Reaper
Wróć do Oprogramowanie#1 nuno69
Witajcie,
w tym wątku zadawajmy pytania odnośnie tego programu, czy jak kto woli: Stacji muzycznej.
Ja zacznę pierwszy: jak zmiksować ze sobą ścieżki? Uzywam Osary i tego dziwnego SWS bodajrze.
#2 matius
Ja dawno Reapera nnie używałem. Jak używałem to jeszcze nie wiedziałem, że jest coś takiego jak Osara.
Może i staniała, a może nie.
#3 nuno69
Osara jest darmowa
#4 piter9521
Trudno tak wytłumaczyć. Zależy o co dokładnie chodzi?
#5 nuno69
Chcę nałożyć jedną ścieżkę na drugą. Przyjmijmy, że na jednej jest podcast, a na drugiej muzyka do niego.
Już wiesz co mam na myśli?
#6 zywek
Dodaj dwie scieżki po prostu znaczy 2 tracki i ustaw na tj samej pozycji
#7 Milena132 Konto zarchiwizowane
Hej, hej, szukałam i znalazłam. Czy da się tak zrobić, żeby zaznaczyć kilka plików i zrenderować je po kolei do jakiegoś formatu na raz? Wiem, że tak się jakoś zrobić da, ale nie chcę, żeby przy każdym pliku dodawał ciszę. Co więc odznaczyć lub zaznaczyć?
#8 daszekmdn
Jeśli do różnych plików, to po co korzystać do tego celu z Reapera? Nie szybciej i z mniejszą ilością grzebania będzie użyć np Format Factory?
#9 Milena132 Konto zarchiwizowane
Nie jest tak dostępny, jakbym oczekiwała. I nie wiem, czy można mu ustawiać bitrate do plików.
#10 daszekmdn
Format factory nie jest dostępny? :O Korzystam od lat, i jest.
Jeśli mowa o tym, że po odpaleniu programu nie możesz nic robić strzałkami, to czemu nie sprawdziłaś nawet możliwosci naciśnięcia Alt? :/ Wszystko wykonujemy z alta.
Bitrate można, ale umownie, niska, średnia, wysoka. Wysoka to chyba 320.
#11 magmar Konto zarchiwizowane
witajcie. Czy najnowszy NVDA działa z reaccessem i win 7? Pracowałam na reaccessie z win eyesem, ale przeszłam na nvda i skróty np. prawy insert nie działają. Będę wdzięczna za podpowiedź. Mnie osara nie interesuje, bo jestem na to za leniwa uśmiech.
#12 denis333
Hej. Do najnowszego reapera i nda jest dodatek osara.
https://github.com/jcsteh/osara
#13 magmar Konto zarchiwizowane
Mam starszego z reaccesem, ale nvda nie działa.
#14 rafalko112
Bo trzeba dwa razy insert wcisnąć. Żeby reaper załapał że chcesz coś zaimportować. Poza tym radzę reapera uaktualnić bo wiele funkcji nie będziesz miała miał dostępnych. Pozdrawiam.
#15 tomecki
A to się akurat zgadza. Nowy Reaper z Osarą to nowe funkcje, chociażby lepsza obsługa MIDI, automatyka i jeszcze coś tam się znajdzie.
#16 magmar Konto zarchiwizowane
Dzięki. A jak ustawić ripple on czy rippe off w starszej wersji był to alt p. Z WE to działało, a NVDA nie reaguje. Poza tym przyzwyczaiłam się do starszej wersji, tak samo w wordzie nie mogą zdzierżyć wstążek i używam worda 2003.
#17 tomecki
Nie pamiętam.
#18 nuno69
W nowym reaperze ripple to tak samo jak w starym ALt P.
Jezeli ktos mial reaccesa, i chcialby przejsc na nowe musi wpierw odinstalowac starego reapera, wywalic caly folder %appdata%\reaper, zainstalowac nowego Reapera, Osare, SWS i wtedy mozna jechac. Polecam jeszcze ReaPack.
#19 magmar Konto zarchiwizowane
Dzięki problem w tym, że nie chcę nowego reapera!!
#20 nuno69
No ale... nie ma sensu uzywac starego :D