EltenLink

Jak w programie przejść szybko na ostatni wpis w wątku na forum

Wróć do Pytania i odpowiedzi

#1 Sunniva

Witajcie,
nie potrafię odkryć, jak mogę szybko dostać się do ostatniego wpisu lub do pola odpowiedzi w jakimkolwiek wątku na forum. Na stronie internetowej to stosunkowo proste i szybkie, wystarczy wybrać ostatnią stronę wątku, ale jak t zrobić w programie? Nie chce mi się za każdym razem przedzierać tabulatorem przez wszystkie wpisy od pierwszego do ostatniego. Wierzę, że jest na to jakiś sposób, który chętnie pozna,.

2019-12-19 08:08

#2 Julitka

Witaj,
Odpowiednią opcję znajdziesz w menu pod Altem (Nawigacja), a także pomoże skrót Ctrl+Kropka.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2019-12-19 08:26

#3 papierek

albo ctrl
u, do ostatniego nieprzeczytanego

po co mi sygnatura?
Edytowano 2019-12-19 09:29

#4 balteam

Jak naciśniesz klawisz f1 to będziesz miała różne skruty.
z tych przydatnych
kontrol z przecinkiem przerzuca ciebie do pierwszego wpisu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-12-19 09:46

#5 Sunniva

Dziękuję za podpowiedzi. Będę testować

2019-12-19 11:16

#6 pajper

CTRL+przecinek i CTRL+kropka, jak tu pisano, przenoszą do pierwszego i ostatniego wpisu, a CTRL+U do pierwszego nieprzeczytanego.
Nie wspomniano natomiast o CTRL+N, które przenosi do pola nowego wpisu oraz o dwóch skrótach dotyczących tylko forum (powyższe działają także na blogach):
CTRL+D, który cytuje wpis i CTRL+J, który rozwija listę do szybkiego skakania po wpisach. Na niej można używać np. Page Up i Page Down i skoczyć do interesującego nas wpisu enterem.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2019-12-19 11:37

#7 Sunniva

Super, dziękuję

2019-12-19 21:41