Rok 2017
Wróć do Archiwum Eltena#21 majkmik1981
Hm,
O jakiej sprawiedliwości my tu mówimy? Każdemu po równo? czy może każdemu wedle jego widzi mi się? Kurcze,
Czy nie starczy to co Dawid do tej pory zrobił? Apka na kompa jest? Jest. Przez stronę można obsłużyć
Można. Będzie jeszcze ios, to dobrze, a jak nawet nie będzie to nie starczy? Szczerze doradzam
opanowanie się. A jeżeli to nie pomoże, to wiadro lodowatej wody
Pozdrawiam Starynietoperz
--Cytat (łysy:
W takim razie pokrzywdzeni zostaną jedni kosztem drugich. To może w ogóle zamknijmy temat mobilnej aplikacji
skoro ma to tak wyglądać? Przynajmniej będzie sprawiedliwie.
d
-- Koniec Cytatu
#22 denis333
Appka mobilna powinna się jak najbardziej znaleźć. Ewentualnie jeszcze bardziej ulepszona strona, żeby
się nie poczwarzać bez podstawnie. A za równo na ios jak i na androidzie da się przypisać stronę do ekranu
głównego i nazwać ją we dle swojego upodobania. Więc czy to będzie webowe, czy natywne nie robi w tej
chwili różnicy. Byle by tylko działało stabilnie, a będzie wilk syty, i owca cała.
#23 majkmik1981
@denis333
Nie znam się na informatyce, ale wydaje mi się że by coś najakiś system stworzyć, to że trzeba testować
na tym systemie. No a jeżeli nie mamy pod ręką systemu, to jak stworzyć coś wogóle?
Może by się nie rozdrabniając jeżeli tak potrzebna jest apka to złóżmy się na antka dla dawida. D
#24 denis333
No właśnie tez o tym myślałem. Po stówce każdy by dorzucił dawid od siebie by tochę dołożył i by było
gitez. Ale niestety to tylko marzenia.
#25 misiek
Jak bym miał swojego Samsunga to bym mu do testów podesłał bez problemu. Niestety nic aktualnie na Androidzie
nie posiadam.
#26 majkmik1981
Ja myślę że nie koniecznie to musiały by być tylko marzenia.
Zdaję sobie sprawę z tego że większość ze społeczności to jeszcze uczniowie, i takich co mogli by dać
jest nie wielu, no ale jeżeli zebrało by się z kilka osób to mogło by wypalić. ja i Pies jesteśmy za.
Wiem bo gadałem z nim o tym dziś w redakcji.
Starynietoperz
--Cytat (denis333:
No właśnie tez o tym myślałem. Po stówce każdy by dorzucił dawid od siebie by tochę dołożył i by było
gitez. Ale niestety to tylko marzenia.
www.radiodht.com
-- Koniec Cytatu
#27 balteam
najpierw z tysiak na serwer by się przydało dać, w wolnej chwili coś wyślę, ale że rok długi, to mam
czas;d
#28 pajper
--Cytat (żywek):
Tak, fajnie. Że ja nie mam, to nikt nei będzie miał aplikacji, bo mi się nie chce poświęcić się i zarobić
kilka groszy, żeby sobie załątwić telefon.
--Koniec cytatu
Żywku, z całym szacunkiem.
Ja bardzo chętnie poświęcam czas na rozwój Eltena.
Ale mówisz kilka groszy. Gdyby było to kilka groszy, już dawno bym taki telefon kupił, jak również Macbooka.
DLa mnie kilkaset złotych graniczących z liczbami już czterocyfrowymi to kilka groszy nie jest, szczególnie, że trzeba jeszcze opłacić serwery, co już jest dla mnie sporym problemem.
DLatego fizycznie nie stać mnie na zakup telefonu nawet za tych kilkaset złotych.
--Cytat (łysy):
Jak bym miał swojego Samsunga to bym mu do testów podesłał bez problemu. Niestety nic aktualnie na Androidzie
nie posiadam.
--Koniec cytatu
Nie mógłbym skorzystać i tak z takiej oferty, choć bardzo dziękuję za chęci.
Zbyt duże ryzyko, że przypadkiem, eksperymentując, coś popsuję, nie chciałbym brać takiej odpowiedzialności.
--Cytat (majkmik1981):
@denis333
Nie znam się na informatyce, ale wydaje mi się że by coś najakiś system stworzyć, to że trzeba testować
na tym systemie. No a jeżeli nie mamy pod ręką systemu, to jak stworzyć coś wogóle?
Może by się nie rozdrabniając jeżeli tak potrzebna jest apka to złóżmy się na antka dla dawida. D
--Koniec cytatu
Przede wszystkim, dziękuję ponownie, ale, nie tędy droga.
Nie oczekuję od nikogo kupowania mi czegokolwiek, czy to do testów czy innego zastosowania, szczególnie, że taki telefon no jednak służyłby nie tylko do rozwoju Eltena.
Moje prośby dotyczą tylko utrzymania serwerów, bo jest to spory wydatek, ale niczego więcej nie oczekuję i o nic więcej nie proszę.
Robię to dlatego, że, primo, chcę stworzyć coś użytecznego, by nie umarł projekt Simplito, secundo, umiem
to zrobić, tertio, lubię pomagać innym szczególnie, gdy wiążę się to z użyciem wiedzy, którą zdobyłem,
w tym wypadku programistycznej. No i kquadro, robię to również jakby nie patrzeć dla siebie, sam też
tutaj z wami piszę.
Ale na pewno nie robię tego, by wyłudzać pieniądze.
Pozdrawiam,
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#29 misiek
Dawidzie- co byś popsuł- telefon jednym programem? W dodatku swoim? No proszę cię. Tak się składa, żejuż
porozmawiałem tu i tam i za kilka miesięcy będę mógł mieć Samsunga Galaxy s4, takwięc jakbyś zmienił
zdanie to wiesz gdzie mnie szukać.
#30 jamajka
Prośba do Dawida jest taka: nie myl proszenia z wyłudzaniem. A pomysł dość fajny, w sensie ten ze złożeniem.
:d Jestem złośliwa, jestem za! :p
#31 zywek
Jeszcze jest android x86. CHyba jakoś działa na wirtualnych maszynach.
#32 jamajka
O, to by był jakiś pomysł może rzeczywiście.
#33 hryniek
ANdroid x86 fakt jest, ale... Jak chcesz testować interfejs dotykowy nie posiadając dotyku?
#34 zywek
ALe interfejs dotykowy to nie chodzi o to. CHodzi o to, że przecieżz klawiatury też można accessibility
testować.
#35 hryniek
można, ale trzeba zaprojektować interfejs i mieć na czym sprawdzić jak to to wygląda w użyciu realnym.
#36 zywek
Hm, skoro tak twierdzisz. Jednakże ja twierdzę, ze accessibility z sukcesem można testować klawiaturnie.
#37 hryniek
TYle to i ja wiem. Ale raczej z appki będą korzystali użytkownicy ze stricte smartfona, a nie podpinający
klawiaturę.
#38 zywek
Ale czym to się rózni? Przyciski się układają tak, jak sę mają układać. Naciśnięcie strzałki na klawiatuze
działa jak szarpnięcie palcem po ekranie.
#39 hryniek
Coś mi się wydaje, że nie do konca tak jest. Appkę trzba osobno pod dotyk i klawę projektować. MOgę się
mylić, ale....
#40 zywek
Nie, Wydaje mi się, ze jest tak, jak mówię. Aczkolwiek palca bym sobie za to uciąć nie dał