czyta J. Zadura) [Lee Child] (1997)
Jack Reacher 02 - Umrzeć Próbując (czyta J. Zadura) [Lee Child] 1998)
Jack Reacher 03 - Wróg Bez Twarzy (czyta J. Zadura) [Lee Child] (1999)
Jack Reacher 04 - Podejrzany (czyta L. Filipowicz) [Lee Child] (2000)
Jack Reacher 05 - Echo w Płomieniach (czyta J. Zadura) [Lee Child] (2001)
Jack Reacher 06 - W Tajnej Służbie (Bez Pudła) (czyta J. Zadura) [Lee Child] (2012)
w nawiasie napisałem (Bez Pudła) bo to jest ta sama powieść tylko wydana pod dwoma różnymi tytułami i w różnym okresie.
"W Tajnej Służbie" było napisane później - w 2012 roku.
Jack Reacher 07 - Siła Perswazji (czyta M. Opania) [Lee Child] (2003)
Jack Reacher 09 - Jednym Strzałem (czyta W. Zborowski) [Lee Child] (2005)
Jack Reacher 13 - Jutro Możesz Zniknąć (czyta J. Peszek) [Lee Child] (2009)
Jack Reacher 14 - 61 Godzin (czyta K. Globisz) [Lee Child] (2010)
Jack Reacher 15 - Czasami Warto Umrzeć (czyta J. Peszek) [Lee Child] (2010)
Jack Reacher 16 - Ostatnia Sprawa (czyta J. Peszek) [Lee Child] (2011)
Jack Reacher 17 - Poszukiwany (czyta J. Peszek) [Lee Child] (2012)
Jack Reacher 18 - Nigdy Nie Wracaj (czyta J. Peszek) [Lee Child] (2013)
Jack Reacher 19 - Sprawa Osobista (czyta T. Sobczak) [Lee Child] (2014)
Jack Reacher 22 - Nocna Runda (czyta T. Sobczak) [Lee Child] (2018)
Wszystkie tytuły:
Jack Reacher 01 - Poziom Śmierci (1997)
Jack Reacher 02 - Umrzeć Próbując (2998)
Jack Reacher 03 - Wróg Bez Twarzy (1999)
Jack Reacher 04 - Podejrzany (2000)
Jack Reacher 05 - Echo w Płomieniach (2001)
Jack Reacher 06 - W Tajnej Służbie (Bez Pudła 2002) (2012)
Jack Reacher 07 - Siła Perswazji (2003)
Jack Reacher 08 - Nieprzyjaciel (2004)
Jack Reacher 09 - Jednym Strzałem (2005)
Jack Reacher 10 - Bez Litości (2006)
Jack Reacher 11 - Elita Zabójców (2007)
Jack Reacher 12 - Nic Do Stracenia (2088)
Jack Reacher 13 - Jutro Możesz Zniknąć (2009)
Jack Reacher 14 - 61 Godzin (2010)
Jack Reacher 15 - Czasami Warto Umrzeć (2010)
Jack Reacher 16 - Ostatnia Sprawa (2011)
Jack Reacher 17 - Poszukiwany (2012)
Jack Reacher 18 - Nigdy Nie Wracaj (2013)
Jack Reacher 19 - Sprawa Osobista (2014)
Jack Reacher 20 - Zmuś Mnie (2015)
Jack Reacher 21 - Sto Milionów Dolarów 2016)
Jack Reacher 21a - Adres Nieznany (2018)
Jack Reacher 22- Nocna Runda (2018)
Luię audiobooki, Jack Reacher słuchałem z namiętnością kiedy czytał Zadura, robił to doskonale, wczuł się w rolę i tak jakby to On był Reacher'em.
Następnym był Opania, ale moim zdaniem nie podołał zadnaniu, dla mnie beznadzieja, ale kiedy zabrałem się do części 9, którą czyta Zborowski, już po pierwszych zdaniach stwierdziłęm, że nie dam rady tego słuchać, wróciłem do wersji txt.
Plextalk świetnie czyta, bardzo dobrze interpretuje, Ania sprawdza się bardzo dobrze, poza pewnymi dziwnymi skłonnościami do czytania końcówki "ca" jako "ka", ale to nie przeszkadza, aż tak bardzo, po pewnym czaasie nie zwraca się na to uwagi.
Późniejsze czyta Peszek, ale raczej nie sprawdzę, po Zadurze nikt tego nie przeczyta tak doskonale.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#546 biedrona333
ja właśnie skończyłam czytać książkę pod tytułem drugie dziecko i zaczynam czytać echo winy tej samej autorki co poprzednia książka
#547 MonikaZarczuk
A ja przeczytałam "Grace i Grace" Atwood, i jestem bardzo zadowolona z tej lektury. Sprawiła mi prawdziwą przyjemność.
#548 matius
Od jakiegoś czasu wruciłem do Zwiadowców i jestem już na 11 tomie.
#549 jamajka
O, super!
#550 kacper
A co to jest? Może sam zajrzę?
#551 matius
Seria powieści przedstawia przygody Willa, sieroty, który staje się czeladnikiem ponurego zwiadowcy o imieniu Halt. Korpus Zwiadowców zajmuje się dostarczaniem informacji i pilnowaniem porządku w królestwie, dla Duncana, króla Araluenu. Dostarczają mu informacji o wrogich zamiarach nieprzyjaciół. Seria jest połączeniem przygód nastoletniego Willa i jego przyjaciół, m.in. Horace'a, Cassandry, Alyss czy Gilana.
#552 matius
Ale pierwszy tom mi się tak nie bardzo podobał. Dopiero od drugiego ruszyło.
#553 kacper
aaaaaa, to, dobra, już wiem. wiesz, Ja czytałem pierwszy tom, tragedia, nie mogłem przebrnąć do końca. Głównie nie podobała mi się schematyczność powieści, to znaczy akcja była bardzo przewidywalna, jak również zachowania bohaterów. Np. Wiesz o co mi chodzi? Jak przeczytasz kilkanaście/dziesiąt powieści fantasy, to pojawiają się pewne schematy, i czytając to czułem się jakbym tą książkę już przeczytał kilka razy.
#554 matius
No właśnie o tym mówie, pierwszy tom mi też się nie podobał, ale następne już mi sie podobały.
#555 talpa171
Czytam właśnie Wszyscy jesteśmy podejrzani J. Chmielewskiej. Zbierałem się do tego, zbierałem, i zebrać się nie mogłem. Ale, zaczyna się ciekawie.
#556 Lowca_Androidow
Na jakiś czas zrobiłem sobie przerwę z Jackiem Reacherem, wpadła mi w rękę biografia Tyson'a, ""
Potem mam zamiar sobie przypomieć biografię Jacksona "Moon Walk"
#557 Zuzler
Talpa, czytam "Skazańca" ;) gdyby nie ogóly brak czasu akurat na czytanie, to bym już przerobiła więcej niż jeden tom z kawałkiem
#558 daszekmdn
"Antygona" (Bez ogona. ) Czytałem to dziś, bo lekturą jest.
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego dobierają właśnie takie. Kolejna książka, w której się samounicestwiają. A później się dziwić, że tyle pogrzebów młodych ludzi. :D Czarny humor for ever, ale może coś w tym jest?
#559 Zuzler
Nieee, Antygona jest tak nudna, że to samounicestwianie młodzieży to prędzej właśnie z nudy
#560 Zuzler
I Nigdy chyba nie pojmę, dlaczego Antygona była w gimnazjum, a Król Edyp w liceum, skoro
1: chronologicznie powinno być odwrotnie;
2: to są dwa dramaty starożytne, czyli dokładnie takie same, tylko mówią o czym innym. Wniosek: przerabia się dwie lektury, które różnią się jedynie treścią, a wszystkie środki stylistyczne, sporo pojęć i bólów bohaterów itd jest tych samych