EltenLink

Refleksja o ankietach

Założony przez pajper 24 wpisy ostatni wpis 7 lat temu Strona 1 z 2

#1 1 polubienie

Tak się zastanawiam, jaki sens ma tworzenie ankiet z samymi polami tekstowymi.
Celem ankiet jest zebranie pewnego podsumowania, pewnej statystyki, ewentualnie z polami na wpisanie jakiejś dodatkowej opinii, dopytania o jakieś pytanie.
I wtedy to ma sens.
Kiedy jednak widzę ankietę, w której są same pola tekstowe.
Czy nie jest naprawdę lepiej stworzyć wątku?
Wyjdzie prawie na to samo, w dodatku można się podzielić opiniami.
Będzie może troszkę większy chaos, ale, tak wydaje mi się, że ankiety z samymi polami edycji są troszkę bez sensu.
Spokojnie, nie będę ich usuwał ani nic.
To tylko taka moja mała refleksja i pytanie czy ktoś podziela tą opinię.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#2 1 polubienie

Ja podzielam jak najbardziej. Strasznie mnie wkurzają takie ankiety tekstowe.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Też się nad takimi ankietami zastanawiam.
Dla samych tworzących przecież to też jest utrudnienie bo muszą czytać całw wywody żeby zebrać potem wyniki do kupy, a tak mają łatwe do podsumowania odpowiednie odpowiedzi za tak i nie
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Ankieta to ankieta a nie same pola do wypełnienia szystkim.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

ja popieram pajpera i jamajkę oraz łowcę androidów. Ankiety gdzie mamy też wybór opcji są lebsze i bardziej
że tak powiem ogarnięte
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Witam ja również uważam, że powinno się wybierać, a nie wpisywać
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

ja również popieram Pajpera

kilka pól nie zaszkodzi ale bez przesady
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#9 2 polubienia

Nie lubię być jak stado owiec i popierać, bo inni popierają, ale, że jestem troszku koci i mam coś jeszcze do powiedzenia, a ponad to zgadzam się... to popieram. same Pola tekstowe nie zestawią z automatu wynikó ankiety.
Swoją drogą ja jeszcze nawet nie wiem jak takie cuś utworzyc, nie mam wizji co chciałbym zbadać.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

A sprawdzałeś czy np. ankiety Googla mają jakieś api? bo tam jest duużo narzędzi statystycznych typu ile osób wypełniając pole x w taki sposób, wypełnili pole y w inny itp. W ten sposób można badać np. jeśli chodzi o ankietę dotyczącą edukacji ile osób po ośrodkach rekomenduje naukę w tego typu placówkach, albo czy zmieniają się preferencje w zależności od wieku i masę innych rzeczy. Może jest sposób żeby to do Eltena jakoś ściągnąć i mieć super gotowca?

Popieram, ale być może ankiety z polami edycyjnymi stanowią możliwość anonimowego wyrażenia swojej opinii.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#12 1 polubienie

Tak, niewątpliwie, ale nie temu mają służyć ankiety. Jeśli chcemy wyrazić swoją opinię w sposób bardziej dogłębny, możemy utworzyć wątek, o czym Dawid napisał w pierwszym wpisie. Pola tekstowe w ankiecie mają ewentualnie pozwolić nam rozwinąć wypowiedź, jeśli żadna z podanych nas nie satysfakcjonuje albo jeśli nie da się odpowiedzi określić jakoś chematycznie.
🇺🇦 🇵🇱

Jak ankieta ma same pola edycji to nie chce mi się jej nawet wypełniać.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

zacznyijmy od tego że wiele ankiet jest o niczym i są bez sensu

Co chwilę przyznajesz tylko rację. Jeśli nie masz nic do dodania po co pisać i robić spam?

Nie- ja się poddaję. Utworzyłem ankietę, zagłosowałem i mam wszystko zaznaczone nie tak jak chciałem. Teraz miałem okazję to sprawdzić, bo wypełniłem ją jako jedyny.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.