Jak dodać współprowadzącego bloga?
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 magmar Konto zarchiwizowane
Witajcie.
Jak dodać współprowadzącego bloga do już istniejącego?
WOlałabym nie tworzyć nowego bloga tylko dodać współprowadzącego, ale jeśli się nie da jak to należy zrobić żeby nie utracić danych?
#2 Julitka
Zdaje mi się, że można dodać współprowadzącego tylko do kolejnego stworzonego przez siebie bloga. Do tego pierwotnego chyba się nie da.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3 magmar Konto zarchiwizowane
Hmmm szkoda.
Czyli trzeba stworzyć jakiś drugi twór i powstawiać wszystkie wpisy z bloga pierwotnego.
Dziękuję Julitko za pomoc.
#4 tomecki
Z ciekawości czemu tak jest? Wychodzi na to, że jeśli na dzień dobry chcemy tworzyć bloga z kimś, najpierw trzeba zrobić bloga fikcyjnego, bo tak.
#5 Julitka
Dobre pytanie. Ja tamtą odpowiedź umieściłam na chłopski rozum, patrząc po swoim blogu.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#6 pajper
Przyczyn jest kilka - technicznych i praktycznych, szczególnie zaś chodzi o to, że blog prywatny jest blogiem prywatnym, pokazującym się w menu danego konta, z nazwą użytkownika w adresie itp.
Nie jest jednak tak, że nie da się założyć od razu bloga współdzielonego. Nawet jak nie mamy bloga własnego, pojawia się opcja założenia bloga prywatnego lub współdzielonego.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#7 magmar Konto zarchiwizowane
Dobrze Dawid co ja mam zrobić żeby mój blog prywatny był współdzielonym?
#8 Prof.Falkowicz
a ja mam pytanie bo dzisiaj jest 9 maja i miały być przywrucone blogi do przeglądania z poziomu aplikacji Eltena dla windowsakiedy będzie to aktywne? bo jak wchodzę w blogi to mówi mi że błąd, więc o co tu chodzi?
#9 balteam
Oto, że jeszcze nie są, z tego co wiem, to po pierwsze 9 maja się nie skończył, a po drugie trochę cierpliwości.
#10 Prof.Falkowicz
a możesz mi powiedzieć o której przypuszczalnie będą aktywne kolego?
#11 balteam
Nie, gdzieś Pajper pisał, ale nie chce mi się szukać, bo to było sporo postó temu, albo dzisiaj albo jutro pewnie.
#12 Prof.Falkowicz
a w którym wątku?
#13 Bartek1
To był wątek migracja na wordpressa.
#14 misiek
Nikt z nas nie wie, o której godzinie będą działać wdrażane funkcje. Co do dat, jest aktualizowane info w wątku Migracjablogów na Wordpressa, ale z różnych przyczyn niezależnych od nas są przesówane.
#15 Prof.Falkowicz
ok dzięki
#16 daszekmdn
Nauczmy się szukać informacji, research to przydatna umiejętność.
Ponadto nie piszmy w wątkach na inny temat coś, co nie jest z nim bezpośrednio związane.