Forum

WP pilot

Forum mieszane

lukasz1993258

#1 ·

Transkrypcja

Witam Was w kolejnym wątku na Eltenie. Tutaj podyskutujmy sobie o stronce internetowej, która kiedyś nazywała się Videostar, a obecnie nazywa się WP Pilot. To jest strona, dzięki której można oglądać telewizję. Niektóre kanały są płatne, ale większość takich podstawowych kanałów jest darmowych, w tym TVP1, 2K, TVN, Polsat, SKTV, SKTV Extra. Coś mi się tam jeszcze pewnie darmowego znalazło, ale nie wiem tak dokładnie, bo się nie zagłębiałem w to. Nie wiem też dokładnie jak wygląda. Nie oglądałem formy płatności i na ile tam się pakiety wykupuje, ale stronka jest jak najbardziej, jak dla mnie przystosowana. Da się w niej jakoś tam posługiwać. Rejestracja na szczęście jest darmowa, więc można bez problemu się po tej stronce poruszać. Także czekam na Wasze opinie odnośnie tej strony. W tym wątku pojawił się nowy wpis. No i będę Was serdecznie pozdrawiać i do usłyszenia w tym wątku. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Puszkin

#2 ·

Transkrypcja

WP Pilot, dawniej Videostar jak najbardziej, strona czasem używam, acz ja niestety za granicą oglądać wszystkich kanałów nie mogę, typu właśnie TVP1, TVP2, Polsat. Ja u siebie tylko niektóre kanały mogę oglądać, acz ja sobie z tym radzę mając VPN-a, więc ja sobie spokojnie mogę oglądać jeśli mam na to ochotę. Acz gdzieś czytałem, że na tym WP Pilot jakość obrazu jest niezbyt dobra, jeśli nie wykupimy jednego z tych pakietów premium. Normowe są wszystkie kanały te podstawowe, czyli właściwie TVP, Polsat, TVN, TV4, Puls, Puls 2, chyba SKTV, SKTV Extra, Echo24 i jeszcze więcej. Całą listę można zresztą zobaczyć. A premium to są kanały jak sama nazwa mówi, premium.

lukasz1993258

#3 ·

Transkrypcja

czyli tak zwane po prostu kanały płatne ja co prawda jeszcze nigdy w życiu żadnych kanałów nie wykupowałem nie wykupywałem ale mój kolega coś tam wykupował oraz nie dopytywałem się go tak dobitnie ile co kosztuje nawet ja tam sam nie zaglądałem do tego cennika no bo nie wiem czy nie wiem dokładnie jak to po prostu jakoś nie miałem do tego głowy żeby jakoś się w to bardziej zagłębiać żeby to wykupywać na razie mi wystarczy tyle kanałów ile tam jest najważniejsze w ogóle że ta strona jest przystosowana i że można bez problemu na niej oglądać kanały telewizyjne co do obrazów to ja się tym nie przejmuję bo wiadomo że ja nie widzę więc obraz mi jest generalnie niepotrzebny wcale dźwięk jest dobry w sumie no to nie ma się co martwić także tyle

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#4 ·

Transkrypcja

Poza tym jeszcze odnośnie WP Pilot, gdzieś słyszałem, ale nie wiem czy to jest prawda, czy to ktoś blefował, czy jak, ale ponoć jest jakaś aplikacja WP Pilot, więc, ale to jest chyba na iPhone'a, czy na iOS'y, czy na Android, także nie wiem ile w tym jest prawdy, jeżeli coś na ten temat wiecie, no to się możecie wypowiedzieć też w tym wątku, bo nie ukrywam, że ja prawdopodobnie będę mieć iPhone'a, aczkolwiek taką żywię na J, nadzieję, że będę mieć, a skoro będę mieć, to bym chciał sobie tą aplikację WP Pilot przetestować, bo ciekawi mnie jak ona będzie współpracowała i w sumie ciekawi mnie jaka ona jest, także pozdrawiam.

monstricek

#5 ·

1 polubień
Transkrypcja

Tak troszeczkę nie tak o pilocie, jak w ogóle o telewizji chcę zapytać. Ludzie, powiedzcie mi, przez co w ogóle można oglądać polską telewizję za granicą? Bo jak wiecie, ja jestem z Rosji i żaden polski serwis, którego próbowałem, jakby nie pokazuje mi waszej telewizji. A chciałbym jednak. Jakieś tam kanały regionalne kiedyś tam oglądałem. Nie pamiętam nawet przez co, bo przez różne strony to było. Ale może jest jakiś taki portal, gdzie umieszczone telewizje, gdzie można nawet, niech być zapłacąc, ale pooglądać tego wszystkiego.

Puszkin

#6 ·

Transkrypcja

Jak chodzi o płatne, no to na pewno widzja.tv zdaje się jest taka strona. Telewizja.net, kiedyś strona fajnie działała, nawet płatna nie była i działała ładnie z polskimi kanałami. Aż teraz jest Delta Media Player i można. No i dużo można generalnie znaleźć, darmowa myślnik.tv.pl o. Też tam kanały działają, acz wiadomo, to jest strona darmowa, więc na stronach darmowych kanały telewizyjne będą raz działać, raz nie działać, acz możesz spróbować. W Rosji powinno działać, no chyba, że jakieś takie georestrykcje są, że nie działa, nie wiem, szczerze powiedziawszy. Ja u siebie w Wielkiej Brytanii mogę oglądać polskie kanały na różnych stronach. A wracając do tematu WP Pilot. Łukaszu, bardzo dobrze słyszałeś, jest aplikacja zarówno na Androida, jak i na iPhona WP Pilot i WP Pilot bardzo ładnie na iPhonie działa. Na Androidzie nie wiem, bo nie testowałem, wydaje mi się, że też powinno działać dobrze. Na iPhonie działa bardzo ładnie, klikam w kanał i od razu mi ten kanał zaczyna grać, a o to chyba w tym wszystkim chodzi.

daszekmdn

#7 ·

Transkrypcja

Dzień dobry wszystkim, kiedyś z pewną osobą chcieliśmy obejrzeć jeden program nadawany w telewizji na TimToku i poleciło mi stronę tele-wizja.com Strona w pełni darmowa i zazwyczaj kanały na niej działają. Jedynie jest, gdy dużo użytkowników ogląda ten sam kanał, potrafi się czasem przywieźć, ale wystarczy odświeżyć stronę i kanał działa normalnie. Lecz polecam używać na tej stronie jakiegoś adblocka, czy innego czegoś do blokowania reklam, bo są tam reklamy nie z Google, tylko z zewnętrznych źródeł, a jak wiadomo, te potrafią czasem zaszkodzić systemowi, instalując jakieś niepożądane coś. Po kliknięciu na jakiś kanał... Właśnie w nowych kartach otwierają nam się reklamy, kiedyś nawet mi się jakiś filmik z YouTube otworzył, co ciekawe, po arabsku, ale tak poza tym strona działa całkiem spoko. Chyba, że już nie działa, bo ostatni raz to korzystałem z niej z dwa miesiące temu, bo z reguły telewizji nie oglądam i raczej jeśli mam oglądać to już z kimś. Bo samemu nie. Samemu wolę sobie znaleźć dany film w internecie. Pozdrawiam i do usłyszenia.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#8 ·

Transkrypcja

Nie no, jak będę myć iPhone'a, to myślę, że sobie tą aplikację przetestuję na nie, bo ciekawi mnie jak ona działa po prostu. No i tyle.

Bartek1

#9 ·

Transkrypcja

Myślę, że ciekawa stronka, aplikacja na iOS-a mam. A i owszem, tylko... Aha, bo ona jest płatna, czudemowa ta witazyna, bo ja mam taką, że zarejestrowałem się do aplikacji przez Facebooka. Ale widzimy tylko te podstawowe kanały, jedynkę, dwójkę, polsat, TVN i chyba TV4, tam... Nie wiem, właśnie niektóre kanały social może są płatne, a niektóre bezmowy.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

matid25

#10 ·

Transkrypcja

Witajcie, informacja sprzed chwili. Co do programu WP Pilot. Programy wszystkie, które mam na liście są bezpłatne. Pewnie gdyby wejść w jakieś tam ustawienia, czy gdzieś tam dalej. To pewnie by się jakieś kupne znalazły. Dlatego, że w ogóle widzę, że ta lista jest jakaś taka inna. Bo wchodziły jakieś programy, które nie było wcześniej. A na przykład zniknęła SKTV, PoloTV nie ma. Gdzie przed jakimiś dwoma czy trzema miesiącami to było. Jutro w sumie zobaczę jak to z tymi płatnymi kanałami jest. Gdzie to w razie czego, czy coś. Ile to kosztuje. I tutaj informacje wyrzucę. Pozdrawiam.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#11 ·

Transkrypcja

sktv znikła no matko boska w ogóle co do wp pilotu to wam powiem tak że kolega mój który no tam widzi coś tam ale ledwo to ma dosyć poważne zastrzeżenia co do tego programu no tylko dlatego ponieważ sytuacja jest tego typu że często mi mówił że gdy włączał cokolwiek na wp pilocie to nie było obrazu a był dźwięk i tak było coraz częściej z tego co mi opowiadał ale że sktv znikła no co też ją płatną zrobili no to byłoby już chyba przegięcie trochę z jednej strony bo przepraszam bardzo teraz na naziemnej jest darmowa więc i tak tego nikt nie kupi

longshoot

#12 ·

Transkrypcja

A ten kolega to na czym tego WP pilota używa?

lukasz1993258

#13 ·

Transkrypcja

Na laptopie, a na czym innym?

matid25

#14 ·

Transkrypcja

SKTV usunęli i tam parę tych programów radiowych, które były, to już tego nie ma. Nie wiem jak jest na stronie WP Pilota, dlatego, że ja korzystam z apki, będę musiał się przyjrzeć stronie, ale na apce na iPhone'ie tych programów SK, nie SK nie ma.

matid25

#15 ·

Transkrypcja

Witajcie! A więc tak postanowiłem, że przejdziemy sobie szybko przez wszystkie kanały, co jest, czego nie ma. W ogóle nie ma TVP rozrywka, nie ma TVP historia, a więc jedziemy od początku. TVP1 HD, Szwecja, Anglia, piłka nożna, program, polsat, TVP2 HD, hity kabaretu, polsat, joker, teleturk, TVN, domowe rewolucje, telewizja WP HD, kabaret na żądanie, TV4, Zamprok, TV Puls, dzieciak, komedia, Travelx HD, Faschion TV HD, Faschion 4 Fun, TV, Halo Lato, Gold High TS, przebojowy weekend, 4 Fun Dance, najwięcej muzyki na imprez, Spers, TV HD, Pręce 24 HD, Lejr, Pręce 24 English HD, TOTV, NoBox TV HD, W Polsce, PL HD, Plus TV HD, Ślubny salon, TVS, Koncert życzeń, TV Trwam, W Polożek, Opoka TV HD, MxE, Recerpat TV HD, Goście, Ezo TV. Kwoja. I mamy tyle jeżeli chodzi o programy z WP Pilota. Wcześniej było troszeczkę tego więcej, TVP Historia, TVP Rozrywka, Polo TV, a to już nie wiem, albo jest płatne, ale w ustawieniach aplikacji nie ma, więc trzeba byłoby szczerze powiedziawszy na stronie się przyjrzeć co tam jest. Bo może na stronie trzeba kupić pakiet i wtedy on się uaktywni na aplikacji.

Puszkin

#16 ·

Transkrypcja

No dokładnie takie smoty, jak mówisz, jak kupisz pakiet, to inne kanały z tych płatnych pakietów się dopiero uaktywnią w aplikacji, tak teraz zrobili. Natomiast SGTV, PoloTV, Focusa nie ma w WP Pilocie, dlatego że przecież, jak dobrze wiecie, pamiętacie albo nie, przejął to Polsat, tak, w związku z powyższym, że Polsat tylko zgodził się na nadawanie swojego głównego kanału na WP Pilot, a innych nie, to rzeszonych kanałów nie ma. Natomiast akurat TVP Rozrywka i TVP Historia nie pamiętam, czy kiedyś były na WP Pilocie, także tego nie potwierdzę. Ale w tym pakiecie Starter jest 25 kanałów, tylko czy 26. Więc tak to już jest, tego pewnych praw nie przeskoczymy i tak to musi zostać, niestety. Ale to się będzie często zmieniało. Co do braku obrazu, to nie wiem, bo wiadomo, mniej jest potrzebny, więc... Najmniej mnie to obchodzi, czy obraz jest czy nie. Może tutaj wersji darmowej nie ma, ale w płatnej chyba jest. W tych płatnych pakietach.

Puszkin

#17 ·

Transkrypcja

Cześć, witajcie. Ja przychodzę z takim newsem a propos pilota do pakietu Starter, gdyż tylko ten mam. Został nowy kanał, według mnie niezbyt wiele wnoszący, ale pisarki będą lubić TVP Gdańsk. Dlaczego mało wnoszący? Bo i tak większość rzeczy leci, jest emitowana większość tych samych programów co TVP Warszawa, który jest tam również. I pytanie, w jakim kierunku to pójdzie? Czy dodadzą wszystkie wersje regionalne TVP? Czy nie dodadzą? Będę śledził i informował, jak to dalej będzie wyglądało.

markus1234

#18 ·

Co do wp pilota, to ja go urzywam. Fajna aplikacja, tylko szkoda, że tam nie ma kanału tvp hd i tvp seriale. Są to 2 moje ulubione kanały. A i jeszcze nie ma kanałów eska tv, polo tv, vox music tv i eska tv extra. Szkoda.

lukasz1993258

#19 ·

Transkrypcja

A ja ostatnio rzucam, kiedy korzystam z WP Pilot, ale najfajniej jak już muszę z tego korzystać, to mi się korzysta z tego na iPhone.