Witajcie. Porozmawiajmy tutaj na temat twórczość tego Autora. Czy w ogóle ktokolwiek o nim cokolwiek słyszał? Ja przeczytałęm wiele jego książek i uważam, że Różaniec jest najlepszą z nich wszystkich. Pozdrawiam i zachęcam do syskusji.
Ja czytałam fnin i trochę opowiadań i bardzo lubię tego autora. Udało mu się zrobić coś, co w książkach lubię najbardziej, czyli świat, do którego się tęskni niezależnie od akcji, w sensie, ja czekając na 15 część fnin nie zastanawiam się, co tam będzie się działo, tylko: co słychać u bohaterów.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
We FNIN jest niestety troszkę ten problem, że pod koniec autorowi chyba zaczyna brakować pomysłów. Mam na myśli szczególnie ostatnie części. Dla przykładu, "Klątwa domu McKillianów" miała szansę być częścią naprawdę bezbłędną i ze względu na tematykę, na genialne poczucie humoru. Miała szansę, ale niestety moim zdaniem, kompletnie ją zepsuł. Aż jeszcze raz przeczytam, żeby się szerzej wypowiedzieć. Pamiętam, że byłam bardzo rozczarowana.
Mimo wszystko, odnoszę wrażenie, że autor się tą serią trochę zmęczył. Pomysły świetne, a z realizacją już gorzej. Co do ostatniej części, zgodzę się, jest niezła.