Forum

Lady Pank

Kultura i sztuka (forum mieszane]

kmicic92

#1 ·

Transkrypcja

Witam serdecznie. Chciałbym, żebyście się tutaj podzielili swoimi opiniami na temat zespołu Lady Punk. Czy lubicie ten zespół, czy nie? Zapraszam.

denis333

#2 ·

Transkrypcja

Ja tylko tutaj tak się wypowiem, może trochę nie na temat, natomiast szkoda, że nie ma możliwości edycji tytułu wpisu, gdyż ten jest pusty. Natomiast co do samego zespołu Lady Punk, fanem jakimś wielkim nie jestem, ale jak usłyszałem koncert grupy z lat osiemdziesiątych i ostatnio na jakimś tam chyba dwudziestopięcioleciu, czy coś w tym stylu, czy dwudziestoleciu, chyba dwudziestopięcioleciu już, ale żebym się nie chce, żebym się popierniczyło. W każdym razie jakieś wielkie urodziny Radia RMF. I występował właśnie Lady Punk, jak usłyszałem ich i Perfect, to się po prostu załamałem, ci goście już powinni zejść ze sceny pięć lat wcześniej, po prostu, więc no, nie miało już to wszystko jakiegoś polotu. Poza tym, szczerze wam powiem, że sam zespół Lady Punk do lat dziewięćdziesiątych był naprawdę... Naprawdę wydawał, naprawdę robił spoko produkcję. Wpasowywali się w ten taki styl ówczesny, te opóźnione takie pogłosy, ten chorus na wokalu, gdzieś tam ta gitara też gdzieś opóźniona, rozdwojona, już nie będę wchodził w terminy realizacji dźwięku tutaj, no, natomiast to było wtedy, to miało wtedy swój klimat. Później, gdy przyszedł... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

wojtas

#3 ·

1 polubień
Transkrypcja

No słuchało się kiedyś, w jakichś latach 2006-2008, no ale to właśnie tych starszych utworów, typu Tańcz Głupia Tańcz na przykład.

strowbery

#4 ·

Transkrypcja

No ja to lubię Lady Punk. Nawet te nowsze piosenki są też fajne. A co do wpisu, to faktycznie, Dennisie miałeś rację, żeby nadać tytuł.

<3 :* <3

lukasz1993258

#5 ·

Transkrypcja

Ja uważam, że ten zespół jest bardzo w porządku, mimo, że tak powiem, swoich lat bardzo dobrze naprawdę się trzyma na, że tak powiem, rynku i naprawdę większość piosenek mają naprawdę w porządku, ma ten zespół naprawdę w porządku, także nie mam nic do zarzucenia, naprawdę. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

kmicic92

#6 ·

Transkrypcja

No właśnie, nie wiem, czemu ten tytuł mi się nie nagrał. A co do tego, Denis, co mówiłeś? No, niestety, no, na koncertach lubię, lubię, bo ja tu lubię właśnie takich wersji koncertowych też słuchać. W latach osiemdziesiątych to też fajnie brzmiało, naprawdę, chociaż wtedy gorsze nagłośnienie było, nie? Nawet oni opowiadali, że... Ale teraz to, te wokali, te gitary też fajnie nawet brzmią, brzmią, ale... No, ten wokalista ich, ten Janusz Pansewicz właśnie, to on... Na płycie, na płycie to jakoś tak to potrafią jeszcze zrobić, jakoś wyczyścić coś tam tego, jakoś to brzmi, ale... No, bo on podobno... Słyszałem, że on, no, pali teraz i pije dużo, no i... To na koncertach wychodzi teraz, słychać to, nie? Tak się jakby męczył już i co? A w latach osiemdziesiątych to było, to było naprawdę... Tak grali świetnie. No, jak posłuchałem na YouTubie koncertów z lat osiemdziesiątych, nie? Umieszczę może z Sopotu, z Sopotu mam koncert osiemdziesiątego piątego, to umieszczę... Może tutaj, gdzieś na blogu. No i, no i niestety szkoda, że trochę ich komercja tak zżera też, no, te teksty już nie są takie już, jak były. Ja z płyt to ja ochydę lubię. To je posłuchajcie tej płyty, na przykład. A bo tacy sami, tacy sami, to była taka płyta, to była całkowitym już odejściem od tego ich, takiego stylu, nie? Tam jakieś syntezatory jeszcze, klawisze tam jakieś w ogóle były, nie? No i także to tyle, pozdrawiam. A Perfect, no nie uważam, no Perfect, Perfect akurat... Perfect to akurat dobrze sobie radzi, według mnie. Ale to... O, Perfect, to może osobno jeszcze coś trzeba będzie nagrać.

DJGraco

#7 ·

Transkrypcja

Co to Lady Punk, to powiem w ten sposób, ani lubię, ani nie lubię, nie jest to jakiś mój faworyt, jak tam leci w radiu, niektóre nawet są fajne piosenki, ale to ogólnie nie jest mój faworyt, no i tyle.

Bartek1

#8 ·

Transkrypcja

נו, לג' פאנג, פאנג, מושם רציני מראות את איך עושת איך פרוסנק, את איך עושה שקריבך, אבל אתה מוביל, וגנזר נדע שסוחץ. אז נו שקומי קשיט שוטה כולך פרוסנקי, וזו פאדה דשא, ואני רואה את זה, ואני רואה את זה, ואני רואה את זה, ואני רואה את זה, ואני רואה את זה.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

kmicic92

#9 ·

Transkrypcja

Przepraszam, no pewnie, że znam To jest Znowu pada deszcz To jest z tej płyty Łowcy Głów Taka płyta I tam to na niej było I ta płyta się w 1998 roku ukazała

strowbery

#10 ·

Transkrypcja

Ja akurat tej piosenki nie znałam, ja nie jestem taką fanką Lady Punk, ale posłuchać mogę, nie powiem, że nie.

<3 :* <3

kmicic92

#11 ·

Transkrypcja

No fajny jest też ta ścieżka dźwiękowa do filmu o dwóch takich co ukradli księżyc, co ją nagrali, płyta z tego, do tego rysunkowego filmu.

lwica

#12 ·

Oczywiście, że lubię. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

djkrissu

#13 ·

Powiedzmy, że mam neutralny stosunek do tego zespołu.
Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda To link do strumienia zapasowego, a główny strumień znajduje się pod adresem: http://radiofiorda.pl/stream Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: https://radiofiorda.pl

Zuzler

#14 ·

1 polubień
No ja mam taki stosunek taki... No ujdzie, ale tylko konkretne utwory naprawdę lubię

lwica

#15 ·

Transkrypcja

hej ja ich bardzo lubię ale nie te utwory typu zawsze tam gdzie ty, które są po prostu oklepane, czy jakieś inne mniej niż zero tylko raczej takie troszeczkę mniej znane na przykład sztukę latania albo obcy, to miało tytuł obcy? coś z obcym, w każdym razie i no to bardzo spoko w sensie nie żebym słuchała sama jakoś na co dzień, ale z moją mamą często jak gdzieś jedziemy albo coś, to słuchamy i to lubię nie jakoś przesadnie, ale nawet

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

kmicic92

#16 ·

Transkrypcja

Ja też lubię słuchać takich mniej niż zero cykluzyzowanych rzeczy, one to są już tak grane przez stacje radiowe i tak właśnie lubię słuchać takich mniej znanych, jak na przykład mam coś wykonywać gdzieś na jakimś występie, występować z czymś, to też wybieram takie sobie mniej znane, których stacje radiowe obecnie już zapomniane jakby przez radiu, przez stacje radiowe, które nie grają już.

kmicic92

#17 ·

A jak mówimy już o takich mniej znanych to polecam to. Kawałek z debiutanckkiej płyty.

Zuzler

#18 ·

Edytowano 1 polubień
Wpis @kmicic92 został usunięty z uwagi na ochronę praw autorskich. Kolejne próby zamieszczania na tym forum nagrań objętych prawami autorskimi dłuższych niż pół minuty, będą karane ostrzeżeniami i banami zgodnie z regulaminem niniejszej grupy.

kmicic92

#19 ·

1 polubień
To niby jjak miałem wrzucić co?

kmicic92

#20 ·

1 polubień
Kiedyś na swojej grupie disco polo live też wrzóciłem utwór i nic. Trzeba własne grupy tworzyć, bo to policyjny portal.