EltenLink

Co teraz czytacie?

Wróć do Literatura

#381 Zuzler

Ależ Lwico! Nie nic nie robienie i siedzenie w miejscu, tylko mnóstwo czasu, w którym można sobie poczytać

2018-06-22 11:37

#382 skrzypenka

@Matius, super, będę czekać. Na Db może być.

Große Operndiva?
2018-06-22 23:56

#383 lwica

Zuzler tak, to tyż prowda. :D

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-06-23 12:01

#384 MonikaZarczuk

Piotrek, to naprawdę Ty? Uwierzyć nie mogę swoim uszom... Potwierdź, że się znamy, może to tylko zbieżność nazwisk ale nazwisko nie częste... Żona?

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-06-23 14:24

#385 lwica

Ja właśnie skończyłam "Gwiazd naszych wina". A teraz mam zamiar się wziąć, za 10 płytkich oddechów.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-06-25 11:40

#386 Celtic1002

Jak wrażenia po "Gwiazdach"?

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-06-25 11:41

#387 lwica

Suuper. Jak się zabiorę, i poprawie, to na blogu wyląduje recenzja. Na razie leży w notatniku i czeka aż ją porprawie, oprucz recenzji jest tam kilka przemyśleń. także śledźcie mojego bloga. :D

2018-06-25 11:45

#388 Bartek1

A ja czytam terraz cykl Boleslław Chrobry bardzo ciekawa książka, można się dowiedzieć jak ludzie żyli w dawnych czasach.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

2018-06-25 20:15

#389 matius

Jakąś chwilkę temu skończyłem "Gwiazd naszych wina". Bardzo mi się podobała.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-06-25 20:45

#390 lwica

OOO. Matius, zgraliśmy się w czasie. ;)

2018-06-25 21:18

#391 jamajka

Ja teraz czytam książkę pt. "Ed SHeeran - divide and conquer", co w polskim wydawnictwie przetłumaczono na "plusy i minusy". Oba to nawiązania do płyt Sheerana, które zamiast tytułu mają znaczki +, razy i /.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-06-26 13:27

#392 Zuzler

A ja sobie skończyłam właśnie drugą część "Love story". Dlatego o tym tyle dzisiaj wszędzie piszę, bo jakoś mi pasuje do tematów :) Ale to od wczoraj wieczorem do dzisiaj bo króciutkie. Przedtem dokończyłam 4 część "Pana lodowego ogrodu". A w kolejce czekają "Tak daleko jak nogi poniosą" i "Gwiazd naszych wina". Nie może przecież być mi za dobrze, no nie?

2018-06-26 14:30

#393 misiek

Zuzler- Jeńca masz audiobooka?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-06-26 15:30

#394 Zuzler

Jakiego jeńca?

2018-06-26 15:57

#395 misiek

Jeniec tak daleko jak nogi poniosą. Mówimy o tej samej książce?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-06-26 16:07

#396 Zuzler

Ja mówię o książce opowiadającej o nieieckich zesłańcach na Syberię po zakończeniu wojny. Przynajmniej tyle na razie tam wyczytałam. Pewnie to to, co? Ale ja nie mam audiobooka, tylko txt

2018-06-26 16:08

#397 Lowca_Androidow

A ja kolejną książkę alistair'a maclean - Działa Navarony

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-26 16:18

#398 misiek

Zuzler- tak dokładnie. Łowca- tylko oglądałem film. Poproszę.

2018-06-26 16:20

#399 Lowca_Androidow

Dobrze zrozumiałęm - interesują Cię działa Navarony?
Jeśli tak to już upycham na dropboxa

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-26 16:35

#400 misiek

Zgadza się. Tekst czy audiobook?

2018-06-26 16:38