Discord jest dostępny!
Wróć do Sieci społecznościowe#21 balteam
Discord o tyle spoko, że popularny i dostępny, a na teamtalku mało ludzi stosunkowo.
#22 balteam
Czy jak transmitujędźwięk z mojego komputera to jest lag jak na kablu czy nie?
#23 DJGraco
Jaki lag na kablu?
Na tt nie mam żadnych lagów na kablu. Używam VAC.
#24 balteam
Jest lag, dźwięk masz przez drugą istancję, w sensie słyszysz ty dźwięk ze swojego komputeraz z teamtalka, a nie z komputera.
Jak wyglądają serwery z kilkoma tysiącami osób? niektóre są bardzo popularne, są tam pod kanały? Czy tylko twórcy mogą mówić, a reszta pisać? Czy można ustawiać wszystko kto ma mówić?
#25 daszekmdn
Opóźnienia zawsze będą bo leci przez internet wszystko.
#26 balteam
Głównie mi chodzi o wyeliminowanie opóźnień po mojej stronie. Innymi słowy, chcę słyszeć na przykład dźwięk z mojego komputera, ale transmitować dźwięk przez neta.
#27 DJGraco
No to włącz sobie nasłuch w systemie na kable, w tt wyłącz po ctrl+4 kable, żebyś nie słyszał podwójnie i masz znacznie mniejsze opóźnienia.
#28 balteam
Dzięki, opóźnienia faktycznie znacznie mniejsze.
ps. I co, na czym siedzicie?
#29 DJGraco
Ja na tt.
#30 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
ja też, pax-srv.ml
#31 Kosa12
Jeśli chodzi o dostępność na Discordzie jest ona ok, a jak chce się coś postreamować na discordzie to trzeba udost ępnić ekrn i wtedy są do wyboru aplikacje.
Następnie trzeba kliknąć trasmisję na żywo.
W tej wersji można sobie wybrać jakość trasmisji i dostosować do swoich potrzeb.
Powiem jeszcze, że nie ma opóźnień.
#32 misiek
I stereo też nie?
#33 balteam
Stereo w transmisji raczej jest, a w normalnych rozmowach, jak ktoś wykupi droższą wersję.
#34 DJGraco
Ahaa, bo myślałem, że stereo w normalnych rozmowach nie ma a tu proszę po wykupieniu discord premium
#35 misiek
Timtalk ma to za darmo.
#36 balteam
Każdy ma swoje wady i zalety. Na teamtalku jak chcesz mieć miejsce na pliki, to też musisz płacić chyba. Na diskordzie po prostu masz różne taryfy i każda zwiększa wszystko po trochu.
#37 tomecki
Eee? płacić na TT za pliki... chyba coś poplątałeś.
#38 Paulinux
Samemu TeamTalkowi nie płacisz nic, tylko za miejsce na serwerze, ale jak Discorda się stawia na własnym serwerze, bo chyba się da, to też trzeba miejsce zapewnić
#39 tomecki
Za miejsce to płacisz nawet, gdy nie masz plików. Sam program też parę mb zajmuje. Może to niezbyt dużo, ale jednak te parę mb trzeba mieć.
#40 daszekmdn
No, gdy bierzesz za free hosting to nic nie płacisz.