Forum

Problem z nagrywaniem postów na Androidzie

Forum głosowe

nuno69

#1 ·

Transcription

Dzień dobry, otóż mam pewien problem. Próbuję nagrać post Androidem, używam przeglądarki Chrome i mimo tego, że przyznałem odpowiednie uprawnienia, uprawnienia do mikrofonu, to dalej gdy próbuję nagrać post otrzymuję komunikat Media Error i nie mogę z tym nic zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Używam Xiaomi Redmi Note 4, Android 7.0, MIUI 9.03 Global. Dziękuję.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

monstricek

#2 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, w sumie nie wiem jak to rozwiązać, ale potwierdzam, że na jednym z androidów, który posiadam też to nie działa. Na iOS nie działa, także trzeba coś z tym robić i trzeba jakoś chyba zmienić API czy coś, ale Dawid chyba o tym już wie.

daszekmdn

#3 ·

2 likes
Transcription

Witajcie, potwierdzam, także problem na Androidzie mi też nie działa wyświetlając Media Error, z tego co wiem, użytkownikom Mac OS X-ów używających Safari, próbujących nagrać się przez stronę, także to nie działa i z Safari na iPhone'ie ponoć też jest taki sam problem. Z ciekawości, próbowaliście może nagrywać ten post Firefoxem? Jakoś? Bo ja pamiętam, że na takim audioforum, na przykład, nagrywanie postów z Androida poprzez przeglądarkę Firefox mi w pełni działało, a z tego co słyszę po jakości dźwięku i tak dalej, to jest tutaj chyba użyty ten sam algorytm audio co na audioforum. Pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

nuno69

#4 ·

Transcription

o to ty mnie akurat zainteresowałeś za chwilę pobiorę Firefoxa i odezwę się tutaj jak stestuję jak się odezwę to znaczy że to działa jak się nie odezwę to znaczy że nie udało mi się tego uruchomić także mam nadzieję że do usłyszenia

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

nuno69

#5 ·

Transcription

Dzień dobry. Jak widać chyba się udało. Zobaczymy. To jest test.

nuno69

#6 ·

Transcription

Ja nie rozumiem tego, wiesz, nagrał się wpis zresamplowany, dobra, ale że nagrał się w mono, to tego już nie wybaczę temu telefonowi, jakim prawem on to zrobił, jak zawsze resamplował wpisy, które się nagrywały w stereo, w sensie rzeczy, ale trudno. No jak widać, na Firefoxie to działa, ten telefon ładnie zapytał mnie, w sensie przeglądarka ładnie zapytała mnie, czy chcę udostępnić mikrofon w witrynie elten-net.eu, no i jak się zgodziłem, to mogłem nagrać wpisy, czyli trzeba używać Firefoxa, jak widać, Chrome sobie z tym nie radzi, dziwne, przecież to Chrome jest lepszy od Firefoxa, zawsze bynajmniej tak było, a teraz jednakowoż tak nie jest, no więc cóż.

daszekmdn

#7 ·

1 likes
Transcription

Thank you very much.

skrzypenka

#8 ·

Transcription

Cześć. Nie wiem, jak jest z postami, ale taki problem jest na blogu. Na przykład nie można zrobić takiego mówionego posta na blogu, na Androidzie, na iPhone'ie, bo wchodzę sobie na stronę przez tą Mozilla w telefonie jednym i drugim i to tam nie ma tego nagrań. Jest tylko dodaj wpis, nie ma dodaj audio, to nie wiem, czy tak powinno być. Czy tak powinno być, czy to jest jakiś błąd. No ale nie zastanawiałam się w sumie nad tym, bo sobie nagrywam przez komputer albo rzeczywiście przez telefon, ale wrzucam sobie potem albo przez dyktafon.

Große Operndiva?

daszekmdn

#9 ·

1 likes
Transcription

Po prostu nie została ta opcja dodana, ale w sumie nic nie tracimy, bo wpisy nagrywane telefonem brzmią fatalnie po prostu. Jakość nie dość, że jest słaba, to jeszcze jest odszumiak się jakiś taki i ten wpis nam się tnie, co można zobaczyć w wątku witam na forum głosowym na przykład.

papierek

#10 ·

1 likes
Transcription

Ja teraz nagrywam swój post z Androida i szczerze mówiąc to działa to bardzo dobrze, więc nie wiem co u Ciebie z tym, że coś nie wyszło, ale to tak dla testu nagrałem z Androida, no bardzo dobrze działa.

po co mi sygnatura?

skrzypenka

#11 ·

Transcription

Właśnie mój dyktafon w Samsungu, który sobie kupiłam jest fajny i nagrywa tak pięknie stereo i sobie tak pomyślałam, że wtedy właśnie tak pięknie od razu nagrał mój wpis na moim blogu i tak sobie pomyślałam, że byłoby to fajnie, gdyby tak się podobało nagrywać, nie wiem.

Große Operndiva?

longshoot

#12 ·

Transcription

A to można wrzucić na bloga, wystarczy po prostu nagranie z samsungowego dyktafonu za pomocą, tam kliknąć na blogu jak nagrywasz głosowy wpizdać, jak to się nazywa, wybierz istniejący plik, czy tam dodaj istniejący plik i wybrać ten plik i po prostu to się przekonwertuje tam do formatu. To jaki powinien być i wszyscy będą mogli tego słuchać i wszystko będzie działać.