Rafał Kosik
Wróć do Literatura#1 zywek
Witajcie.
Porozmawiajmy tutaj na temat twórczość tego Autora. Czy w ogóle ktokolwiek o nim cokolwiek słyszał?
Ja przeczytałęm wiele jego książek i uważam, że Różaniec jest najlepszą z nich wszystkich.
Pozdrawiam i zachęcam do syskusji.
#2 Elanor
Lubię gościa, choć za "Różaniec" dopiero zamierzam się wziąć. Bardzo mi odpowiada jego poczucie humoru.
Często trafia w sedno.
#3 djsenter
Nowi ludzie i trylogia FNIN są naprawdę warte przeczytania.
#4 zywek
jak trylogia fnin?
#5 djsenter
No felix net i nika
#6 zywek
ale to nie jest trylogia, bo jest 15 części chyba, albo 14, 14 na pewno znaczy
#7 daszekmdn
Jedynie FNIN czytałem i fajne, wracam do nich czasem
#8 zywek
Różaniec jest najlepszy z tych wszystkich, rpzynajmniej j tak uważam. Napięcie do ostatniejchwili. ROśnie
powoli oczywiscie.
#9 jamajka
Ja czytałam fnin i trochę opowiadań i bardzo lubię tego autora. Udało mu się zrobić coś, co w książkach
lubię najbardziej, czyli świat, do którego się tęskni niezależnie od akcji, w sensie, ja czekając na
15 część fnin nie zastanawiam się, co tam będzie się działo, tylko: co słychać u bohaterów.
#10 Elanor
We FNIN jest niestety troszkę ten problem, że pod koniec autorowi chyba zaczyna brakować pomysłów. Mam
na myśli szczególnie ostatnie części. Dla przykładu, "Klątwa domu McKillianów" miała szansę być częścią
naprawdę bezbłędną i ze względu na tematykę, na genialne poczucie humoru. Miała szansę, ale niestety
moim zdaniem, kompletnie ją zepsuł. Aż jeszcze raz przeczytam, żeby się szerzej wypowiedzieć. Pamiętam,
że byłam bardzo rozczarowana.
#11 jamajka
No właśnie to jest też moja, że tak powiem, najmniej lubiana część. Ale już ostatnia mi się podobała.
#12 zywek
Nie no, 13 była taka średnia, ale 14 była niezła wg mnie.
#13 Elanor
Mimo wszystko, odnoszę wrażenie, że autor się tą serią trochę zmęczył. Pomysły świetne, a z realizacją
już gorzej. Co do ostatniej części, zgodzę się, jest niezła.
#14 pates
a jaka jest ostatniac część
#15 zywek
14 właśnie, ale 15 ma być albo w święta, co jest niemożliwe już teraz, albo w następnym roku. Tak mi
napisął pan Rafał :P
#16 daszekmdn
15 miała być już w maju.
#17 zywek
Tak, ale Różaniec był w trakcie twozenia, a że dla dorosłych nic nie tworzył przez 8 lat, dlatego skupił
się na różańcu
#18 Julitka
A gdzie można zdobyć części od 11 w górę?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#19 pates
ja też szukam 11
#20 zywek
Gdzieś u mnie, jutro gdzieś pdrzucę