#1701 iwkan
A jak po lądowaniu? czy trzeba prosić o zgodę na wjazd na parking czy na stanowiska?
#1702 Rogan
Nie, nic nie trzeba jesli nie masz pasażerów. możesz od razu odkołować na miejsce parkingowe.
#1703 midek
Czesc co do saba to mozesz ustawic jak chcesz przy ladowaniu grunt, zebys od razu wysunela spojlery. wtedy blyskawicznie przyziemisz.
#1704 midek
btrw. tworze podrecznik uzytkownika, ale wolno mi to idzie. poki co jest caly pocatek a wsobote biore sie za opis cesny i moze innych kategorii pierwszej. link byl na discordzie, ale jak kogos tam nie ma dajcie znac, to przesle, tylko to ciagle w trakcie prachy wiec zmieniac sie moze czesto;p
#1705 midek
w pon wyszla aktualizacja wersji beta *pewnie i oficjalka niebawem wpadnie. z wazniejszych rzeczy usuneli bug z touchpadem (program sie zamykal kiedy sie dotknelo touchpada) ma dojsc te mozliwosc wysylania wiadomosci do wsystkich na danym lotnisku. rzekomo bedziemy mogli podejrzec pod ctrl shift enter gdziektory gracz jest, no i ma byc wprowakdzony dodaktowy ton do czujnika, informujacy nas o obecnosci innego samolotu na naszej drodze.
#1706 midek
we wczorajszej aktualizacji naprawiono problem z autospeedem tzn. prawie naprawiono. przyspieszanie dziala okiej, zwalnianie nie zatrzymuje sie mimo tego iz dzwiek ogalasza ze osiagnelismy zadana predkosc. w polskim tlumaczeniu zmieniono fraze "klapy ustawione na" i "spojlery ustawione na" na "klapy na" i "spojlery na" skróci to czas czytania informacji dostepnych pod klawiszem r. kolejna wazna nowoscia jest ograniczenie predkosci skretu podczas kolowania. Suma predkosci i kata nachylenia kol nie moze byc wieksza niz 80. dla przykladu maly samoolot ktory skrecil kola pod katem 30 stopni moze jechac z predkoscia maks 50, ale duzy smaolot, ktory wymaga kata skretu 50 stopni moze jechac juz tylko z predkoscia 30km/h co przy skrecaniu i tak jest az nadto duza wartoscia imho. ps. poprawki dostepne poki co na kanale beta bety;-) ale wkrotce zapenwe pojawia sie i w oicjalnej edycji betatesterskiej.
#1707 midek
Pojawila sie aktualizacja ef3 pelnej wersji. naprawiono blad z funkcja autospeed, anotmiast caly czas jest blad z przelaczaniem sie trybow lotu - kiedy przechodzimy z trybu kolowanua na lotu i na odwrot samolot z2qlnia do zera. jak sobie z tym poradzic? 1. nacisnac home zaraz po przelaczeniu trybow, samolot bedzie przyspieszal, ale powoli;
2. po przelaczeniu trybow skorzystac z autospeeda i ustawic potrzebna predkos. Przy pierwszym rozwiazaniu gdy samolot osiagnie potrzebna predkosc nalezy nacisnac ctrl del aby zdlawic silnik.
#1708 krzykacz
aja obecnie jeszcze w eurofly 2 gram robie paczke music world i musze z indi lecieć i w treści zadania mi gada rze musze zatrzymać sie w pakistanie ajak daje schift a to mi pokazuje rze przestanku niema czy ktoś zrobił toom paczke dokońca?
#1709 LordKiller Konto zarchiwizowane
po co grać w EF2 jak jest EF3?
#1710 krzykacz
bo gram jeszcze w eurofly 2 bo mam takom ohote
#1711 LordKiller Konto zarchiwizowane
acha.
Bez sensu, ale ok.
Ja tam doszedłem do zad 65 głównej kampanii i tyle.
#1712 kacper10
hej, mam pytanie zrobiłem lot treningowy w 2 kategorii, ale mi nie zaliczyło do statystyk przybetego dystansu itp. Dalej mam 0 w startach lądowaniach itp.
Ktoś wie co zrobiłem nietak?
#1713 LordKiller Konto zarchiwizowane
Nie miałeś wypadku?
#1714 kacper10
nie, miałem tą muzyczkę, że misja zakończona.
#1715 LordKiller Konto zarchiwizowane
to ja niewiem.
#1716 kacper10
chodzi mi o to, że jak wyląduję, i zamknę gre i uruchomię ponownie to się nie zapisują postępy.
Nie wiem, jest jakiś skrót albo opcja do zapisywania?
#1717 LordKiller Konto zarchiwizowane
No rozumiem.
Niema skrótu.
Ale dajesz f4 i klikasz wyjdź?
Nie z procesów czy jakoś inaczej wymuszasz?
#1718 kacper10
nie no jest ta muzyczka po zakończeniu misji, daje f4 i jak odpalam kolejny raz, to wszędzie jest 0, jakby tego lotu nie było wgl
#1719 LordKiller Konto zarchiwizowane
weź przeinstaluj grę w ogóle czy coś albo uruchom ponownie komputer.
#1720 zywek
Ogólnie to w Twoich statystykach się nie zapisują, zapisują się tylko w dziennikach pokładowych konkretnego samolotu, że masz 10 takich i0 jakichś innych.