Forum

Przeglądarki

Forum mieszane

Poprzednia 3 / 6 Next

Puszkin

#41 ·

Transcription

Dobrze, owszem, można sobie nacisnąć skip this app, czy tam pomiń te reklamy, ale skoro można mieć adblocka czy ublocka, to chyba lepiej zainstalować. Tym bardziej, że nie tylko na YouTube są reklamy, na innych stronach także, na igli czy gdziekolwiek coś oglądamy, więc uważam, że mimo wszystko lepiej jakiegoś adblocka czy ublocka zainstalowanego mieć przy oglądarce. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#42 ·

Transcription

Tu znaczy powiem tak, jeżeli chodzi o odblok, to sytuacja może być taka typu, że kiedyś się spotkałem, że przez jedną wtyczkę, która blokowała reklamy, nie można było za wszelką cenę włączyć jakiejś strony, bo wyskakiwał komunikat, że masz zablokowane reklamy i nie możesz tego włączyć. To tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lwica

#43 ·

Transcription

Takk skal du ha. Takk skal du ha. Takk skal du ha.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#44 ·

Transcription

No nawet na stronie ipli jak się ogląda to są reklamy I jakoś w tej bazie też ich nie da za bardzo pominąć One po prostu są

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Puszkin

#45 ·

Transcription

Ja polecam The Firefox'a uBlocka bardziej niż adblocka, dzięki uBlockowi, adblockowi pewnie też na ipli podczas oglądania reklam nie ma w ogóle. Gorzej sprawa ma się z TVNPlayerem, no tam już niestety adblock ani uBlock nie pomoże, bo jeśli włączymy właśnie takie adblocka czy uBlocka to nie będziemy mogli oglądać. Więc na TVNPlayerze niestety trzeba z reklamami się pogodzić, ale na ipli nie ma tych reklam, gdzie mamy adblocka czy też uBlocka.

lukasz1993258

#46 ·

Transcription

no to sobie poczekaj jeszcze jakiś czas i tam też na pewno coś wymyślam bądź o to pewny teraz reklamy to są już praktycznie niestety wszędzie i to jest momentami tak uciążliwe że brak słów na to co oni ostatnimi czasy wszyscy robią no taka jest niestety moja opinia i się nic na to więcej nie poradzę dziękuję

daszekmdn

#47 ·

1 likes
Transcription

dwie rzeczy, po pierwsze ja na niektórych kanałach na youtube reklam nie pomijam bo niektórzy youtuberzy robią naprawdę fajne rzeczy i nic się nie stanie jak damy im na tym trochę zarobić a po drugie co do reklam na innych stronach ja nie zamierzam instalować żadnych adblocków, ublocków i innych takich, bo po pierwsze to spowalnia przeglądarkę zapewne nieco jak wszystkie wtyczki, bo każda wtyczka to jest jednak jakieś obciążenie, no i kwestia druga to chciał ustawiać na niektórych stronach nas nie pozwala nam wejść na nie, bo wykrywają sobie, że mamy włączoną wtyczkę do blokowania reklam i nas gdzieś może nie wpuścić a mi się bawić z ustawieniami już nie chcę, tak jak kiedyś może mi się chciało tak teraz już po prostu nie chce mi się ustawiać konkretnych stron no odblokowane i tak dalej

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lwica

#48 ·

Transcription

Det betyr at vi er i stedet for å gjennomføre det vi skal gjennomføre i stedet for å gjennomføre det vi skal gjennomføre. Vi skal gjennomføre det vi skal gjennomføre i stedet for å gjennomføre det vi skal gjennomføre.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#49 ·

Transcription

No i, znaczy ja też nie mam zainstalowanego adblocka w ogóle. Ja rzadko ostatnio co oglądam, że tak powiem, na przysprzęt gruby. I można powiedzieć, że... Można powiedzieć, że jako tako... Łukasz, ubieraj się! To mi służy. Także tyle.

Puszkin

#50 ·

Transcription

Być może najbliżsi znowu wrócą do reklam bez adblockami i tak dalej, ale była taka sytuacja, że kiedyś ich nie było, potem były i teraz znowu ich nie ma, więc nie wiadomo czy wrócą. A propos co do tego co powiedział Daszek, że on słucha niektórych reklam, bo da zarobić. Ja nie wiem, może i bym się zgodził, jeśli coś fajnego jest, to może i faktycznie, a z drugiej strony jak ktoś słucha muzyki, to ja nie mam zamiaru dawać zarabiać gwiazdeczkom, które i tak już swoje dolary mają, miliony dolarów i myślą, że są fajne i jeszcze mam im kuźwa dać zarobić na reklamach z YouTube'a. Sorry, ale nie. Mnie ktoś da zarobić, to może ja nam zarobić innemu. No i tyle w sumie.

lukasz1993258

#51 ·

Transcription

Ja właśnie sobie zainstalowałem Google Chrome I muszę powiedzieć, że Dobrze mi się też z tej przeglądarki zaczęło korzystać Nawet szybciej reaguje niż Firefox zauważyłem Na przykład na stacjonarce, bo na stacjonarce jak uruchamiam Firefoxa To strasznie zamula i nie wiem co się stało Bo kiedyś takiej sytuacji nie było w ogóle A teraz już taka sytuacja jest No i strasznie zamula I nie wiem dlaczego z jednej strony tak się dzieje I to mnie trochę dziwi Ale to już jest inna kwestia I co tu by jeszcze powiedzieć Te wyszukiwanie głosowe też jest fajne Bardzo mi się podoba I jedyny minus jest taki, że Niestety Backspace nie da się niczym cofnąć Jak się jest na YouTubie czy coś to się nie można cofnąć Backspace'em tak jak w Firefoxie to można zrobić Tak niestety Tutaj Tego nie można zrobić I troszkę nad tym ulewam No ale naprawdę Kiedyś a dziś to Jest bardzo fajnie Tak jak mówię bardzo szybko reaguje na komendy Nie ma najmniejszego problemu Także naprawdę Aż sam jestem w szoku Że w ten sposób dopracowali Tę przeglądarkę No to raczej Z mojej strony tyle Pozdrawiam Jeszcze nie

ankafurman

#52 ·

Transcription

Ja na komputerze korzystam albo z Google Chrona, albo z Firefoxa, a z poczty mailowej to Mozilla Thumbelbird, albo coś innego. Tak. Dziękuję.

lukasz1993258

#53 ·

Transcription

A ja na chwilę obecną korzystam czasami, tak jak tutaj było wspomniane, z Firefoxa oraz Google Chrome. Co do Mozilla Thunderbird, z tego praktycznie nie korzystam, bo nie za bardzo mi się z tego dobrze korzysta, także tak to wygląda. A jak już wchodzę na pocztę, to przez interie, bo ja akurat, jeśli mam ten stary wygląd poczty i tam mogę bez problemu przez przeglądarkę wysłać maila, odeprzeć wiadomości, czy wysłać coś z załącznikiem, także u mnie to nie ma najmniejszego problemu.

DJGraco

#54 ·

Transcription

Dobra, to skoro wszyscy tak zachwalają te całe Google Chrome, to ja je pobieram teraz. Teraz je pobieram, tutaj publicznie ogłaszam i je będę testować.

DJGraco

#55 ·

Transcription

A nawet jak mi się ta przeglądarka podoba, to na razie ustawię sobie domyślną jako Firefoxa, ale no mówię, zaraz właśnie teraz pobieram Google Chrome i oczywiście będę testować.

lukasz1993258

#56 ·

Transcription

Nie to, że zachwalamy, tylko po prostu mówimy, jakie one mają możliwości.

DJGraco

#57 ·

Transcription

Sorry, sorry, ale ja po prostu, może nie emocje, ale po prostu ja wiem, żeby tutaj nie wychwalaliście, ale na TeamDoku wszyscy wychwalają. Jakie, bo to ja zapomniałem dodać, jaki to ten Chrome jest elegancki, jaki on jest ten, ja nie mówię, że ja nim nie wierzę, tylko jakoś wcześniej sobie instalowałem to, że ta przeglądarka jakoś mi nie przypadała do kustu, może dlatego, że nie ma tego takiego fajnego interfejsu z Firefox, czyli PIC rozwijana alt p, edycja rozwijana alt n, widok rozwijany alt w i tak dalej, i tak dalej, ale w sumie no, no skoro, ja wiem, że wy nie wychwalacie, ale na TeamDoku mnie wychwalali, to już dodam się, się poprawię.

lukasz1993258

#58 ·

Transcription

Znaczy na chwilę obecną Google Chrome praktycznie podobnie się bardzo korzysta jak z Firefoxa z tą różnicą, że Google Chrome szybciej reaguje na komendy.

DJGraco

#59 ·

Transcription

No nie powiedziałbym, że jest podobny do Firefoxa, nie powiedziałbym. Ogólnie formatowanie stron jest troszeczkę inne. Może troszeczkę tam, ale... Ale troszeczkę... No, nie podoba mi się w Chromie to, że nie ma menu plik rozwijany alt p, edycja rozwijana alt e. Jest tylko takie jedno menu główne, można powiedzieć, nie? Chromy rozwijane alt h, czy jakoś tak... Nie, nie, może nie Chromy rozwijane alt h, tylko po prostu jakoś tak Google Chromy przycisk rozwijane, czy jakoś tak. I tam się wdubi, to dopiero jest w sumie... Tam jest wszystko do jednego menu układane. Historia, nie historia i w ogóle wszystko jest do jednego menu upchnięte. Tak, tak więc... Powiem tyle, że... No, przeglądarka, myślę, że... Nie będzie taką moją ulubioną przeglądarką, ale no, fakt, reaguje bardzo szybko na komendy. I strony naprawdę wczytuje szybciej niż Firefox, no i za to ją muszę pochwalić. Za to muszę pochwalić, bo... Jeszcze... Bo w sumie Firefox też tak potrafiła... Ale... Ale w wersji 56.0.2 albo nawet w wcześniejszych wersjach chodziło szybciej. Ale i tak się bardzo poprawiło od... Że wersja 57.0 to nie jest... To owszem była porażka, ale ten nowy Firefox już... Aktualnie chyba to jest wersja 50... 60 albo 61 jest już naprawdę ustabilizowana jak dla mnie, więc... Mogę w niej korzystać. I mi się nie zacina w sumie, nawet na YouTubie. Kiedyś mi się owszem zacinała, ale teraz nie.

lukasz1993258

#60 ·

Transcription

To znaczy powiem tak, no z Firefoxa też mi się dobrze korzysta póki co, bo wtedy kiedyś zgłaszałem to, że on tak wolno chodzi, to go jeszcze raz zainstalowałem. Oczywiście mam zainstalowaną tą wersję, która wspiera Babysum, a więc to nie ma najmniejszego problemu. Ponadto jeżeli chodzi o porównywanie Firefoxa do Google Chrome, no to prawda jest akurat taka pod tym względem, że Google Chrome na przykład ma wyszukiwanie głosowe, czego nie ma Firefox. Ale co do menu to tak, Firefox menu ma troszkę... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Poprzednia 3 / 6 Next